NAKA obvinila Roberta Kaliňáka a oligarchu Brhela z podplácania
02 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre zločin podplácania. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Polícia priblížila, že obvinení mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR

Podľa vyšetrovateľa poskytli úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie, podľa informácii z portálu Aktualiti ide o Františka Imreczeho.

Naka obvinila exministra vnútra Roberta Kaliňáka a oligarchu Jozefa Brhela z podplácania. „Vyšetrovateľ NAKA P PZ vzniesol dňa 01.02.2023 obvinenie osobám Robert K. a Jozef B. st. pre zločin podplácania podľa § 333 ods. 1, ods. 2 písm. b), ods. 3 Trestného zákona,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Obvinili ich, že poskytli úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie.

Obhajca exministra Kaliňáka David Lindtner pre Aktuality.sk opísal, ako sa o obvinení dozvedeli.

„Včera vo večerných hodinách sme od dvoch maskovaných operatívnych príslušníkov NAKA obdržali uznesenie o vznesení obvinenia pre podozrenie zo spáchania zločinu podplácania,“povedal.

Obvinenie by malo byť založené na tom, že Brhel mal doplácať peniaze k platu exprezidenta finančnej správy Františka Imreczeho.

„Skutok je založený výlučne na lživej výpovedi kajúcnika Františka Imreczeho,“ vyhlásil Kaliňákov advokát Lindtner.

Expolicajta Kučerku zadržali! V Bosne sa prihlásil sám
V Bosne a Hercegovine v súčasnosti prebieha konanie o vydaní expolicajta Mariána Kučerku na základe medzinárodného zatykača na Slovensko. TASR o tom informoval jeho advokát Martin Bezák s tým, že sa na políciu dostavil dobrovoľne. Vydal sa... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme