Ján Baránek OSTRO: Tak TOTO má byť tá DEMOKRACIA?
23 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Odkedy tu máme pandémiu, vo virtuálnom priestore sa zjavili čudné praktiky. Tie sa stupňujú po 25. februári tohto roku, po vstupe ruských vojsk na Ukrajinu. Okrem blokovania nepohodlných webov sa to týka aj známych osobností, ktoré si dovolia mať iný, ako pro-systémový názor.

V praxi to vyzerá tak, že vy síce môžete napísať, či odvysielať "čo chcete", ale k vašej cieľovej skupine sa to nedostane. RNDr. Ján Baránek vysvetľuje, ako to vlastne funguje.

Osobné skúsenosti

Mnohí podporovatelia mainstreamu často argumentujú, že keby tu bola cenzúra, tak "tento komentár či status ani nenapíšete, alebo po jeho napísaní idete sedieť". Pravdou je, že dnes sa za názor do väzenia nezatvára, dnes sa na niektoré veci účinne využívajú iné nástroje. 

Asi najznámejšie je vymazanie facebookového účtu podpredsedu strany Smer-SD Ľuboša Blahu, ktorému mainstream vyčíta, že sa realizuje na iných, slobodnejších sociálnych sieťach. Skúsenosti s tým majú aj Eduard Chmelár, či Anna Belousovová.

Chmelár tvrdí, že obnovenie slobody je prvou vecou, ktorú bude musieť urobiť nová vláda. To, čomu sa hovorí centúra totiž podľa neho aktuálna garnitúra vznešene nazýva blokovanie nebezpečného obsahu

"Som presvedčený, že takáto legislatívna norma je hlboko účelová a slúži v prvom rade na umlčanie a zastrašovanie opozície," napísal nedávno Chmelár.

S týmto prístupom má skúsenosti aj Anna Belousovová. Tá už pred vyše rokom kritizovala tzv. náhubkový zákon, ktorý síce obsahuje ľúbivé ustanovenia o kybernetickej šikane, no neskoršia prax ukázala, že za to sa dá "skryť" aj nepohodlné názory.

Politický analytik Baránek: Bojoval som za SLOBODU, nie ANARCHIU a svojvôľu! (VIDEO)
Politický analytik Ján Baránek upozorňuje na nebezpečenstvo modernej progresívnej ideológie, ktorá k nám po roku 1989 prenikla aj na Slovensko. A to pod zámienkou slobody. Diktatúra LGBTI+, covidu, iného názoru na vojnu na Ukrajine je nám skvelým... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Najnovšie Baránek

"Viacerí z vás mi oznamujú, že nedostávajú upozornenia na moje nové videá na mojom Youtube kanáli. Pozrel som a na to a zistil, že v priebehu krátkeho času mi mimoriadne klesla sledovanosť videí," píše Ján Baránek. Čísla, ktoré uvádza, hovoria za všetko.

Tichá cenzúra

"Pred nedávnom som čítal článok o tom, ako vás tieto spoločnosti, v tomto prípade Youtube, vedia „zneviditeľňovať“ bez toho, aby ste o tom čokoľvek vedeli," pokračuje Baránek s tým, že on sám videá nezačal nahrávať kvôli nejakému finančnému zhodnoteniu, ale keďže veľa cestuje, chcel tak využiť čas. 

"Nahrával som a hovoril o covid šialenstve, o pochybnostiach ohľadne očkovania, kde som vyzýval na opatrnosť, pričom sám očkovaný, samozrejme, nie som. Nahrával som a hovoril aj o rusko-ukrajinskom konflikte. Ale aj o masovom osprostievaní niektorých našich spoluobčanov, o perverznosti a zvrátenosti agendy LGBTQ+, o spreneverení sa svojim základným princípom a poslaniu zo strany mainstreamových médií," upresňuje Baránek aj ďalšie témy svojich videí s tým, že za všetkým, čo povedal, si stojí.

"A zrejme všetko toto je aj príčinou, prečo ma aktivistickí chrapúni z Youtubu začali nejak „upozaďovať“. Takže, toto máme 33 rokov po tom, ako sme si, vybojovali, naivne si mysliac – slobodu. Prišli adolescenti, aktivisti, nevzdelanci, ktorí však majú v rukách nejakú moc a nahlasovaním, klikaním, oznamovaním a neviem čím ešte, likvidujú svoju ideologickú konkurenciu, presadzujúc tak svoje zvrátené „pravdy“ a názory," vysvetľuje Baránek, pričom zdôrazňuje, že tváre "cenzorov" nepoznáme, kým ľudí, ako Bukovský tváre majú.

Ryba smrdí od Fauciho

Antonyho Fauciho prokurátori viacerých amerických štátov obvinili z rokovaní aj s Facebookom (okrem iných médií) o tom, že názory potláčajúce pravdu o covide budú "zneviditeľnované" a tak nebude možné konfrontovať mainstreamové informácie s tými nepohodlnými. 

"Podľa prokurátorov, "obžalovaný Dr. Anthony Fauci, vysoký predstaviteľ federálnej vlády, v koordinácii s ostatnými, zorganizoval začiatkom roka 2020 kampaň na diskreditáciu hypotézy o úniku vírusu z laboratória," uvádza Baránek. 

Netýka sa to len covidu

"No a podobní chrapúni a potenciálni zločinci, zodpovední za smrť niekoľko miliónov ľudí aj na Slovensku majú svojich adlátusov a užitočných idiotov, ktorí ich chrapúnstva a zločiny kryjú cenzurovaním a mazaním správ, ktoré spochybňujú nimi vytváranú pseudorealitu, alebo – rovno účty ľudí, ktorí na tieto zločiny na sociálnych sieťach poukazujú, rušia. Netýka sa to iba Covidu, ale napríklad aj informácií o spomínanom rusko-ukrajinskom konflikte. Tu stačí spomenúť dr. Čarnogurského," rozširuje témy pre cenzorov Baránek.

Právnička: POLICAJNÁ stránka HOAXY a PODVODY sa "vygrcala z podoby" (FOTO)
Keď navštívite facebookovú stránku Hoaxy a podvody - Polícia SR okrem protiruských obrázkov a varovaní, ako nenaletieť podvodníkom vo virtuálnom priestore, na nej nádete aj status z utorka, 22.11. Stránka v ňom ponúka desatoro toho, čo si všímať,... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Tvár ďalšej revolúcie

Na záver jedného zo svojich videí, v ktorom sa venuje o. i. devalvácií hodnôt v našej spoločnosti 33 rokov po Nežnej revolúcii Baránek hovorí:

"Bohužiaľ, čaká nás reparát toho, čo sme spravili v 89. Urobiť ten 17. november znovu. Na staré kolená sa opäť predo mnou zjavila tá výzva, ktorá bola predo mnou celú moju mladosť. Ja vám tu teraz oznamujem,  opäť urobím všetko pre to, aby sme vás zbavili tej moci - potláčať slobodu."

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik