Žiadna IZOLÁCIA Ruska SA NEKONÁ! Južná Afrika, Rusko a Čína plánujú spoločné manévre a Afrika sa búri proti Európe
23 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Po cvičení v Bielorusku tu máme cvičenie oveľa podstatnejšie! Protieurópske sankcie, ktoré niekto úplne mylne nazýva sankciami protiruskými, boli a stále sú namierené predovšetkým na zničenie európskej prosperity!

Pomýlený Brusel

Nekoná sa nič z toho, čo proklamovali bruselskí propagandisti: Rubeľ neklesol na historické minimum, Rusko nijako zásadne nedoplatilo na odklon európskych krajín od nákupov väčšiny komodít, pretože európskych zákazníkov len vymenili za ázijské, africké a juhoamerické a krajina nie je ani izolovaná, pretože sankcie boli uvalené v celosvetovom súhrne len veľmi málo krajinami.

A spolupráca s mnohými krajinami naďalej pokračuje, čo dokazuje aj avizované rozširovanie formátu BRICS+. Aj keď napríklad v prípade Brazílie je to teraz, po výmene vedenia krajiny v réžii CIA veľmi sporné, niektoré ďalšie krajiny zostávajú v zoskupení aj naďalej a ďalšie sa hodlajú pridať.

Ukazuje sa, že spolupráca niektorých krajín sveta s Ruskom nekončí ani v oblasti vojenskej...

Juhoafrické ozbrojené sily oznámili, že krajina usporiada vo februári 2023 desať dní spoločných námorných cvičení s Ruskom a Čínou. Ide o druhé vojenské cvičenie tohto typu od prvého spoločného námorného cvičenia na konci novembra 2019.

Juhoafrická armáda vo vyhlásení napísala: „Ako prostriedok na posilnenie už aj tak prekvitajúceho vzťahu medzi Južnou Afrikou, Ruskom a Čínou sa medzi týmito troma krajinami uskutoční medzinárodné námorné cvičenie.“

Očakáva sa, že druhé spoločné námorné cvičenie s názvom „Mosi“, čo v miestnom jazyku Tswana znamená „dym“, sa bude konať na dvoch miestach počas desiatich dní medzi 17. a 27. februárom 2023. Prvá má byť pri pobreží mesta Durban v provincii KwaZulu-Natal a druhá pri meste Richards Bay, ktoré je 180 kilometrov od Durbanu.

VIDEO! Obrovská masa ľudí protestovala vo Francúzsku! Účastníci OBVINILI EMANUELA MACRONA
Vo štvrtok bolo vo Francúzsku nasadených približne 10 000 policajtov, aby zabezpečili poriadok počas rozsiahlych protestov proti dôchodkovej reforme. V uliciach protestovalo približne 1,1 miliónov ľudí. Odborári počet protestujúcich odhadli ešte... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Očakáva sa, že počas cvičenia sa námorných manévrov hostiteľskej krajiny pri východnom pobreží zúčastnia ruské a čínske námorné a vojnové lode. Mená a typy ruských a čínskych lodí, ktoré sa zúčastnia na „cvičení Mosi“, zatiaľ neboli oznámené.

Tohtoročné cvičenie Mosi sa spolu s ruskými a čínskymi kolegami zúčastní viac ako 350 príslušníkov juhoafrických ozbrojených síl z rôznych odvetví a divízií, aby si vymenili operačné zručnosti a znalosti,“ uviedla juhoafrická armáda.

Medzinárodné cvičenie sa zhoduje s oslavami Dňa juhoafrických ozbrojených síl, ktoré sa budú konať v obci Mhlathuze v Richards Bay. Prvé cvičenie tohto typu za účasti juhoafrických, ruských a čínskych námorných síl sa uskutočnilo pri Kapskom meste v novembri 2019.

Môže to skoro vzbudiť dojem, že niektoré štáty – vrátane Juhoafrickej republiky – vedia, ako čítať znamenie doby a nielenže sa k Európe, ktorá je na „ceste pádu“, obracajú chrbtom, ale skôr, takmer provokatívne, „nastavujú smer.“

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov počas návštevy Juhoafrickej republiky povedal, že Ukrajina odmieta mierové rozhovory a čím dlhšie to bude pokračovať, tým ťažšie bude konflikt vyriešiť. Lavrov sa stretol s ministrom zahraničných vecí Juhoafrickej republiky Naledim Pandorom, informuje Guardian. 

Stačí zavolať a je po vojne!
Bývalý poradca šéfa Pentagonu McGregor: Spojené štáty môžu zastaviť boje na Ukrajine jediným telefonátom. Prezident Joe Biden môže ukončiť konflikt na Ukrajine jediným telefonátom Vladimírovi Zelenskému. Vyhlásil na YouTube kanáli Judging Freedom... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Milan Laca

Afrika sa búri proti európskej okupácii

A ak sme pri Afrike a jej postojoch k Európe, tak potom, čo po rokoch okupácie vyhnali nepozvaných vojakov NATO – pod vedením Francúzska - z Mali, teraz sa to isté deje aj v Burkine Faso, kam sa jednotky premiestnili. 

Burkina Faso požiadala Francúzsko, aby do mesiaca stiahlo svojich vojakov zo západoafrickej krajiny, informovala v podelok TASR. Vyplýva to z diplomatického listu zaslaného do Paríža, ktorý v nedeľu získala agentúra AFP. Francúzsky prezident Emmanuel Macron predtým povedal, že Paríž čaká na vysvetlenie od Burkiny Faso.

Podobne ako v Mali  prebiehajú  aj v tejto africkej krajine protesty proti európskym okupantom. Európanom už skutočne zostáva len oddané lokajstvo USA a spojenectvo s niekoľkými málo ďalšími krajinami, ktorých vlády sú tiež iba lokajmi svetového drába.

Zdroj: cz24news. The Guardian, TASR

Poľské vojnové svaly stále silnejú
Poľský premiér hovorí o novej koalícii bez Nemecka. Morawiecki vyzval na vytvorenie novej koalície bez Nemecka, na presun tankov do Kyjeva. My rozhodneme! Ak Nemecko nebude súhlasiť s vyslaním tankov Leopard na Ukrajinu, Poľsko je pripravené... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ukrajinský minister obrany má čo vysvetľovať! Ide o 330 miliónov eur!
Kauza, ktorá momentálne takpovediac zamestnáva ukrajinský parlament môže viesť ku koncu ministra obrany Oleksija Reznikova. V hre sú predražené nákupy potravín pre vojakov. Reznikov musí vysvetľovať. A má ČO vysvetľovať! Diať sa to má za... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik