DRÁČIK vláde ostro a úderne: Ako sme sa na TOTO pripravili?
30 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Banery na hlavnej stránke internetového obchodu s hračkami spoločenskú hladinu rozvírili už niekoľkokrát. Aktuálne slovenský predajca hračiek Dráčik pre svoj baner zvolil seriózne, no až mrazivo realistické zhrnutie súčasného diania. Na aktuálnej hlavnej stránke sa venuje Ukrajine. Okrem iného...

Majiteľ Viglaský totiž pripomína aj ďalšie možné "rozbušky", ktoré môžu poviesť k "výbuchu", ktorý je veľmi blízko. Takými môžu byť Majstrovstvá sveta vo futbale v Katare, či utečenecká vlna z Ukrajiny. Hlavné posolstvo aktuálneho banera je výzva na myslenie s chladnou hlavou - treba udržať mier v Európe.

Výbuch je za rohom

Majiteľ Dráčika upozorňuje, že po "covidovom terore" je obyvateľstvo psychicky vyčerpané a zdravotníctvo nezvládne ani domáce obyvateľstvo. Do toho sa pridá nedostatok energií, základných tovarov, potravín a ich vysoká cena. 

"Do toho mixu negatívnych faktorov a nálad sa eskaluje závažná utečenecká kríza," menuje Viglaský na stránke to, čo systematicky vytvára napätie v spoločnosti.

Hračkársvo Dráčik šíri OSVETU aj v Čechách, tam na nich poľuje dokonca polícia!
Sieť predajní Dráčik funguje okrem Slovenska aj v Česku. "Poľovačka" na majiteľa obchodu, ktorý pravidelne zverejňuje na internetových stránkach obchodu svoje názory sa rozbehla už aj v Čechách. Tamojšia polícia preveruje tajomné odkazy, ktoré... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Vedia, že boli oklamaní,

tvrdí o Ukrajincoch Viglaský a dokazuje to veľmi nepríjemnými otázkami. 

"To, že príde zima a hlad, vedeli všetci. Aj to, že budú musieť odísť. Ako sme sa na to pripravili?" Pýta sa a vzápätí si aj odpovedá, že nijako. Na otázky, ako sme Ukrajincom, tým bežným ľuďom pomohli napríklad pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti u nich doma, pri evakuácii z miest, kde prebiehali boje a kam šli všetky tie peniaze, sa máme opýtať Ukrajincov, ktorých máme všetci okolo seba. 

"Bez jedla a energií bude nútených zakrátko opustiť domovy ďalších desať miliónov ľudí. Celkovo 15-20 miliónov. Vrátia sa ešte? A kam? Väčšina sa nevráti. Kalkuloval s tým niekto?" Tne do živého autor textu a pripomína, že v Európe je už teraz množstvo rôznych migrantov.

Sú nespokojní

Na nespokojnosť majú dôvod - ich očakávania a realita sa diametrálne líšia. Autor textu varuje pred anarchiou vyvolanou hladom, keďže do toho sa dovalí ďalšia vlna ľudí, ktorých nebudeme vedieť nakŕmiť, či ubytovať.

"Nezabúdajme, že Európa je nasiaknutá celým arzenálom zbraní a munície, ktoré neskončili tam, kam boli určené a deklarované," varuje Viglaský.

Hlas ľudu: ROZPRÁVKA O DOBROM DRÁČIKOVI
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna pekná krajina. Žili v nej Slováci a vládol im chaos a hlúposť. Odkedy odvážny mládenec skolil posledného draka, zlí draci sa tu viac neukázali. Neboli princezné, nebolo čo uniesť. Aj keď... no, niečo by sa... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Mária Škultétyová

Nezabúdajme na moslimov

Tí sú podľa autora cez aktuálne MS vo futbale zosmiešňovaní a nechápe ani, načo je doré znevažovanie ich kultúry, na ktorú si potrpia. Vidí v tom ďalší zdroj napätia. "Moslimov u nich doma znevažujeme za to, čo im v Európe tolerujeme. Zaujímavé, že?" Pýta sa autor.

Mínové pole

"Pozornosť ľudí je pútaná na iné, menej dôležité témy. Chce to pokoj, rozvahu a toleranciu. Tak, ako sme sa do pasce dostali, musíme z nej aj von. Zima je predo dvermi, tak si zachovajme chladnú hlavu," nabáda nás všetkých hračkárstvo Dráčik.

www.dracik.sk
www.dracik.sk | Tentokrát nie ironicky. Zato neomylne trefne

Nepohodlné názory

Hoci majiteľ hračkárstva Dráčik na svojich stránkach šíri osvetu a uvádza veci na pravú mieru, mnohým je tŕňom v oku práve jeho alternatívny názor. Na hračkárstvo si nedávno "posvietila aj česká polícia a názory majiteľa sa nepáčia ani niektorým populárnym osobnostiam, ktoré dokonca výrobcov hračiek upozorňovali na to, čo šíri ten, kto predáva ich výrobky. Juraj Kemka zašiel až tak ďaleko, že mu vadí už aj animovaná rozprávka spred 30 rokov.

Juraj Kemka má v hlave STOP a v JEDNEJ VECI urobil rázny krok
Mimóza okrem toho, že je to kvet, je aj televízna relácia. Jej hosťom bol herec Juraj Kemka, ktorý sa vyjadril aj k neutíchajúcej kauze okolo hračkárstva Dráčik. Majiteľ sieti predajní má na mnohé veci alternatívny názor, ktorý sa nebojí publikovať... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik