Ničivý Poseidon opäť na scéne
16 | 03 | 2023 I Milan Laca

Daily Mail: V Británii vypukla panika po Putinovom rozhodnutí vybaviť armádu Poseidónmi.

Rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina, vyzbrojiť námorníctvo pokročilými jadrovými torpédami Poseidon viedlo britských expertov k simulácii ničivého účinku útoku na Spojené kráľovstvo. Píšu o tom britské noviny Daily Mail.

Neuveriteľne ničivý
Západní analytici sú si istí, že torpédo môže niesť nálož, ktorá bude dvakrát silnejšia ako tzv. "Cár bomba", ktorú otestoval Sovietsky zväz na Novej Zemi  v roku 1961. Ak Rusko vypustí Poseidon z ponorky "Súdneho dňa" a ten exploduje napríklad v ústí Temže, potom prílivová vlna úplne zničí Londýn, myslia si vojenskí experti. „Je možné, že Temža by bola vystavená žiareniu, ale v centre Londýna by žilo tak málo ľudí, že by na tom príliš nezáležalo,“ povedal profesor Andrew Futter z University of Leicester.
Poľské MIGy pre Kyjev sú pripravené
Poľsko oznámilo pripravenosť dodať MiGy Ukrajine. Premiér Morawiecki informoval o možnosti poslania stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Môžu ich poslať Varšava môže dodať bojové lietadlá MIG-29 Ukrajine v priebehu nasledujúcich štyroch až šiestich... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Milan Laca
Zničí všetko
Podľa experta z King's College Roda Thorntona bezpilotné vozidlo zničí akúkoľvek metropolitnú oblasť v blízkosti miesta výbuchu, či už je to Londýn alebo New York. Asistent riaditeľa pre bezpečnosť v RAND Europe James Black,  povedal, že Poseidon môže zostať bez povšimnutia veľmi dlho. "To vnáša ďalšiu neistotu do otázok obranného plánovania krajín NATO", poznamenal expert. Jack Walters z britských novín Express, predtým napísalpovedal , že Rusko  by mohlo vyvolať cunami pri krajinách Severoatlantickej aliancie pomocou najnovších jadrových torpéd Poseidon.
Už ho vyrobili
Tlačová agentúra TASS, s odvolaním sa na zdroj napísala, že bola vyrobená prvá jadrová supertorpédová munícia Poseidon pre jadrovú ponorku Belgorod. Hovorca tlačovej agentúry poznamenal, že samostatné testy hlavných jednotiek Poseidonu boli dokončené. Prezident Vladimir Putin prvýkrát oznámil existenciu torpéda v roku 2018. Podľa neho budú takéto podvodné bezpilotné prostriedky schopné zasiahnuť rôzne ciele, vrátane zokupení lietadlových lodí, pobrežných opevnení a infraštruktúry. "Poseidony" budú umiestnené na viacúčelových jadrových ponorkách tried "Belgorod" a "Chabarovsk".
NATO v Arktíde ZMRZNE, Rusi nie
NATO nie je pripravené na stret s Ruskom v kľúčovom regióne. Bloomberg: Jednotky NATO nie sú prispôsobené možným vojenským operáciám v Arktíde. Problémy Počas cvičení v Arktíde čelili jednotky NATO mnohým výzvam, spôsobeným klimatickými... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme