Úrad vlády Slovenskej republiky: Biochemické laboratória sú na Ukrajine kvôli covidu!
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Dočasná vláda premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) odmieta ruské tvrdenia o prítomnosti vojensky ladených biochemických laboratórií na Ukrajine. TOTO je dôvod, podľa Úradu vlády Slovenskej republiky, prečo Kremeľ všade vidí biochemické laboratóriá.  Tvrdia, že zakázané zbrane má podľa nich používať práve Rusko, nie Ukrajina. Stanovisko vlády je tak plné viet o údajných dezinformáciách.

Úrad vlády Slovenskej republiky zverejnil status v súvislosti s bojmi pri ukrajinskom Bachmute. Údajne sa opäť začali šíriť staronové dezinformácie o supertajných ukrajinských biochemických laboratóriách. "Ešte v marci 2022 dezinformátori napríklad tvrdili, že ruská armáda zničila na Ukrajine americké biologické laboratóriá, v ktorých chceli Ukrajinci s pomocou USA vytvoriť bioagentov schopných selektívne infikovať etnické skupiny, najmä Slovanov. Existenciu laboratórií s cieľom šírenia infekčných ochorení odmietla aj Bezpečnostná rada Organizácie spojených národov, Kremeľ totiž nebol schopný dodať dôkazy. Opakovane prichádza s týmito tvrdeniami a používa ich ako kľúčovú súčasť informačnej vojny po napadnutí Ukrajiny,“ uvádza vláda na sociálnej sieti a pokračujú:

ROZPRÁVKA O TEMNÝCH JASKYNIACH A ZLÝCH LABÁKOCH

Existenciu laboratórií s cieľom šírenia infekčných ochorení odmietla aj Bezpečnostná rada Organizácie spojených národov, Kremeľ totiž nebol schopný dodať dôkazy. Opakovane prichádza s týmito tvrdeniami a používa ich ako kľúčovú súčasť informačnej vojny po napadnutí Ukrajiny.

Kyjev má, podobne ako iné krajiny, na svojom území laboratóriá, ktoré majú skúmať účinky rôznych patogénov a chorôb, a to vrátane choroby Covid-19. V minulosti výskum podporovali Spojené štáty, Európska únia alebo WHO. Je však samozrejme nezmysel, že by tu Ukrajina hromadne vyvíjala biologické zbrane.

Blaha odhalil škandál ako hrom: „Lipšic má v parlamente bieleho koňa!“
Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) predložil do parlamentu novelu ústavného zákona, ktorá by "zabetónovala" Lipšica vo funkcii špeciálneho prokurátora. Poslanec Smeru Ľuboš Blaha sa návrhu vyjadril a priblížil kto skutočne kto v skutočnosti za tým... Čítať ďalej
24 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

OBRANA STRATEGICKÉHO BODU

Jedným z argumentov prokremeľských hlásnych trúb o tvrdých bojoch pri Bachmute je, že mesto chráni laboratórne tajomstvá Ukrajiny. V skutočnosti však ide o strategický bod: systém soľných jaskýň v Soledare by umožnil ruskej armáde ohrozovať zásobovanie Bachmutu. Podľa analýz si okrem iného Rusko zvolilo tento bod, aby dosiahlo po vlne zlyhaní aspoň nejaký vojenský úspech a pre túto malú propagandistickú trofej je ochotné obetovať životy svojich vojakov.

RUSKÉ ZÁSTERKY UŽ PREKUKNE AJ DIEŤA

Dohovor o biologických zbraniach, ktorý zakazuje vývoj a používanie biologických a chemických zbraní, existuje od roku 1975. Ratifikoval ho aj Sovietsky zväz, podľa niektorých odborníkov však pokračoval v rozširovaní svojho arzenálu. Skúsenosti z dávnejšej minulosti dokazujú, že Moskva tému biologických zbraní zneužíva vo chvíľach, keď sama čelí podozreniu z používania týchto látok.

Podobnú kampaň Rusi nasadili počas občianskej vojny v Sýrii, pri ktorej Moskva podporovala prezidenta Bašára al-Asada. Podľa Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) boli chemické zbrane v Sýrii použité najmenej v sedemnástich prípadoch.

Rusko bolo v minulých rokoch tiež viackrát obvinené z použitia nervových látok proti politickým odporcom – bývalému rozviedčikovi Sergejovi Skripalovi v Salisbury v roku 2018 a opozičnému politikovi Alexejovi Navalnému v roku 2020.

Žiadna IZOLÁCIA Ruska SA NEKONÁ! Južná Afrika, Rusko a Čína plánujú spoločné manévre a Afrika sa búri proti Európe
Po cvičení v Bielorusku tu máme cvičenie oveľa podstatnejšie! Protieurópske sankcie, ktoré niekto úplne mylne nazýva sankciami protiruskými, boli a stále sú namierené predovšetkým na zničenie európskej prosperity! Pomýlený Brusel Nekoná sa nič z... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!