Hlas ľudu: ROZPRÁVKA O DOBROM DRÁČIKOVI
26 | 11 | 2022 I Mária Škultétyová

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna pekná krajina. Žili v nej Slováci a vládol im chaos a hlúposť. Odkedy odvážny mládenec skolil posledného draka, zlí draci sa tu viac neukázali. Neboli princezné, nebolo čo uniesť. Aj keď...  no, niečo by sa našlo.

V krajine vládli hlúpi vladári

Šírili nenávisť všade tam, kam len oko dovidelo a ucho dopočulo. Ako oheň z dračej papule prskala, až zachvátila celú krajinu. K nenávisti sa pridala ešte akási neznáma hnusoba. Nik nevedel povedať, kde sa vzala, odkiaľ prišla. Len tu odrazu bola. Nebolo pomoci. Je to smutné, ale pravdivé. Ľudia umierali , ako im to vladárka z paláca predpovedala. Až príliš citlivo vnímali jej slová a činy.  Za takú predpoveď ju nemohli mať radi.   Nebola to žiadna Mária Terézia. Ani Matka Tereza to nebola. Nerozumela tejto krajine, nerozumela ľuďom,  preto ju nemali začo chváliť. To prenechali škrabákom, ktorí sa jej až po zem ponížene klaňali a chválili nielen ju, ale aj jej nové šaty. Našťastie skutočné, od dvorného krajčíra,  nie neviditeľné, v akých sa pretŕčal holý cisár.

Nie všetci milovali vladárku a vládnu suitu tak ako dvorní pisálkovia

Ľudia tejto krajiny dlho žili v cudzom jarme. A keď už aj to posledné, domáce jarmo  zhodili a sloboda sa sľubne rozvíjala, tu im opäť na krk  hodili jarmo a zakázali  hovoriť pravdu. Občas  sa našiel ktosi, kto sa nebál, burcoval národ proti hlúpym a neschopným vládcom. Ale zlí pandúri ho chytili, spútali a do kobky uvrhli.

A ako to už v rozprávkach  zvyčajne býva, aj v tejto bolo jedno kráľovstvo

V tomto kráľovstve nevládol staručký kráľ a nežila v ňom ani krásna princezná. Bolo to kráľovstvo, v ktorom detské očká radosťou a krásou žiarili a srdiečka ako loptička od radosti poskakovali. Bolo to kráľovstvo detských hračiek a  kraľoval v ňom dobrý a múdry Dráčik. 

Ten Dráčik hovoril ľudskou rečou

Keď videl chaos a hlúposť v krajine, zaumienil  si, že on to tak nenechá. Toto si Slováci nezaslúžia. Väčšinou sú to dobrí ľudia, len zlých vladárov si zvolili. A tak nahlas začal hovoriť,  čo sa to v krajine deje. To sa však vládcom nepáčilo. Povedali si, že Dráčika treba zničiť. A dobrí ľudia si zas povedali, že konečne prišiel niekto silný,  že je tu Dráčik, čo sa ani  čerta z pekla nebojí. A títo dobrí ľudkovia začali Dráčikovi fandiť.

TÍ jej teda NALOŽILI! Že vás hanba nefackuje, pani kňažná!
Politici reagovali na prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá sa zapojila do prípravy balíčkov v sociálnej výdajni v bratislavskej Petržalke. Je najvyšší čas, aby ľudia prehodnotili svoj názor a v najbližších prezidentských voľbách ju poslali tam,... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik