Tanečník vo vedení TIPOSU! Matovič ho vymenoval v hodine 12-tej. Krúpa: Kde je SEBAREFLEXIA?
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Bývalý minister financií Igor Matovič krátko pred ukončením funkcie zo svojho straníckeho kolegu Erika Ňarjaša urobil člena predstavenstva lotériovej spoločnosti Tipos s platnosťou od 23. decembra 2022. Informuje o tom portál Aktuality.sk

 

Erik Ňarjaš, známy predovšetkým ako tanečník z televíznej show Let's Dance, svoj vstup do predstavenstva Tiposu zdôvodňuje tým, že stanovy spoločnosti predpisujú, aby mala táto štátna firma štyroch členov predstavenstva. Jeden jej však stále chýbal. Rovnaké stanovisko ponúklo aj ministerstvo.

Dotancoval sa k hazardu

Bývalý zabávač a dnes poslanec parlamentu Jozef Pročko vo videovizitke o Ňarjašovi povedal: „Priatelia, toto je človek, ktorý našu ekonomiku dotancuje na najvyššie stupne v Európe.“

Napokon to Ňarjaš „dotancoval“ k hazardu, teda do štátnej lotériovej spoločnosti Tipos. Kým dvaja členovia predstavenstva v minulosti prešli riadnym výberovým konaním, tak Ňarjaša, ako aj ďalšieho člena predstavenstva Daniela Živicu dosadilo ministerstvo do tejto funkcie priamo – teda bez konkurzu.

Ňarjaš nikdy nespomínal, že by sa zaujímal o fungovanie hazardu na Slovensku. Na webe hnutia Obyčajných ľudí o sebe vyhlásil, že ako poslanec by chcel podporovať a chrániť malé a stredné podnikanie. „Chcem sa podieľať na znížení nadmerného daňového zaťaženia a rozvoji cestovného ruchu, športu a oblasti aktívneho trávenia voľného času.“

Sulík sa PORIADNE ODVIAZAL: Hirman PRESPAL štyri mesiace, Heger STRELIL CAPA, DOPLETENÝ Kremský
Expert Progresívneho Slovenska pre energetiku Karel Hirman svoju úlohu nezvládol! Skonštatoval to na sociálnej sieti exminister hospodárstva Richard Sulík. Reagoval tak na chaos s vysokými zálohovými faktúrami za elektrinu pre podnikateľov. Podal... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Prázdne miesto

„Keďže daná pozícia v spoločnosti Tipos nebola dlhodobo obsadená, rezort financií nominoval člena predstavenstva, aby boli naplnené všetky požiadavky na personálne zastúpenie,“ reagoval tlačový odbor.

Poslanec pre Aktuality uviedol, že sám sa považuje za odborníka na finančné technológie. Kolegom vo vedení chce radiť v oblasti platobných systémov a metód, v intuitívnych riešeniach. „V princípe celý finančný tok, čo sa týka online,“ uzavrel výpočet oblastí, s ktorými chce Tiposu pomôcť.

Zatiaľ bez platu

Dôležité je podotknúť, že možnosť, že by sa vzdal poslaneckého mandátu a stal sa riadnym členom predstavenstva štátnej akciovky a zamestnancom Tiposu aj s platom, zatiaľ Ňarjaš odmietol. To sa časom však môže zmeniť.

„Dohoda bola taká, že toto je začiatok, vyskúšame to na tri mesiace a sám uvidím, či do toho chcem ísť naplno, alebo to ostane na tej forme externej, nie na dennodennej forme práce. Ale táto možnosť je otvorená, potrebujem si to načítať, čo sa dá robiť, aké sú možnosti v zmysle rastu. Zatiaľ je to takto fajn, že mám prístupy, aby som mohol poskytovať rady,“ vysvetlil pre portál.

Šutaj Eštok TVRDO: Heger BLÚZNI! (VIDEO)
HEGER BLÚZNI ALEBO ŽIJE V INOM VESMÍRE! Presne toto si myslí nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas) o dočasne poverenom premiérovi Eduardovi Hegerovi. Reagoval tak na tvrdenie dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktoré zaznelo... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Krúpa žiada okamžité odvolanie

Komu sa ale vymenovanie poslanca Ňarjaša nepozdáva je Juraj Krúpa zo SaS (pôvodne bol poslancom OĽaNO). „Je neprijateľné, aby poslanec OĽANO – Erik Ňarjaš, ktorý sa celý svoj profesionálny život venuje tancu, dostal za odmenu teplé miesto v Tipose,“ vyhlásil to v stanovisku na sociálnej sieti, pričom vyzval Eduarda Hegera, ktorý je dočasne poverený riadením ministra financií, aby ho s okamžitou platnosťou odvolal.

V statuse podotýka, že hnutie OĽANO už dávno nie je protikorupčným hnutím, ale eseročkou jedného muža, ktorý výmenou za lojalitu neváha urobiť zo štátnej akciovej spoločnosti trafiku pre kamarátov.

„Ak nemá Erik Ňarjaš dostatok sebareflexie, vyzývam Eduarda Hegera, aby ho s okamžitou platnosťou odvolal,” zopakoval Krúpa.

Poslankyňa Vorobelová pripomenula Budajovi jeho temnú minulosť
Poslankyňa NR SR Slavěna Vorobelová spustila motivačný seriál, prečo je dôležité ísť na REFERENDUM. Postupne sa venuje jednotlivým ministrom a tentokrát si vzala na "mušku" ministra Jána Budaja. Pripomenula mu jeho temnú minulosť: Agent Domovník!... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme