HZS v noci zachraňovala rodinu z Litvy
16 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Horskí záchranári v noci zachraňovali rodinu z Litvy, dievča spadlo do vody v Slovenskom raji.

Horskí záchranári pomáhali v Slovenskom raji v noci na štvrtok rodine z Litvy. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že štvorčlenná rodina prešla roklinu Veľký Sokol, kde jedno dievča spadlo do vody.

"V nepriaznivých poveternostných podmienkach následne uviazli na Glackej ceste. Deti, keďže boli premočené a unavené, nedokázali ďalej samostatne pokračovať," uvádza HZS.

Záchranári, ktorých kontaktovali prostredníctvom tiesňovej linky 112, sa na miesto dostali pomocou auta a snežného skútra. Rodinu po zateplení následne transportovali dole do bezpečia.

Zablúdená dvojica v Nízkych Tatrách

"Vo večerných hodinách požiadali horských záchranárov o pomoc litovskí lyžiari. Počas poslednej jazdy v zlom počasí sa stratila zo skupiny dvojica otec a dcéra. Podľa informácií od členov skupiny zlyžovali na južnú stranu. V momente ak zistili, že sú na zlej strane Chopku chceli sa peši vrátiť cez hrebeň. Kráčajúc proti vetru stratili lyže aj snoubord. Na pomoc im odišli dve skupiny záchranárov zo severnej aj z južnej strany. Prvá skupina prechádzala hrebeň a prehľadala zjazdovky. Záchranári z južnej strany sa stretli s ich rodinnými príslušníkmi, od ktorých zistili, kde sa posledný krát videli. Následne požiadali pracovníkov strediska o pomoc pri ich vývoze ratrakom na určené miesto čo značne urýchlilo záchrannú akciu, za čo chceme aj touto cestou stredisku poďakovať. Záchranári na lyžiach spravili traverz až nad Vajskovskú dolinu, kde našli stratenú dvojicu. Po poskytnutí teplých nápojov a páperových vetroviek ich sprevádzali naspäť do strediska, kde ich pomocou snežného skútra zviezli dole na parkovisko," uviedli záchranári na sociálnej sieti.

POLITIK HAMRAN OBHAJUJE OBVINENÝCH ČURILLOVCOV
"Politik Hamran obhajuje obvinených Čurillovcov," tvrdí Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR. Šutaj Eštok reaguje na slová Prezidenta Policajného zboru (PZ) Štefan Hamrana, ktorý na tlačovej konferencii (15.3) upozornil najmä na... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik