Do Británie mieri z východu "ruská beštia"
29 | 11 | 2022 I Milan Laca

Z Ruska príde do Británie studený front a husté sneženie.

Z Ruska sa do Spojeného kráľovstva blíži studený front, ktorý povedie k rekordným snehovým zrážkam. Informoval o tom  denník Daily Star.

Varovanie!

„Britov varovali, aby  vytiahli svoje veľké kabáty skôr, ako  na ceste "zareve zima‚ beštia z východu‘,“ píše autorka článku. Meteorológovia "sa obávajú, že milióny ľudí zaskočí rekordná zima už túto jeseň," zdôrazňuje sa v článku. Jim Dale z Britskej meteorologickej služby pre noviny vyhlásil, že vlhké počasie v krajine vystrieda „niečo oveľa chladnejšie“. V decembri sa podľa neho očakáva zosilnenie mrazov v celej Európe. "Beštia otvorila oči,“ povedal Dale.

„To najhoršie je pred nami“: Británia predpovedala dôsledky pomoci Ukrajine
Guardian: Ukrajine hrozí, že príde o podporu USA a EÚ pre obrovské problémy hroziace na Západe Západné krajiny začali pociťovať bezprostredné dôsledky pomoci poskytnutej Ukrajine, napísal publicista Guardian Simon Tisdall. Podľa neho sa k Európe... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Nedobré predpovede
Ďalší meteorológ James Madden povedal, že odborníci teraz vidia zmeny vo "vzorci počasia". December bude oveľa chladnejší ako býval, zdôraznil Madden.
Vysoké úmrtia 

Britský časopis The Economist informoval, že rastúce ceny elektriny, spolu s poveternostnými podmienkami a sezónnou chrípkou ovplyvnia nárast úmrtí v Európe v nadchádzajúcej zime. Podľa týchto  predpovedí, by v prípade teplej zimy mohla úmrtnosť prekročiť historický priemer o 32-tisíc, no ak bude tuhá zima, počet úmrtí by sa mohol zvýšiť o ďalších 335-tisíc.

Aj Nemci sa boja

V Nemecku sa každý druhý obyvateľ bojí, že v zime zamrzne. Vyplýva to z prieskumu agentúry INSA. Obyvatelia Nemecka sa obávajú, že v dôsledku zníženia dodávok ruského plynu a inflácie v Európskej únii, nebudú môcť v chladnom období vykurovať svoje domy. Polovici opýtaných sa ekonomická situácia po zvýšení cien energií výrazne zhoršila a 75 percent označilo zvýšenie cien za veľkú záťaž, uvádza prieskum Bildu .Nemecký vicekancelár Habek však povedal, že krajina prežije nadchádzajúcu zimu bez ruského plynu s výraznými úsporami. Na šetrenie plynu vyzval obyvateľov aj šéf Spolkovej sieťovej agentúry Nemecka Klaus Müller, ktorý nevylučuje ukončenie dodávok z Ruska. Podľa neho, ak majitelia domov a bytov prepnú plynové kotly  do úsporného režimu, dokážu znížiť spotrebu asi o 10-15 %.

Kremeľ pripravuje PREZIDENTSKÝ VÝNOS! Zakáže predaj ropy krajinám, ktoré zavedú cenový strop
Kremeľ pripravuje prezidentský výnos, ktorý zakáže ruským firmám a obchodníkom predávať ruskú ropu komukoľvek, kto zavedie na túto surovinu cenový strop. S odvolaním sa na informovaný zdroj to uviedla agentúra Bloomberg. Výnos bude zakazovať... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik