NASA ukázala výpadok prúdu na Ukrajine po nedávnych ruských útokoch (FOTO)
20 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) zverejnil satelitné snímky , ktoré ukazujú výpadok prúdu na Ukrajine.

Fotografia vznikli 17. decembra, deň po ruských úderoch na energetické zariadenia na Ukrajine.

Ruská armáda 16. decembra zaútočila na vojenské riadiace systémy, obranný priemysel a zariadenia energetického systému Ukrajiny, ktoré ich podporujú. Ruské ministerstvo obrany o útoku informovalo nasledujúci deň s tým, že všetky ciele boli zasiahnuté.

Časová os na stránke NASA však potvrdzuje, že ukrajinským službám sa nedarí opraviť poškodené zariadenia načas a takmer celá krajina sa každú noc ponára do tmy. Napriek tomu, že ruské sily neútočia na ukrajinskú infraštruktúru denne a nedávne útoky neboli zamerané na strategické objekty, ale na tie, ktoré podporujú činnosť ukrajinskej armády. V skutočnosti dostal kyjevský režim čas na obnovenie dodávok elektriny do najväčších miest a zabezpečenie tepla pre civilné obyvateľstvo, keďže na Ukrajinu prišlo zimné počasie.

Ukrajinská energetická spoločnosť „Ukrenergo“ označila 19. decembra situáciu v energetickom systéme Ukrajiny za „zložitú“.

Najťažšia situácia s dodávkami energie zostáva podľa Ukrenerga v regiónoch Sumy, Charkov, Poltava, Dnepropetrovsk, Záporožie, Kirovograd, Žytomyr, Černihiv, Čerkasy, Kyjev a mesto Kyjev. Zaviedli sa tam plány núdzových odstávok.

Ukrenergo hlásilo 17. decembra výrazný deficit v energetickom systéme krajiny. Spoločnosť podotkla, že situáciu komplikuje aj zlé počasie.

Rusi lovia západné zbrane
Rumunský expert vysvetlil ciele druhej etapy vojny na Ukrajine. Ruské ozbrojené sily začali druhú etapu poľovačky na západné zbrane na fronte. Chyba sa stala... Rumunský vojenský expert Valentin Vasilescu sa domnieva, že velenie NATO urobilo... Čítať ďalej
19 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!