Romana Tabák kolegyni: Keby ste čítali návrh, tak TOTO viete
06 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Poslankyňa Vladimíra Marcinková (SaS) má vo zvyku na sociálnej sieti informovať o tom, o čom bude NR SR rokovať a o jej postojoch ku konkrétnym bodom programu. Jej aktivitu sleduje aj Romana Tabák (Sme rodina). Tá sa ohradila voči Marcinkovej statusu, v ktorom autorka menuje návrhy, ktoré sú podľa nej neprípustné. 

Tabák Marcinkovej vyčíta, že keby čítala návrh, ktorý je podľa nej neprípustný, tak vie, ako fungujú niektoré tresty napríklad v Nemecku. Má jej za zlé aj to, že ako poslankyňa SaS, ktorá vystúpila z koalície, stále zastáva post, ktorý patrí práve koalícii. 

Nepriechodné návrhy

"Na programe schôdze je opäť aj viacero sporných návrhov, ktoré nemajú moju podporu a považujem ich za neprípustné," informuje na Facebooku Marcinková a menuje návrhy na obmedzenie interrupcií (Záborská - OĽaNO) či zákaz nedeľného predaja (Čepček - OĽaNO).

"Poslanec Taraba (Život-NS) navrhuje výrazne znížiť tresty za korupciu,"menuje Marcinková ďalší nepriechodný návrh.

Kollár chce opäť meniť ústavu. Taraba tvrdí, že ide o únos štátu!
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) prišiel s návrhom na ďalšiu zmenu ústavy, aby nemuseli v prípade schválenia septembrového termínu predčasných volieb, osem mesiacov len „kúriť a svietiť“. Čoho sa zmena týka? Tomáš Taraba (Život- NS) to... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Zastala sa kolegu

"Ako poslankyňa SAS zavádza? Pani poslankyňa Marcinkova, pozrela som si ten zákon, vy asi nie. Zákon stanovuje na Slovensku rovnaké trestné sadzby ako sú v Nemecku, Rakúsku a Českej republike," reaguje Romana Tabák na kolegyňu.

"Už v predkladacej správe máte napísané, že Slovensko má 3 násobne vyššie sadzby ako sú v západnej Európe. Neuplatňujeme efektívne tresty ako je napríklad zaplatenie škody a vysoký finančný trest, ale namiesto toho máme väznice, ktoré nás stoja ročne 220 miliónov eur a pri ktorých Rada Európy hovorí, že nespĺňajú základné ľudskoprávne štandardy, plné na vyše 100 percent," vysvetľuje Tabák.

Majú to všetci zle?

"Ak tvrdíte, že Tarabov návrh je zlý, tak potom tvrdíte, že Nemecko, Česko, Rakúsko, či Francúzsko majú zle nastavený trestný zákon a jediný v EÚ kto ho má nastavený dobre, je Slovensko," myslí si Tabák a núka aj link na zákon, ktorý nájdete tu

NAKA obvinila Roberta Kaliňáka a oligarchu Brhela z podplácania
Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre zločin podplácania. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Polícia priblížila, že obvinení mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Brvno vo vlastnom oku

"Už keď Vám tak záleží tak na tých prísnych pravidlách, mala by ste sa nimi riadiť a keďže nie ste vo vláde, nemali by ste zastávať post predsedníčky EÚ výboru, ktorý patrí koalícii,"odkazuje Tabák na záver kolegyni zo SaS.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme