BÝVALÝ ŠÉF NATO: Vojna na Ukrajine je pre NATO stratená! Nemecko by sa tiež mohlo stratiť. Pridáva sa k nemu aj FICO
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Nové varovanie od druhého nemeckého generála o dôsledkoch vojny na Ukrajine pre jeho krajinu. Generálmajor vo výslužbe Harald Kujat varoval, že vojna na ukrajinskom bojisku armádami USA a NATO je stratená, a preto bude Nemecko stratené, ak postup ruských síl smerom ku Kyjevu a Ľvovu rýchlo nezastaví prímerie s rozdelením a demilitarizáciou Ukrajiny, je čas obnoviť nemeckú armádu.

Vinu za to všetko nesie tlač, Merkelová a bývalý britský premiér Boris Johnson

Generálmajor Kujat je synom vojaka Wehrmachtu, ktorý bol zabitý v akcii s Červenou armádou. Neskôr sa stal veliteľom nemeckej armády a potom generálneho štábu NATO. Kujat je autorom vojenského rozpočtu, v ktorom obviňuje nemeckú tlač, bývalú kancelárku Angelu Merkelovú, britského premiéra Borisa Johnsona a ďalších spojencov NATO, že nevymenuje novú nemeckú verziu bodnutia do chrbta.

V tomto pláne sa podľa Kujata spojenci NATO snažili sabotovať moc Nemecka v Európe. Povedal, že sa to deje zvýšením „rizika konvenčného útoku na Nemecko“ a „sledovaním cieľa postaviť Nemecko proti Rusku".

Spojené štáty vytvorili jadrovú hrozbu

Kujat bez toho, aby sa výslovne zameral na Spojené štáty, obviňuje Washington z vytvárania priamej jadrovej hrozby voči Rusku v raketových batériách Aegis, ktoré sú teraz nainštalované v Poľsku a Rumunsku; za to, že z Nemecka urobili priamu súčasť vojny na Ukrajine tým, že umožnili „Spojeným štátom vycvičiť ukrajinských vojakov v Nemecku“ a za zničenie plynovodov Nord Stream do Nemecka.

Kremeľ VARUJE Západ: RUSKO NIE JE IRAK! Ochudobnený urán bude považovaný za JADROVÚ ZBRAŇ
Zbraň M242 namontovaná na bojových vozidlách Bradley smerujúcich na Ukrajinu strieľa náboje s ochudobneným uránom, upozorňuje Kurt Nimmo z Global Research. Rusko na to oznámilo, že zváži použitie ochudobneného uránu podobnému jadrovému... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Kujatovo hodnotenie bolo uverejnené vo Švajčiarsku 18. januára, nemecká publikácia nasledovala 20. januára. Kujatovo nové vyhlásenie, na ktoré v minulosti zaútočili významné nemecké médiá a americkí vládni úradníci, bolo v Nemecku a Spojených štátoch ignorované.

„Čím dlhšie bude vojna trvať, tým väčšie je riziko expanzie alebo eskalácie,“ varoval Kujat a dodal, že nemecká armáda, nemecká územná bezpečnosť a nemecká priemyselná moc budú porazené, pretože „Rusko by mohlo kedykoľvek prekonať západnú eskaláciu so všetkými zbraňami, ktoré má k dispozícii.“ Kujat zároveň poznamenal, že to zahŕňa aj použitie jadrových zbraní.

Kujat je najvyššie postavený nemecký dôstojník, ktorý zverejnil útok na spojeneckú vojnu, aby porazila Rusko.

zľava: viceadmirál Kay-Achim Schönbach, brigádny generál Erich Vad a generálmajor Kujat.

Iní generáli kritizujúci vojnu

Viceadmirál Kay-Achimov Schönbach, veliteľ nemeckého námorníctva bol nútený odstúpiť v januári 2022 po verejnom prejave, v ktorom vyhlásil, že „Krymský polostrov je preč: už sa nikdy nevráti – to je fakt “ a že k ruským bezpečnostným otázkam by sa malo pristupovať s „rešpektom“.

„To, čo Putin skutočne chce, je rešpekt. A môj Bože, úcta k niekomu stojí málo, ak vôbec niečo. … Je ľahké dať mu rešpekt, o ktorý skutočne žiada – a pravdepodobne si to zaslúži.“

Po Schönbachovom zosadení sa žiadny iný slúžiaci nemecký dôstojník neodvážil riskovať verejnú kritiku nemeckej vojnovej politiky. Namiesto toho kritika prichádza prostredníctvom dôstojníkov vo výslužbe.

Brigádny generál Erich Vad, bývalý veliteľ vojenskej skupiny Merkelovej kancelárky, začal začiatkom tohto mesiaca podrobný útok.

Tanky Leopard: médiá, ktoré robia politiku

V súvislosti s odporom kancelára Olafa Scholza voči vyslaniu nemeckých tankov Leopard na Ukrajinu Kujat uviedol, že „diskusia o dodávkach určitých zbraňových systémov jasne ukazuje zámer mnohých médií robiť politiku samostatne.

Moje nepohodlie s týmto vývojom môže byť výsledkom mojej dlhoročnej služby v NATO vrátane funkcie predsedu Rady NATO-Rusko a Výboru náčelníkov štábov NATO-Ukrajina. Považujem za zvlášť nepríjemné, že nemeckým bezpečnostným záujmom a nebezpečenstvám pre našu krajinu, ktoré predstavuje expanzia a eskalácia vojny, sa venuje tak málo pozornosti. Ukazuje to nedostatok zodpovednosti alebo, aby som použil staromódny výraz, veľmi nevlastenecký postoj.“

Ukrajinský tankový guláš
Ukrajina čelí logistickým problémom pri príjme tankov. Západní partneri prisľúbili Ukrajine rôzne modely tankov, ktoré však majú rôzne dodacie podmienky a jedinečné logistické prekážky. Tvrdia to merické noviny The Washington Post, ktoré sa... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Milan Laca

Vojna, ktorej sa dalo vyhnúť

Kujat hovorí, že „vždy veril, že tejto vojne by sa malo zabrániť a dá sa jej zabrániť“. Tento výsledok sa však nedostavil, a preto obviňuje Merkelovú z jej politiky klamania Ruska a nazýva to „vážnym porušením dôvery“ a jasným porušením medzinárodného práva“.

Zlom v rovnováhe rusko-nemeckých bezpečnostných síl sa začal vo Washingtone v roku 2002, hovorí Kujat, keď americký prezident George W. Bush zrušil Zmluvu o protibalistických raketách (ABM) a potom v roku 2008, keď sa Bush „pokúsil schváliť pozvanie Ukrajiny a Gruzínska na vstup do NATO“.

Rozhodnutie Obamovej administratívy z roku 2009 rozmiestniť „obranný systém NATO v Poľsku a Rumunsku“ proti ruským balistickým raketám bolo ďalšou eskaláciou, „pretože Rusko je presvedčené, že Spojené štáty by tiež mohli odstrániť strategické systémy ruských medzikontinentálnych nosičov z týchto odpaľovacích zariadení a ohroziť tak strategickú jadrovú rovnováhu“.

Prežitie Nemecka je podľa Kujata ohrozené touto jadrovou nerovnováhou, pretože ruské jadrové zbrane sú teraz priamo ohrozované Spojenými štátmi a eskaláciou amerických a NATO konvenčných zbraní na ukrajinskom bojisku.

Musíte sa s tým vyrovnať. Čím dlhšie vojna trvá, tým väčšie je riziko expanzie alebo eskalácie. Otázka: „Mali sme ho už počas kubánskej raketovej krízy? Bola to porovnateľná situácia.“

Johnson torpédoval rokovania v marci 2022

Kujat obviňuje Britov, nie Američanov, z porušenia podmienok prímeria, ktoré bol podľa neho Kremeľ pripravený podpísať po rokovaniach v Istanbule koncom marca 2022. V tejto správe sledujete, čo sa v tom čase stalo v Moskve a Istanbule.

Podľa Kujatovej verzie „Rusko súhlasilo so stiahnutím svojich síl na úroveň 23. februára, to znamená pred začiatkom útoku na Ukrajinu. Dnes sa ako predpoklad rokovaní opakovane vyžaduje úplné vystúpenie. Ukrajina sa zaviazala, že sa vzdá členstva v NATO a nepovolí na svojom území rozmiestnenie zahraničných vojsk alebo vojenských zariadení. Na oplátku by musela dostať bezpečnostné záruky od štátov podľa vlastného výberu. Budúcnosť okupovaných území mala byť vyriešená diplomaticky do 15 rokov s výslovným zrieknutím sa vojenskej sily.“

Európa smeruje k vojne čoraz šialenejším tempom (Felvidék.ma)
"Od druhej svetovej vojny nebola Európa tak blízko ku katastrofe! K vypuknutiu vojny s fatálnymi následkami, ktoré by zasiahli všetky jej krajiny. Pre nás všetkých je vážnou tragédiou, že to jej lídri nevidia alebo sa tvária, že si vôbec... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Podľa spoľahlivých správ vtedajší britský premiér Boris Johnson zasiahol v Kyjeve 9. apríla a tomuto podpisu zabránil. Jeho zdôvodnenie bolo, že Západ nebol pripravený na koniec vojny.

Kujat neodhalil „zjavné“ a „spoľahlivé“ zdroje svojich tvrdení. Zdá sa tiež, že to signalizuje, že americkí predstavitelia neboli za Johnsonovým konaním, rovnako ako aj to, čo Kujat nazýva zo strany prezidenta Vladimíra Zelenského  „opakovaným menením strategických cieľov ukrajinskej vojny“.

Kujat už niekoľko rokov objasňuje úlohu Hilla pri eskalácii vojnových cieľov USA proti Rusku.  Robil to, keď tvrdil, že Zelenského ovláda Johnson a nie americkí úradníci.

Nevyhnutná taktická porážka západných zbraní

Rovnako ako Vad začiatkom tohto mesiaca, aj Kujat vyzýva Pentagon, amerických vojenských predstaviteľov a amerických výrobcov zbraní, aby zastavili stupňujúcu sa vojnu na ukrajinskom bojisku, pretože ruské strategické ciele sa stupňujú a taktická porážka amerických, nemeckých a NATO zbraní sa stáva nevyhnutnou.

„Podľa spoločných náčelníkov štábov Spojených štátov, generála Marka Milleyho,“ hovorí Kujat, „Ukrajina dostala to, čo mohla vojensky získať. Viac nie je možné. Preto je teraz potrebné vyvinúť diplomatické úsilie na dosiahnutie dohodnutého mieru. Stotožňujem sa s týmto názorom. Možno si položiť otázku, či majú ukrajinské ozbrojené sily stále dostatok vojakov schopných používať tieto zbraňové systémy vzhľadom na značné straty v posledných mesiacoch.

V každom prípade vyhlásenie ukrajinského náčelníka štábu generála Valeryja Zalužného tiež vysvetľuje, prečo západné dodávky zbraní neumožňujú Ukrajine dosiahnuť svoje vojenské ciele, ale len predĺžiť vojnu. Rusko by navyše mohlo kedykoľvek prekonať západnú eskaláciu vlastnou vojenskou silou.

Zelenskyj ODMIETA mierové rozhovory: ZASTAVIŤ KONFLIKT NIE JE pre mňa ZAUJÍMAVÉ
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmietol vyhliadky na mierové rozhovory s Vladimirom Putinom. Vo štvrtok dokonca nazval Putina "nikým", informuje Breitbart. Zastaviť konflikt nie je pre Zelenského zaujímavé Zelenskyj využil rozhovor pre... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Prečo posielať leopardy na Ukrajinu

V nemeckej diskusii sa tieto súvislosti nechápu ani neignorujú. Svoju úlohu zohráva aj spôsob, akým sa niektorí spojenci verejne pokúšajú naliehať na federálnu vládu, aby odovzdala tanky Leopard 2. V NATO sa to zatiaľ nestalo. To ukazuje, ako reputácia Nemecka v rámci aliancie trpela oslabením Bundeswehru a záväzkom, s ktorým niektorí spojenci sledujú cieľ postaviť Nemecko proti Rusku.

Kujat naznačuje, že na kancelára OlafaScholza USA tajne vyvíjali nátlak z dôvodov, ktoré Kujat teraz nechce prezradiť okrem jeho náznaku, že Američania a Briti sa snažia politicky oslabiť EÚ, Nemecko v Európe a nahradiť nemecký zbrojársky priemysel vlastnými spoločnosťami. „Súčasné úsilie USA prinútiť Európanov, aby dodávali viac zbraní, môže mať niečo spoločné s touto situáciou.“ Olaf Scholz je pod tajným tlakom. Tieto tlaky sú, samozrejme, menové a bankové, pretože sú to práve USA, ktoré držia kľúč k stabilite európskej bankovej a menovej štruktúry.

Je potrebné rozlišovať medzi verejne vyjadrenými dôvodmi a konkrétnymi rozhodnutiami spolkovej vlády. Zašlo by to priďaleko, keby sme sa ponorili do celého spektra tejto diskusie.

Sme pripravení na vojnu s Ruskom!
Americký admirál Bauer povedal, že NATO je pripravené na priamu konfrontáciu s Ruskom. Predseda Vojenského výboru Severoatlantickej aliancie, admirál Rob Bauer povedal, že NATO je pripravené na priamu konfrontáciu s Ruskomn a prezbrojenie je jej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Milan Laca

Podobný názor má aj líder Smeru Robert Fico

"Pani nemecká ministerka zahraničných vecí, keď ste už otvorene priznali, že Nemecko a Západ sú vo vojne proti Rusku, tak Vám držím palce, aby ste nedopadli ako v roku 1945," uviedol Fico na sociálnej sieti a pridal aj video.

ZDROJ: ohnhelmer.net / french.almanar.com, cz24news

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme