Rusi lovia západné zbrane
19 | 12 | 2022 I Milan Laca

Rumunský expert vysvetlil ciele druhej etapy vojny na Ukrajine.

Ruské ozbrojené sily začali druhú etapu poľovačky na západné zbrane na fronte.

Chyba sa stala... 

Rumunský vojenský expert Valentin Vasilescu sa domnieva, že velenie NATO urobilo nesprávne závery o budúcich plánoch ruských ozbrojených síl v rámci špeciálnej operácie. Ich závery sú v rozpore s elementárnou vojenskou logikou.

Analyzovali...

Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj nedávno  predložil aliancii spravodajské informácie. Tie naznačovali, že ruské jednotky čoskoro plánujú rozsiahlu protiofenzívu. Podľa analytika takéto prognózy nezodpovedajú logike. „Namiesto pozemnej ofenzívy, Rusi pokračujú v realizácii plánu Sergeja Surovikina, ktorý pozostáva z úderov proti kritickej infraštruktúre Ukrajiny. Kombinujú ich s 2-fázovým hľadaním západných zbraní, ktoré prekročili ukrajinskú hranicu,“, tvrdí autor.

Pokrytectvo Zelenského nepozná hraníc! Ukrajinské deti vraj prosia Mikuláša o zbrane a protivzdušnú obranu
Ukrajinské deti tento rok prosia Mikuláša o systémy protivzdušnej obrany a zbrane pre ukrajinskú armádu, vyhlásil v pondelok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti sviatku svätého Mikuláša podľa juliánskeho kalendára. TASR správu... Čítať ďalej
19 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Nová stratégia

Ako tvrdí  expert, Rusko nedávno  pristúpilo k implementácii novej stratégie na Ukrajine. Všetko sa začalo útokmi riadených striel a bezpilotných lietadiel typu Geran, ktoré vážne poškodili kritickú ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Jedným z cieľov, ktoré Ruská federácia sledovala, bol podľa Vasilesca, zámer spôsobiť poruchy v dopravnom systéme krajiny. Po útokoch sa začali problémy v zásobovaní energiou a v prevádzke železničnej dopravy. Tie vytvárajú prekážky pre dodávky západných zbraní, náhradných dielov na opravu poškodených elektrických sietí, ako aj paliva pre dieselové a benzínové generátory od ukrajinských hraníc až po frontovú líniu. 

Je to len začiatok

Blokovanie dodávok zariadení, darovaných Západom, je podľa bývalého pilota rumunského letectva, len prvou etapou ruského plánu. Paralelne s tým, ako poznamenáva Vasilescu, sa začala realizácia druhej etapy, ktorá zahŕňa deaktiváciu miest dočasného uskladnenia zbraní od  NATO a EÚ.  Ruské jednotky zároveň metodicky eliminujú hrozby pre ich  letectvo. Ničia ukrajinské batérie rakiet stredného doletu  v Chersonskej, Mykolajivskej, Dnepropetrovskej, Záporožskej, Doneckej a Charkovskej oblasti, uzatvára Vasilescu.

Pridružená výroba ukrajinskej armády
Ozbrojené sily Ukrajiny v smere na Kupjansk začali rúbať lesy na predaj. Dôstojník Ľudových milícií Luganskej ľudovej republiky Andrij Maročko povedal, že výrub sa vykonáva barbarským spôsobom, bez dodržiavania environmentálnych... Čítať ďalej
19 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!