POLITIK HAMRAN OBHAJUJE OBVINENÝCH ČURILLOVCOV
16 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Politik Hamran obhajuje obvinených Čurillovcov," tvrdí Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR.

Šutaj Eštok reaguje na slová Prezidenta Policajného zboru (PZ) Štefan Hamrana, ktorý na tlačovej konferencii (15.3) upozornil najmä na nezrovnalosti v prepisoch odposluchov na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS). Vyzýva generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby situáciu preveril.

"Hamran na tlačovke hovoril ako člen OĽaNO a obhajca obvinených Čurillovcov a nie ako nezávislý prezident policajného zboru," zdôrazňuje Matúš Šutaj Eštok.

"V skratke sú v tejto veci podľa neho Čurillovci tí dobrí a príslušníci Úradu inšpekčnej služby tí zlí," vysvetľuje Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Nezaujatému človeku by sa mohlo podľa neho zdať, že Hamran robí všetko pre to, aby jednak čím skôr docielil zrušenie obvinení Čurillovcov a tiež legitimizoval ich budúce kroky vo vzťahu k pripravovaným akciám.

"Zároveň, aby si poistil, že voči Čurillovcom sa nebudú kopiť ďalšie podozrenia v ktorých by Úrad inšpekčnej služby mohol a mal konať, cez ministra vnútra docielil výmenu jeho šéfa. Novým riaditeľom je od dnes Peter Juhás, pričom jeho brat Martin je sám stíhaný v prípade poľovníckej chaty," dodáva Šutaj Eštok.

Tanky pre Kyjev budú
Deväť krajín prisľúbilo poskytnúť Ukrajine viac ako 150 tankov Leopard. K dnešnému dňu deväť krajín oznámilo svoj zámer previesť na Ukrajinu viac ako 150 tankov Leopard. Oznámil americký minister obrany Lloyd Austin pred desiatym stretnutím vo... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Milan Laca

Štefan Hamran upozornil na nezrovnalosti v prepisoch odposluchov na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS) a vyzval generálneho prokurátora Maroša Žilinku

Prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran poukazuje na manipuláciu s dôkazmi v prípade obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Upozornil najmä na nezrovnalosti v prepisoch odposluchov na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS). Vyzýva generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby situáciu preveril.

Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii (15.3).

"Chcel by som vyzvať generálneho prokurátora, keďže je orgánom činným v trestnom konaní a stojí na vrchole hierarchie, aby sa pozrel na jednotlivých vyšetrovateľov, ich prácu a na svojich podriadených. Ako je možné, že našu spoločnosť traumatizujú nezrovnalosti v prípade vyšetrovateľov NAKA tak dlho," pýta sa.

Hamran sa vyšetrovateľov zastal a pripomenul, že tri nezávislé úrady potvrdili, že sa trestného konania nedopustili. "Všetky súdy sú názoru, že manipulácie nastali na opačnej strane, Krajský súd Bratislava menoval Úrad inšpekčnej služby," doplnil.

Skritizoval, že vyšetrovatelia NAKA doteraz nemajú k dispozícii spisy v celku. Nachádza sa v nich podľa neho množstvo dôkazov, ktoré svedčia v ich prospech.

"Vyšetrovatelia si pamätajú aj ďalšie nezrovnalosti, ale nemôžu ich použiť, lebo ich nemajú," skonštatoval s tým, že sa tak nemôžu brániť.

Štefan Hamran kritizuje Roberta Fica a vyzýva Maroša Žilinku
Prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran poukazuje na manipuláciu s dôkazmi v prípade obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Upozornil najmä na nezrovnalosti v prepisoch odposluchov na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS).... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik