Kremeľ VARUJE Západ: RUSKO NIE JE IRAK! Ochudobnený urán bude považovaný za JADROVÚ ZBRAŇ
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Zbraň M242 namontovaná na bojových vozidlách Bradley smerujúcich na Ukrajinu strieľa náboje s ochudobneným uránom, upozorňuje Kurt Nimmo z Global Research. Rusko na to oznámilo, že zváži použitie ochudobneného uránu podobnému jadrovému útoku.

Rusko: Budete čeliť dôsledkom!

Konstantin Gavrilov, vedúci ruskej delegácie na Viedenských rokovaniach o vojenskej bezpečnosti a kontrole zbrojenia, povedal počas plenárneho zasadnutia Fóra OBSE pre bezpečnostnú spoluprácu nasledovné:

Vieme, že tanky Leopard 2, ako aj bojové obrnené vozidlá Bradley a Marder môžu používať náboje s ochudobneným uránom, ktoré môžu kontaminovať terén, rovnako ako sa to stalo v Juhoslávii a Iraku. Ak by Kyjev dostal takúto muníciu na použitie v západnej ťažkej vojenskej technike, považovali by sme to za použitie „špinavých jadrových bômb“ proti Rusku so všetkými dôsledkami, ktoré z toho vyplývajú."

Konstantin Gavrilov/TASR

Bude z Východnej Európy nový Afganistan?

USG a NATO skladovali v Európe muníciu s ochudobneným berýliom a uránom. Bradley Fighting Vehicles, podľa Hlasu Ameriky, čoskoro dorazí na Ukrajinu. Zbraň M242 namontovaná na obrnených vozidlách Bradley používa muníciu s ochudobneným uránom (DU). Okrem toho tanky Challenger z Veľkej Británie používajú 120 mm sabotové náboje obklopené plášťom z DU.

„DU sa používal v celom Afganistane a Iraku, väčšinou v lietadlách, tankoch a munícii do bojových vozidiel Bradley,“ uvádzajú Iracki veteráni proti vojne .

Počas invázie do Iraku, USG strieľal DU náboje do civilných štvrtí. „Súradnice odhaľujúce, kde americké lietadlá a tanky vypálili takmer 10 000 DU nábojov v Iraku počas vojny v roku 2003, získala holandská mierová skupina Pax,“ informoval The Guardian v roku 2014.

Podľa správy IKV Pax Christi, ktorá má byť zverejnená tento týždeň, údaje ukazujú, že veľa nábojov DU bolo vypálených v obývaných oblastiach Iraku alebo v ich blízkosti, vrátane As Samawah, Nasiriyah a Basrah. Najmenej 1500 nábojov bolo namierených aj na vojakov, tvrdí skupina.

Orbán: Dávate zbrane? Ste vo vojne!
Poslanie zbraní na Ukrajinu robí z krajiny účastníka konfliktu, hovorí Orbán. Maďarský premiér vyhlásil, že krajiny, ktoré posielajú zbrane na Ukrajinu, sú stranami konfliktu. Ste vo vojne Štáty, ktoré dodávajú zbrane, sa stávajú účastníkmi... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Milan Laca

Pre bežných ľudí nevhodné?

Treba poznamenať, že pri pokuse o overenie týchto informácií na webovej stránke IKV Pax Christi sa vytvorí stránka s upozornením, že lokalita je nebezpečná a mohla byť unesená.

Inými slovami, rozhodlo sa, že informácie o otravách DU v Iraku a Afganistane, vrátane vážnych vrodených chýb , nie sú niečo, čo by mal mať roztržitý ľud dovolené čítať.

V roku 2013 sa Svetová zdravotnícka organizácia pokúsila bagatelizovať kontamináciu DU v Iraku. Je pozoruhodné a v rozpore s dostatočnými dôkazmi, že WHO oznámila, že zistenia o spontánnych potratoch, mŕtvonarodených deťoch a vrodených chybách v Iraku „sú v súlade s medzinárodnými odhadmi alebo sú dokonca nižšie ako medzinárodné odhady. Štúdia neposkytuje žiadne jasné dôkazy, ktoré by naznačovali nezvyčajne vysokú mieru vrodených chýb v Iraku.

Je naozaj úžasné, že webové stránky uverejňujúce tieto informácie náhle zmiznú. Namiesto toho Nimmo uvádza odkaz na príspevok denníka The Guardian o téme, ktorá je pre bežného občana Západu zjavne príliš kontroverzná. Napokon, ak by takéto informácie odhaľujúce psychopatiu USG a jeho štátom vytvoreného „obranného“ oddelenia národnej bezpečnosti boli ľahko dostupné, ľudia by mohli byť proti úlohe USG na Ukrajine v oveľa väčšom počte ako teraz.

Európa smeruje k vojne čoraz šialenejším tempom (Felvidék.ma)
"Od druhej svetovej vojny nebola Európa tak blízko ku katastrofe! K vypuknutiu vojny s fatálnymi následkami, ktoré by zasiahli všetky jej krajiny. Pre nás všetkých je vážnou tragédiou, že to jej lídri nevidia alebo sa tvária, že si vôbec... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Rusko nie je Irak!

Irak nemal zbrane hromadného ničenia, ako tvrdil Bush a jeho neoconi napriek úplnému nedostatku dôkazov, a preto nemohol účinne reagovať na inváziu do svojej krajiny. V prípade Ruska to zďaleka neplatí.

Gavrilov aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov spolu s predsedom ruskej Štátnej dumy Vjačeslavom Volodinom varovali, že dodávka rakiet dlhého doletu Zelenského režimu, ako povedal Volodin podľa Sputnik International, „povedie ku globálnej katastrofe a odvetným opatreniam z Moskvy s použitím silnejších zbraní“.

Vjačeslav Volodin/TASR

Kedy Moskva podnikne odvetné akcie voči Západu?

Gavrilov zdôraznil, že Moskva „podnikne tvrdé odvetné akcie“, ak USG bude pokračovať v dodávkach rakiet dlhého doletu a tiež ochudobneného uránu, ktorý Rusko považuje za „špinavú bombu“.

Teraz je evidentne zrejmé, že Západ túži zaútočiť na ruské mestá. Poskytne špičkové zbrane, aby splnil svoje poslanie zničiť Rusko, zabiť tisíce, ak nie milióny jeho ľudí, a rozbiť krajinu do poddajných malých diktatúr, ktoré sa poslušne riadia neoliberálnymi príkazmi.

Nečinnosť však od Ruska nečakajte. Každý 8. máj si pripomína „Veľkú vlasteneckú vojnu“, ktorá porazila nacistický Wehrmacht, keď sa operácia Barbarossa, najväčšia invázia v histórii, zastavila uprostred brutálnej ruskej zimy.

Nemecký Generalplan Ost zapojiť sa do etnických čistiek, genocídy „ untermenschen “ a kolonizácie východnej Európy ( lebensraum ) žalostne zlyhal. Konzervatívne sa odhaduje, že 26 miliónov Rusov zomrelo pri obrane svojej krajiny pred nacistami, ktorí nechceli nič iné, len ich zabiť.

Je možné, že neoconi, ktorí riadia toto samovražedné úsilie „oslabiť“ Rusko, nie sú schopní pochopiť, že Rusko so svojou paranojou z invázie (pred Hitlerom tu bol Napoleon) urobí všetko, čo je v jeho silách, ako to bolo počas druhej svetovej vojny, zabrániť tomu, čo majú neoliberáli a neoconi na mysli?

Zdroj: cz24news

Profesor Krejčí: Nezodpovední vojnoví nadšenci z Prahy! Česko nikdy v dejinách vo vojne neobstálo
„Zase by sa objavili heslá typu ‚Všetko pre front', nehovoriac o tom, že pre ruské zbrane by Česko nepredstavovalo vzdialený tyl, ale hlbší front.“ Politológ profesor Oskar Krejčí analyzuje slová náčelníka generálneho štábu o prípadnej výberovej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme