VEĽKÁ HÁDKA? Gyimesi, Kamenický a Marián Viskupič sa vyjadrili k predčasným voľbám! VŠETCI INAK!
04 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ide o najabsurdnejšie odôvodnenie odvolávania vlády, komentoval predložený návrh na vyslovenie nedôvery vláde koaličný poslanec György Gyimesi (OĽANO). Poslanec Marián Viskupič z SaS, ktorá odvolávanie iniciovala, na dôvodoch trvá. Poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) avizoval podporu odvolaniu, liberálov sa však pýta na plán B. Ako upozornil, na predčasné voľby treba zmenu Ústavy SR.

Gyimesi komentuje odvolávanie ako pokus o dúhovú revolúciu v réžii SaS, Hlasu-SD a Prezidentského paláca. "Chcú nastoliť progresívnu vládu tých, ktorí nikdy neboli zvolení," uviedol. Odmieta, že by koalícia rezignovala na boj proti korupcii a mafiánskemu štátu. Nerozumie ani argumentu o nedohode vlády s lekármi.

V prípade úspešného odvolávania sú podľa Viskupiča tri možnosti, napríklad nová parlamentná väčšina či predčasné voľby

Odmieta, že by SaS bola dohodnutá s prezidentkou na úradníckej vláde. SaS je podľa neho pripravená zahlasovať za ústavný zákon, ktorým by sa umožnilo skrátiť volebné obdobie. V predloženom návrhu im však prekáža možnosť schváliť volebné obdobie referendom. Kamenický považuje referendum za najväčšiu formu demokracie, o ktorú chce SaS ľudí pripraviť. Ako zdôraznil, ak sa nezmení Ústava SR, žiadne predčasné voľby nebudú. Šéf SaS Richard Sulík by mal podľa neho jasne povedať, o čo mu ide.

Ján Baránek: Ak sa toto v USA potvrdí, bude to väčšie, ako aféra Watergate
Elon Musk sľúbil zverejniť komunikáciu z notebooku Huntera Bidena. Tá prebehla pred prezidentskými voľbami 2020 v USA. Zamestnanci Twitteru (zväčša bývalí) mohli konať spôsobom, ktorý mohol pomôcť súčasnému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Na túto... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Eka Balašková

V súvislosti s rozpočtom na rok 2023 Gyimesi ubezpečil, že problém s výdavkovými limitmi bude vyriešený, o riešení má informovať premiér Eduard Heger (OĽANO). Neprekážalo by mu, ak by rozpočet prešiel vďaka nezaradeným poslancom okolo Tomáša Tarabu alebo Štefana Kuffu. Odmieta existenciu dohôd s tarabovcami.

SaS podľa Viskupiča s rozpočtom nesúhlasí, hodnotí ho ako nafúknutý, populistický, predvolebný.

Poukázal na extrémne vysoký deficit. Pripustil však, že výdavkové limity by mohli rozpočet skvalitniť.

Zuzana Čaputová neprahne po úradníckej vláde, vysvetlila aké sú možnosti
Ak by došlo v parlamente k vysloveniu nedôvery vláde, prezidentka Zuzana Čaputová by bola povinná ju odvolať a poveriť nejakú vládu vedením krajiny. To, čo by nasledovalo, by podľa nej záviselo od vyjednávania s konkrétnymi politickými hráčmi v... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Kamenický potvrdil, že Smer-SD by rozpočet mohol podporiť iba v prípade garancie predčasných volieb. V návrhu mu prekáža vysoký dlh, neefektívne vynakladanie peňazí i neriešenie zákona o dlhovej brzde.

Oddlženie nemocníc podľa Viskupiča SaS pravdepodobne podporí. Podotkol však, že nejde o systémové riešenie. Kamenický skonštatoval, že Smer-SD aj v minulosti oddlženie nemocníc podporil. Poukázal však na podozrenia pri čerpaní prostriedkov na oddlženie z minulosti.

K odchodu Martina Klusa z SaS Viskupič povedal, že sa rozišli korektne a Klus smeruje mimo slovenskej politiky.

Silný odkaz z nemocnice: Pelé píše fanúšikom.
Legendárny brazílsky futbalista, jediný trojnásobný majster sveta Pelé, bol hospitalizovaný a podľa informácií nie je v príliš dobrom stave. Na rakovinu hrubého čreva, ktorú mu diagnostikovali a operovali vlani v septembri už chemoterapia nezaberá.... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik