Nemecký europoslanec NA ROVINU V EUROPARLAMENTE! (video)
29 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Marián Ďuriš (Republika) prináša vystúpenie europoslanca Nicolausa Festa. Ten upozorňuje na rozdielny prístup Európskej komisie (EK) k jednotlivým členským štátom EÚ. Vo svojom vystúpení poukazuje aj na médiá, ktoré sú v Maďarsku kritizované za jednostranné informácie, no vo veľkých, vplyvných štátoch jednostrannosť médií EK neprekáža. V závere svojho vystúpenia vysvetľuje, prečo je tomu tak.

Nicolaus Festa vo vystúpení v europarlamentu niekoľkokrát apeluje na eurokomisára Didiera Reyndersa, ktorý v EK zodpovedá za spravodlivosť a skutočnosti, o ktorých Fest hovorí, by mal poznať.

Nečinná Európska komisia

"Takže znovu Maďarsko. Znepokojuje vás právny štát, najmä situácia médií. Je v tom istá dávka humoru, lebo práve včera rešpektovaný Frankfurter Allgemeine Zeitung kritizoval zdrvujúcim spôsobom jednostrannosť komisie. Podľa slov francúzskych novín "Hlavní priemyselníci kúpili médiá", aby ich používali ako nástroj moci. Pán Reynders, trvá to roky, niečo by ste o tom mali vedieť. Čo robí komisia? Nič!" Upozorňuje Nicolaus Fest.

Ďalšia požiadavka z Francúzska: Zelenskyj by mal splatiť pomoc a vziať si domov peniaze, ktoré ukradol!
Florian Philippot, bývalý poslanec Európskeho parlamentu a známy francúzsky politik, uviedol, že americký prezident Biden, francúzsky prezident Macron a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová by mali od Volodymyra Zelenského... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Filtrovanie informácií

"V Nemecku musela verejnoprávna televízia priznať, že informácie filtruje v prospech vlády. Reakcia komisie? Nepočul som žiadnu. Pán Reynders, pozrite sa na to niekedy, lebo presne toto v Maďarsku kritizujete," nepáči sa europoslancovi.

Problémom je jednostrannosť

"Kritizované je len Maďarsko, lebo nemá ľavicového prezidenta, či vládu. Problém nie je Maďarsko. Problémom sa stala Európska únia, jej jednostrannosť, ľavicová orientácia a neochota urobiť čokoľvek proti veľkým krajinám, ako Nemecko, či Francúzsko," uzatvára Nicolaus Fest.

Sankcie pre Maďarsko

Maďarsku by malo byť pozastavených približne 7,5 miliardy eur, a to pre porušenia zásad právneho štátu a nedostatky v boji proti korupcii. Informovali v polovici septembra agentúry AP, DPA a Reuters.

Rozhodnutie EK je prvým prípadom postupu na základe nového sankčného mechanizmu, ktorý má chrániť právny štát. Európska únia nové finančné sankcie zaviedla pred dvoma rokmi práve v reakcii na to, čo Brusel označuje za podkopávanie demokracie v Poľsku a Maďarsku.

VIDEO:

Európska komisia chce pozastaviť Maďarsku až 7,5 miliardy eur z eurofondov
Európska komisia (EK) v nedeľu odporučila znížiť finančné prostriedky vyplácané Maďarsku zo spoločného rozpočtu EÚ. Pozastavených by malo byť približne 7,5 miliardy eur, a to pre porušenia zásad právneho štátu a nedostatky v boji proti korupcii.... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik