Zelenskyj ODMIETA mierové rozhovory: ZASTAVIŤ KONFLIKT NIE JE pre mňa ZAUJÍMAVÉ
27 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmietol vyhliadky na mierové rozhovory s Vladimirom Putinom. Vo štvrtok dokonca nazval Putina "nikým", informuje Breitbart.

Zastaviť konflikt nie je pre Zelenského zaujímavé

Zelenskyj využil rozhovor pre britskú Sky News, aby vyhlásil, že Putin „nechce rokovania, pretože nechce mier“.

Ukrajinský líder povedal, že je „presvedčený“, že Ukrajina je pre Putina „len prvým krokom“. Ten sa podľa neho pri hľadaní nadvlády vo východnej Európe zameriava na „iné krajiny“.

Zelenskyj, pri otázke Sky News, či by osobné stretnutie s Putinom pomohlo zastaviť konflikt, prešiel z ukrajinčiny do angličtiny a povedal: „Nie je to pre mňa zaujímavé. Nie je zaujímavé stretnúť sa, nie je zaujímavé hovoriť."

O stretnutí s Putinom v normandskom formáte pred rozsiahlou ruskou inváziou 24. februára 2022 povedal: "Videl som muža, ktorý povedal jednu vec a potom urobil druhú."

"Po totálnej invázii je pre mňa nikto, nikto," dodal.

Putin, Zelenskyj, zdroj: FB/Vladimír Manda

Pokračujú aj verbálne útoky

Zelenského označenie Putina je pokračovaním osobných útokov medzi oboma stranami, ktoré siahajú až do marca minulého roka, keď ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov označil ukrajinského vodcu za „neonacistu“.

Šéf OSN Antonio Guterres sa minulý rok snažil postaviť ako mierotvorca medzi Ruskom a Ukrajinou a vydal list vyzývajúci na prímerie a rozhovory, ktoré mal aj osobne sprostredkovať, ako informoval Breitbart News.

Obe strany prejavovali Guterresovi len malý rešpekt a ignorovali jeho aj globalistickú organizáciu, ktorú zastupuje.

Zelenskyj chce ďalšie sankcie! Orbán jednoznačne: TOTO NEPRICHÁDZA DO ÚVAHY!
Maďarsko bude vetovať sankcie EÚ voči Rusku v súvislosti s jadrovou energiou, informuje The Guardian. Maďarsko bude vetovať akékoľvek sankcie Európskej únie voči Rusku týkajúce sa jadrovej energetiky, povedal v piatok pre štátny rozhlas premiér... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!