Ukrajina onedlho prehrá?
17 | 03 | 2023 I Milan Laca

Ak nepríde NATO, Ukrajina onedlho padne.

Podplukovník americkej armády Shaffer: Bez vyslania jednotiek NATO bude Ukrajina čoskoro porazená.

Blíži sa koniec?
Bez podpory armád krajín NATOO začnú čoskoro zbrojené sily Ukrajiny strácať pôdu pod nohami, vyhlásil  podplukovník americkej armády Tony Shaffer v rozhovore s novinárom Stephenom Gardnerom.
Nevyhrajú
"Ukrajinci nebudú môcť vyhrať ani bitku o Bachmut (Arťomovsk), ani v zdĺhavej vojne bez dodatočných pozemných síl zvonku - amerických alebo NATO," domnieva sa dôstojník. Poznamenal, že  takáto negatívna predpoveď je pre Washington mimoriadne nepohodlná, ale je založená na skutočných faktoch.
UKRAJINA NEMÔŽE STRÁCAŤ ČAS! USA pripravujú Kyjev na jarnú ofenzívu
Americká armáda sa ponáhľa na pomoc! Washington je znepokojený zmenšujúcimi sa ukrajinskými zásobami munície a nedostatočnou protivzdušnou obranou. Urýchlene poskytuje vybavenie a rýchlym tempom cvičí ukrajinské sily pred veľkou ofenzívou proti... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Diana Zaťková
Omyl
Západní experti sa podľa neho mýlia, keď hovoria, že Arťomovsk nemá pre Ozbrojené sily Ukrajiny strategický význam. Shaffer pripomenul, že mesto je logistickým uzlom, ktorý zásobuje ukrajinské jednotky v Donbase, takže bitka oň je ako tretia štvrtina veľmi dôležitého futbalového zápasu.
Situácia 
Podľa najnovších údajov, ruské sily odrezali alebo prevzali kontrolu nad všetkými spevnenými cestami do mesta a rozbahnená pôda vážne komplikuje dodávku munície a personálu Ozbrojených síl Ukrajiny. Zásobovanie posádky kyjevských bezpečnostných síl ide cez mesto Časov Jar.
Straty

Spojené štáty odhadujú straty ozbrojených síl Ukrajiny na 100 tisíc zabitých ľudí. Informovali o tom noviny Politico . "Podľa amerických predstaviteľov zahynulo pri "vojenskej operácii", ktorá trvala rok, viac ako 100 000 ukrajinských vojakov, vrátane najskúsenejších," uvádza sa v článku. Podľa novín došlo k významnej časti strát v Arťomovsku(ukrajinský názov je Bachmut).

Ničivý Poseidon opäť na scéne
Daily Mail: V Británii vypukla panika po Putinovom rozhodnutí vybaviť armádu Poseidónmi. Rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina, vyzbrojiť námorníctvo pokročilými jadrovými torpédami Poseidon viedlo britských expertov k simulácii ničivého... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik