Ján Baránek: Ak sa toto v USA potvrdí, bude to väčšie, ako aféra Watergate
04 | 12 | 2022 I Eka Balašková

Elon Musk sľúbil zverejniť komunikáciu z notebooku Huntera Bidena. Tá prebehla pred prezidentskými voľbami 2020 v USA.Zamestnanci Twitteru (zväčša bývalí) mohli konať spôsobom, ktorý mohol pomôcť súčasnému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Na túto správu reaguje aj politológ Ján Baránek. "Ak sa toto v USA potvrdí, bude to väčšie, ako aféra Watergate," myslí si Baránek!

Politológ Ján Baránek, reaguje. To, čo podľa neho začína zverejňovať Elon Musk v súvislosti s informáciami z notebooku Huntera Bidena ukazujú, že zabezpečoval (Hunter Biden) milióny dolárov na výskum pandemických chorôb, použiteľných ako biologické zbrane, ako aj to, že Twitter vyvinul mechanizmy na "upozaďovanie" správ, ktoré by tieto činnosti odhaľovali. Všetko s minimálne vedomím Bidenovcov.

"Ide o škandál, ktorý svojím dosahom, celospoločenským významom, medzinárodným dopadom, vrátane flagrantného systematického obmedzovania slobody slova, ďaleko presahuje aféru Watergate, ktorá viedla k abdikácii prezidenta Nixona," píše Ján Baránek na Facebooku. 

Čo sa píše v komunikácii

Miliardár Elon Musk nie je spokojný s dlhoročným rozhodnutím Twitteru potlačiť informácie z notebooku Huntera Bidena tesne pred prezidentskými voľbami v roku 2020. A preto v snahe „obnoviť dôveru verejnosti“ v Twitter, Musk ešte minulý mesiac naznačil, že zverejní internú komunikáciu medzi vedením Twitteru, členmi Bidenovej kampane a vonkajšími politickými lídrami.

E-maily ukazujú, že tím Twitteru zápasil s tým, ako zaobchádzať s informáciami a či urobili správne rozhodnutie o moderovaní.

V tom čase nebolo jasné, či sú materiály pravé a preto sa Twitter rozhodol zakázať odkazy.

Tento krok bol vnímaný kontroverzne predovšetkým medzi republikánmi, ktorí sa obávali rozhodnutia Twitteru zablokovať spravodajstvo.

E-maily medzi vedením Twitteru neukazujú a ďalšími neukazujú, ako sa dospelo k rozhodnutiu moderovať informácie z Notebooku Huntera, ale že vedúci predstavitelia na Twitteri diskutovali o tom, či to bola správna voľba.

Musk si myslí, že ide o dôkaz vládneho zasahovania

"Ak toto nie je porušenie prvého dodatku ústavy, čo to je?" Napísal Musk v reakcii na jeden uniknutý e-mail.

Názor politológa Baráneka

"Viacerí z vás mi oznamujú, že nedostávajú upozornenia na moje nové videá na mojom Youtube kanáli. Pozrel som a na to a zistil, že v priebehu krátkeho času mi mimoriadne klesla sledovanosť videí," napísal nedávno RNDr. Ján Baránek, ktorý sa "vydal po stopách tichej alebo sivej cenzúry", ako to nazvali theverge.com. 

"Pred nedávnom som čítal článok o tom, ako vás tieto spoločnosti, v tomto prípade Youtube, vedia „zneviditeľňovať“ bez toho, aby ste o tom čokoľvek vedeli," pokračuje Baránek.

Ján Baránek OSTRO: Tak TOTO má byť tá DEMOKRACIA?
Odkedy tu máme pandémiu, vo virtuálnom priestore sa zjavili čudné praktiky. Tie sa stupňujú po 25. februári tohto roku, po vstupe ruských vojsk na Ukrajinu. Okrem blokovania nepohodlných webov sa to týka aj známych osobností, ktoré si dovolia mať... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

ŠKANDÁL

"To, čo začína zverejňovať Elon Musk v súvislosti s informáciami z notebooku Huntera Bidena, ktoré ukazujú, že zabezpečoval (Hunter Biden) milióny dolárov na výskum pandemických chorôb, použiteľných ako biologické zbrane, ako aj to, že Twitter vyvinul mechanizmy na "upozaďovanie" správ, ktoré by tieto činnosti odhaľovali. Všetko s minimálne vedomím Bidenovcov.

To je škandál, ktorý svojím dosahom, celospoločenským významom, medzinárodným dopadom, vrátane flagrantného systematického obmedzovania slobody slova, ďaleko presahuje aféru Watergate, ktorá viedla k abdikácii prezidenta Nixona," píše Ján Baránek na Facebooku. 

Upozornili aj iní

S "upozaďovaním" majú aj na Slovensku problém mnohé osobnosti, ktoré prezentujú názory nevyhovujúce mainstreamovým informáciám. Nedávno o nich hovorili okrem Jána Baránka aj Anna Belousovová, či Eduard Chmelár.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Pavol Ľupták dáva návod, ako obísť cenzúru
Pavol Ľupták je strojný inžinier, ktorý sa v súčasnosti venuje hlavne marketingu a ekonomike. Aktuálne vysvetľuje, ako pracovať so sociálnymi sieťami a ich cenzúrou. Dáva tiež návod na to, ako sa dá naďalej a bez cenzúry osloviť ľudí, ktorí... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik