Voličov v Čechách i na Slovensku manipuluje tá istá skupina
07 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

„V prezidentských voľbách rozhodlo načasovanie a to, ako to mal generál Peter Pavel dobre zorganizované. Súčasťou jeho prípravy boli aj médiá mainstreamu,“ hovorí v programe Aby bylo jasno politický analytik, americký novinár Erik Best. (Zdroj - nezávislá televízia ABJ - uverejňujeme na konci textu v podobe záznamu relácie.)

Akú úlohu podľa Besta vo voľbách hrali médiá? „ Médiá boli samozrejme súčasťou tej prípravy zo strany pána generála. Časť zosmiešňovania pani Nerudovej aj pána Babiša prišla od mainstreamových médií. To, čo hovorí pán Babiš, je viac-menej pravda. Keď vidíme, kto je v tíme generála Pavla, tak je to viac-menej tá istá skupina ľudí, ktorí vystupujú v médiách, komentujú udalosti, majú pevný pohľad na veci. Česká televízia, Český rozhlas dokonca mal program Čakáme na prezidenta, ktorý bol vytvorený schválne, aby pán Babiš prehral,“ myslí si Erik Best. A ešte takzvaný mainstream, teda, oficiálna propaganda.

Má to svoj plán, zámer, cieľ, metódy

„Celé to bolo tak dobre organizované dopredu, bola to celá skupina rôznych záujmových skupín, mali to naozaj dobre urobené,“ opakuje politicky analytik. Treba pripomenúť, že volebný štáb Petra Pavla predstavovali takmer tie isté mená, ako štáb Zuzany Čaputovej. 

Objednaní lídri?

Komentátor Best v súvislosti s dianím na Ukrajine v minulých dňoch na Final World zverejnil glosu, v ktorej napísal: „Peter Pavol nestrácal čas, aby ukázal, že s ukončenými prezidentskými voľbami sa česká exekutíva pustí do eskalácie konfliktu na Ukrajine.“ Erik Best sa tiež zmienil o tom, že pán generál hovorí o tom, že by bolo dobré na Ukrajinu poslať stíhačky. 

„Myslím, že môžeme očakávať, že tanky leopardy, ktoré má Česká republika dostať od Nemecka, pôjdu skôr na Ukrajinu. Tiež je možné, že aj gripeny budú slúžiť na Ukrajine. Počuli sme tiež, že Česi sú pripravení pomáhať Poľsku, keď bude napadnuté, potom je aj otázka, kam poslať českých vojakov. Ak Rusko napadne vojenskú techniku ​​v Poľsku alebo v Rumunsku, znamená to, že je to útok na NATO, ako bolo povedané. Ak Česko potom pošle niekam vojakov, bude to svojim spôsobom eskalácia, ale eskalácia kam?“ pokračuje Best.

Jediný problém Česka (i Slovenska)

„Problém je, že to, čo hovorí dnes Biely dom, hovorca tej vojny, už zajtra zase nemusí platiť. Dokonca v rámci jedného odseku je Biden schopný povedať dve rôzne veci, čo sa týka vojenskej politiky voči Ukrajine,“ poznamenal Best, že si prezident USA protirečí. Nuž a spojenci tak vlastne nevedia, kadiaľ sa uberať.

„Konkrétne Biden hovorí, že Ukrajina potrebuje byť pripravená na to, aby mohla vykonať kontraofenzívu, a o niekoľko odsekov ďalej povie, že nebude žiadna ofenzíva. Keď ani americký prezident sa k tomu presne nevyjadruje, ako a čo má pán Scholz alebo pán generál a pán Fiala vedieť?“ pýta sa Erik Best. Dodajme, že ako to má vedieť napríklad prezidentka čaputová, či maršál Naď, alebo celý slovenský mainstream?

Európska ropná pasca?
Embargo na ruské palivo vyjde, podľa ruskej Rady federácie, Európu draho. Európa bude musieť kupovať ruské palivo cez tretie krajiny a drahšie. Zákaz 5. februára vstúpili do platnosti obmedzenia Európskej únie, G7 a Austrálie na ropné produkty... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme