Únia sa sama postrelila...
29 | 11 | 2022 I Milan Laca

Protiruská politika vedie k zníženiu vplyvu EÚ vo svete.

Myšlienka Európskej únie, že protiruské sankcie budú schopné zadržať Moskvu a ovplyvniť rozhodnutia Vladimira Putina, sa ukázala ako falošná, píše publicista Fabrizio Casari v článku pre Rebelión.
Strata pozícií
Autor zdôraznil, že takáto politika viedla Európu len k strate vplyvu a úplnej závislosti od USA. "V súčasnej fáze najviac stráca Európska únia. V skutočnosti spáchala ekonomickú samovraždu, keď sa snažila obmedziť rast vplyvu Ruska na svetovej scéne," tvrdí autor.
TOTO JE LEN ZAČIATOK! Prichádza obrovská priemyselná energetická kríza, tvrdí generálny riaditeľ spoločnosti Philips
Generálny riaditeľ spoločnosti Phillips varuje pred úplnou degradáciou európskeho priemyslu v dôsledku súčasnej energetickej krízy. Jeroen van der Veer, generálny riaditeľ spoločnosti Phillips, sa domnieva, že v dôsledku chybnej energetickej... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová
Víťaz!
Washingtonu sa zároveň v súčasnej situácii podarilo dosiahnuť svoje ciele. Spojeným štátom sa podarilo prerušiť obchodné vzťahy medzi Bruselom a Moskvou, ako aj vytvoriť energetickú závislosť Európy od Spojených štátov, uviedol Casari.
Vrátený úder
„Najhorším bumerangom v histórii EÚ boli sankcie, ktoré sa ukázali ako neúčinné proti stabilnej ruskej ekonomike,“ píšu noviny.
Okrem toho rozhodnutie Európskeho parlamentu uznať Rusko za sponzora terorizmu nebude mať žiadne dôsledky, domnieva sa autor. Podľa Fabrizia Casariho, sú takéto „ideologické vyhlásenia“ zbytočné pri hľadaní východísk z krízy, ktorá sa rozvinula v Európe.
Minulý týždeň prijal Európsky parlament uznesenie, v ktorom vyhlásil Rusko za „štátneho sponzora terorizmu“. Tento dokument nie je právne záväzný, ale odráža len názor väčšiny európskych poslancov. EÚ nemá žiadny legislatívny základ na zahrnutie krajín do takýchto zoznamov.
Nemecký europoslanec NA ROVINU V EUROPARLAMENTE! (video)
Marián Ďuriš (Republika) prináša vystúpenie europoslanca Nicolausa Festa. Ten upozorňuje na rozdielny prístup Európskej komisie (EK) k jednotlivým členským štátom EÚ. Vo svojom vystúpení poukazuje aj na médiá, ktoré sú v Maďarsku kritizované za... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Eka Balaskova
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik