Európa smeruje k vojne čoraz šialenejším tempom (Felvidék.ma)
27 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Od druhej svetovej vojny nebola Európa tak blízko ku katastrofe! K vypuknutiu vojny s fatálnymi následkami, ktoré by zasiahli všetky jej krajiny. Pre nás všetkých je vážnou tragédiou, že to jej lídri nevidia alebo sa tvária, že si vôbec neuvedomujú ničivé zápalky, s ktorým sa zahrávajú a ktoré držia v rukách," píše maďarský portál Felvidék.ma.

Akoby lídri nevedeli, že zásielky zbraní na Ukrajinu namiesto snahy o mier vôbec neslúžia na čo najrýchlejšie ukončenie vojny, ale na jej ďalšie prehĺbenie a riziko jej ďalšieho šírenia. A zdravý rozum jednoducho nemôže zvíťaziť, pretože aj keď sa o to náhodou pokúsi, provojnové sily zvíťazia, ako v prípade Nemecka a tankov Leopard.

Nemci sa zdráhali poslať Leopardy na Ukrajinu, ale bohužiaľ, dlho im to nevydržalo.

V krajine, kde sa zrodila jedna z najvražednejších myšlienok 20. storočia, a z ktorej sa nastúpilo na cestu svetového spaľovania, teraz sedí v kresle ministerky zahraničia žena, ktorá bez prežehnania vyjadruje životu nebezpečný názor pre celý svet.

Annalena Baerbock.

Annalena Baerbock, ktorá určite nemá ani najmenšie tušenie, o čom hovorí, pretože je jednoducho neodpustiteľné, keď bez mihnutia oka vyhlásila: Európa je vo vojne s Ruskom.

Jej vyhlásenie sa dá interpretovať ako otvorené vyhlásenie vojny v situácii, keď Rusko niekoľkokrát vyhlásilo, že dodávku zbraní považuje za vstup do vojny.

Medzitým Zelenského apetít rastie.

Vidí, že čokoľvek môže požadovať, skôr či neskôr mu bude vyhovené, a ak niekto zaváha, tak udrie silnejší tón a k refrénu sa pridajú aj jeho západní priaznivci, čím bude odpor kohokoľvek čoskoro zlomený a začnú sa nové dodávky zbraní, až to úplne vtiahne do vojny Európu, ktorá potom bude musieť zmeniť svoje okulahodiace heslo, že na Ukrajine bojujeme za seba. Lebo potom sa vojna prenesie priamo na európske bojisko. A kto bude za to zodpovedný? No, žiaľ, Putin nie je jediný, ale nám to už nepomôže...

Tanky Leopard smerujú do prvej línie a aj napriek obavám z eskalácie, prebiehajú rokovania o zásobovaní Kyjeva modernými stíhačkami.

Kde je hranica šialenstva? 

Existuje vôbec hranica tejto sebazničujúcej straty rozumu?

Nádeje je čoraz menej, pretože hoci sa vždy zdá, že je tam pomyselná červená čiara, ako minulý rok v prípade raketometov HIMARS a potom aj v prípade tankov, vidíme, čo sa stalo, hranica sa posúva stále viac a viac. A žiaľ, napriek tomu, že inteligentnejšia časť davu hnaného na bitúnok vidí, aký bude ich osud, bezmocne trpia, až kým nebude neskoro to celé zastaviť.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik