Šutaj Eštok TVRDO: Heger BLÚZNI! (VIDEO)
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

HEGER BLÚZNI ALEBO ŽIJE V INOM VESMÍRE! Presne toto si myslí nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas) o dočasne poverenom premiérovi Eduardovi Hegerovi. Reagoval tak na tvrdenie dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktoré zaznelo v sobotu (14. 1.) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, o tom, že za vysoké zálohové faktúry za energie môžu zástupcovia podnikateľov.

Šutaj Eštok: Pán Heger, buď sa z vášho vesmíru vráťte na Slovensko alebo ostaňte tam, kde ste

"Premiér v demisii Eduard Heger buď blúzni alebo žije v nejakom inom vesmíre – ale určite nie na Slovensku. Heger blúzni, že sme „svetoví premianti“ v pomoci pri energetickej kríze. Realita je taká, že podnikatelia kvôli vysokým platbám za elektrinu zatvárajú prevádzky," rozčertil sa hlasák na sociálnej sieti aj na obratovkách verejnoprávnej RTVS.

"Heger blúzni, akú jeho vláda spravila skvelú reformu zdravotníctva. Realita je taká, že idú zatvárať nemocnice a ambulancie už vyberajú poplatky za ošetrenie – smutne známe Zajacove dvadsaťkorunáčky sa vracajú ako Hegerove dvadsaťeurovky," upozorňuje Eštok.

"Heger blúzni, ako historicky jeho vláda pomáha dôchodcom. Realita je taká, že okrem almužny v podobe takzvaného 14. dôchodku im nedala NIČ – a tak sa seniori každý jeden deň rozhodujú, či si kúpia lieky alebo potraviny," pripomína poslanec.

"Pán Heger, buď sa z vášho vesmíru vráťte na Slovensko alebo ostaňte tam, kde ste, a už sa v slovenskej politike nikdy neobjavte," uzavrel svol status politik a priložil aj video z priameho prenosu nedeľnej diskusnej relácie O 5 minút 12 v RTVS.

Šipoš do vlastných radov: Za všetko môže Hirman
Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš v  RTVS povedal, že v súvislosti s pomocou podnikateľom s následkami energetickej krízy zlyhala distribúcia peňazí. To je podľa neho zodpovednosťou ministerstva hospodárstva a nie Hegera.

Myslí si, že podnikatelia v tomto prípade nezlyhali. Reagoval tak na tvrdenie dočasne povereného premiéra, ktoré zaznelo v sobotu (14. 1.) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, o tom, že za vysoké zálohové faktúry za energie môžu zástupcovia podnikateľov.

„Minister hospodárstva Karel Hirman má zodpovednosť za ministerstvo hospodárstva. Táto téma je témou ministerstva hospodárstva. Akékoľvek výhovorky, ukazovanie prstom na nepopulárneho Matoviča alebo Hegera, je nefér,“ vysvetlil Šipoš.

Šutaj Eštok však označil vysoké zálohové faktúry za zodpovednosť vlády. 

Bránik: Konzervatívec vo mne sa hanbí
"Konzervatívec vo mne sa hanbí za to, že TOTO sa už roky vydáva za konzervatívca. Ak to prasátko vôbec hľadalo nejakého svojho, tak najskôr práve jeho," reaguje bezpečnostný analytik Radovan Bránik na fotografiu, ktorú zverejnil Igor Matovič... Čítať ďalej
15 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme