Silný odkaz z nemocnice: Pelé píše fanúšikom.
04 | 12 | 2022 I Alica Kočišová

Legendárny brazílsky futbalista, jediný trojnásobný majster sveta Pelé, bol hospitalizovaný a podľa informácií nie je v príliš dobrom stave. Na rakovinu hrubého čreva, ktorú mu diagnostikovali a operovali vlani v septembri už chemoterapia nezaberá. Svojim fanúšikom poslal silný odkaz.

Pelé poslal svojim fanúšikom z nemocnice správu a snažil sa všetkých upokojiť, uvádza portál origo.hu s odvolaním sa na status 82-ročnej brazílskej ikony na Instagrame.

V ňom Pelé píše:

"Moji priatelia. Buďte pokojní a pozitívni. Som silný, plný nádeje a dostávam svoju liečbu ako obvyke. Chcel by som sa poďakovať celému tímu lekárov a sestričiek za starostlivosť, ktorej sa mi dostáva. Moja viera v Boha je silná a každé láskyplné posolstvo, ktoré od vás dostávam z celého sveta, mi dodáva veľa energie. A tiež sledujem Brazíliu na majstrovstvách sveta! Veľká vďaka za všetko!"

Čínsky prezident ODOLÁVA TLAKU: Neprijme západné vakcíny!
Čínsky prezident Si Ťin-pching nie je ochotný prijať západné vakcíny napriek problémom, ktorým jeho krajina čelí v súvislosti s covidom. A hoci nedávne protesty v Číne nie sú hrozbou pre vládu komunistickej strany, mohli by ovplyvniť jeho osobné... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Podľa brazílskeho spravodajského portálu Folha de Sao Paolo sa Pelého stav už nezlepšuje.

Údajne mu rakovinu diagnostikovali a následne ho hneď aj operovali vlani v septembri, potom sa však v tele bývalého futbalistu objavili metastázy.

Pelého tento týždeň opäť previezli do nemocnice, keďže sa mu na tele objavil opuch, dostal infekciu dýchacích ciest a jeho stav sa stále zhoršoval. Pelé podľa portálu Folha už nereaguje na chemoterapiu a dostáva paliatívnu liečbu zameranú na zmiernenie bolesti a dýchavičnosti. Tá sa zvyčajne používa u pacientov s rakovinou v konečnom štádiu na zmiernenie ich utrpenia v poslednej etape života.

O Rei (kráľ) a Pérola Negra (čierna perla), ako ho tiež nazývajú, bol súčasťou tímu, ktorý vyhral tri majstrovstvá sveta a prekonal mnohé futbalové rekordy. Vo svojej rodnej Brazílii je považovaný za národného hrdinu.

AJ TOTO JE SLOVENSKO!
Slovensko dlhodobo nenapĺňa záväzok v prispievaní na rozvojovú pomoc. Poukázala na to platforma rozvojových organizácií Ambrela, ktorá v rámci reportu AidWatch pripomína, že Slovensko sa ani v roku 2021 nepriblížilo k medzinárodnému záväzku... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik