V Kyjeve sa možno kúriť nebude! (VIDEO)
30 | 11 | 2022 I Milan Laca

Vypustite vodu pri -3°C. Pokyny pre prípad núdze s dodávkami tepla v Kyjeve.

Správa ukrajinského hlavného mesta Kyjev vyzvala organizácie zodpovedné za údržbu zásobovania teplom, aby v prípade núdze vypustili vodu z vykurovacích systémov, ak teplota klesne na mínus 3 °C alebo nižšie, píše Ukrajinská pravda.

Nastúpila zima 

„V súvislosti s výrazným ochladením, v prípade havarijnej situácie v dôsledku útokov nepriateľa, musí byť každá servisná firma pripravená okamžite vykonať technické opatrenia, aby nedošlo k výpadku alebo zamrznutiu vykurovacieho systému domu v prípade dočasného núdzového odstavenie tepla“.

Do Británie mieri z východu "ruská beštia"
Z Ruska príde do Británie studený front a husté sneženie. Z Ruska sa do Spojeného kráľovstva blíži studený front, ktorý povedie k rekordným snehovým zrážkam. Informoval o tom denník Daily Star. Varovanie! „Britov varovali, aby vytiahli... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Milan Laca

Záväzné pre všetkých

Týka sa to všetkých spoločností poskytujúcich služby, bez ohľadu na formu ich vlastníctva alebo formu správy budov.  V prípade prerušenia komunikácie a nemožnosti koordinácie činností s dodávateľom tepla, rozhoduje o odstavení vody v dome zodpovedná osoba servisnej spoločnosti nezávisle a rýchlo. Najmä v prípade vzniku havarijnej situácie sú zodpovedné osoby servisnej firmy povinné v období opráv, potrebných na obnovenie dodávky tepla, vypustiť vodu z vykurovacích sústav, ak teplota klesne na mínus 3 stupne Celzia a menej .

Zima v Kyjeve v roku 2021

Personál servisných  organizácií musí:

- Zatvorte ventily na jednotke pripájajúcej systém spotreby tepla k tepelným sieťam: najprv č. 1 na prívodnom potrubí; potom na č. 2 na spätnom potrubí.

- Otvorte odtoky na vnútornom vykurovacom systéme a vypustite vodu do drenážneho otvoru alebo iného miesta určeného na tento účel.

- Otvorte kohútiky, aby ste uvoľnili vzduch z domáceho vykurovacieho systému v podkroví alebo technickom poschodí domu.

- Po odtečení vody zo zvodov zatvorte kohútiky na odvzdušnenie vykurovacieho systému v podkroví alebo technickom podlaží.

Dom bude napojený ihneď po stabilizácii situácie na základe príslušného povolenia teplárenskej spoločnosti.

Nedostatok elektriny

Od 29. novembra výrobcovia elektriny zabezpečujú 70 % spotreby elektriny na Ukrajine, kapacitný deficit je 30 %. Dodávka elektriny bude obmedzená vo všetkých regiónoch, oznámila tlačová služba NEC "Ukrenergo". Regulátor vysvetľuje, že nárast deficitu je spôsobený núdzovým odstavením blokov vo viacerých elektrárňach, ako aj ďalším nárastom spotreby v dôsledku zhoršenia poveternostných podmienok.

"Všeobecný deficit v energetickom systéme je výsledkom siedmich vĺn ruských raketových útokov na energetickú infraštruktúru krajiny," zdôraznilo Ukrenergo.

A JE TO TU! Francúzska vláda sa pripravuje na nedostatok elektriny počas zimy
Francúzska vláda pripravuje opatrenia na nedostatok elektriny v prípade chladnej zimy. "Môže sa stať, že výroba elektriny a dopyt počas niektorých veľmi chladných dní nebudú úplne zosúladené," uviedol v utorok hovorca vlády Olivier Véran. Krízový... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik