Hračkársvo Dráčik šíri OSVETU aj v Čechách, tam na nich poľuje dokonca polícia!
24 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Sieť predajní Dráčik funguje okrem Slovenska aj v Česku. "Poľovačka" na majiteľa obchodu, ktorý  pravidelne zverejňuje na internetových stránkach obchodu svoje názory sa rozbehla už aj v Čechách. Tamojšia polícia preveruje tajomné odkazy, ktoré slovenský predajca hračiek Dráčik zanecháva.

Na Slovensku Dráčik už niekoľko mesiacov čelí antikampani, podľa ktorej hračkárstvo šíri dezinformácie a lživú propagandu. 

Chce len mier

„Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní,“ napísal na titulke svojho e-shopu začiatkom februára 2022 majiteľ hračkárstva Dráčik. Bolo to v čase, keď na Slovensku prebiehali búrlivé diskusie o "Dohode" s USA a už vtedy sa mnohé osobnosti politického a spoločenského života vyjadrili, že v Dráčiku nakupovať nebudú.

Poslankyňa Kozelová nebude nakupovať v Dráčiku: "Moni, začínaš sa mi zdať že ti úplne j...o," odkazujú ľudia
Názor na mier a na obrannú dohodu v známom slovenskom hračkárstve "Dráčik", komentovali herci, politici, sociológovia, politológovia. Dokonca politológ T. Koziak uviedol, že na vine je Robert Fico (SMER - SD), ktorý radikalizuje. Vyjadriť sa musela... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Očkovanie

"Píšem, lebo nemám inú možnosť a považujem za dôležité vyjadriť svoj názor a postoj. Zahrávanie sa so zbraňami u dospelých je niečo, ako so zápalkami u detí. Nikdy neviete, kedy vzblknú a potom zostanú iba oči pre plač," píše sa na webe Dráčik len pár dní po prvom, mierovom poste. Deťom praje to, čo je ku šťastiu najdôležitejšie: Lásku, starostlivosť, dobrú výchovu a zmysluplne využitý čas od najbližších. 

LGBT+

Po vražde na Zámockej a hystérii, ktorú udalosť spustila, sa na webe Dráčika objavil baner, podľa ktorého si majiteľ hračkárstva myslí, te nejde o žiadnu úprimnú snahu niekomu v niecom pomôcť a že normálna spoločnosť sa s takýmito otázkami vie hravo vysporiadať. 

„Čím je spoločnosť nezdravšia, tým sa tieto zhubné vplyvy viac eskalujú, až dochádza k chaosu a sociálnemu výbuchu," varuje baner Dráčika. Najnovšie hračkárstvo satiricky komentovalo situáciu na ministerstve obrany. Článok si môžete pozrieť

Dráčik satiricky triafa do čierneho: Naďko aj Čauputvárová...
Slovenská sieť predajní Dráčik s hračkárskym sortimentom dala o sebe vedieť už niekoľkokrát. Najnovšie ide o satiru, kde autor triafa do čierneho! Spomína Naďka aj Čauputvárovú! Hračkárstvo Dráčik je v centre pozornosti, len preto že sa jeho... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova
.

Spevák Nohavica na HRAD! Tak vtipnú PIESEŇ ste dlho nepočuli (VIDEO)
"Ta raketa byla Ukrajince nebo Rusa? Počkáme, co řekne, pan prezident USA..." Folkový spevák a skladateľ Jarek Nohavica sa opäť stal terčom kritiky. Po tom, čo odmietol vrátiť cenu, ktorú dostal od ruského prezidenta Putina za jeho prínos k... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Česká verzia

Firma Dráčik má svoje pobočky aj v Českej republike. Je preto len samozrejmé, že prevádzkuje aj web v Českom jazyku, v ktorom sú prirodzene aj jeho ironické banery. V Česku pôsobí aj hračkárstvo s českým názvom dracek.cz, ktorá sa od vyjadrení webu dracik.cz dištancovala. 

Screenshot z titulnej stránky českého e-shopu
www.dracik.cz | Screenshot titulnej stránky e-shopu

 

Úraduje česká polícia

„Začali sme sa prípadom zaoberať. V tejto chvíli musíme prípad posúdiť a až potom bude možné povedať, či ide o protiprávne konanie, prípadne aký druh,“ povedala hovorkyňa českého policajného prezídia Irena Pilařová.

Tupú antikampaň podporujú len niektorí zúfalci, neschopní sa presadiť

Na Slovensku preto vznikla iniciatíva, ktorá má za cieľ upozorniť výrobcov hračiek, že ten, kto predáva ich produkty má nesprávne názory. Nedávno sa v relácii Mimóza vyjadril Juraj Kemka, ktorého manželka výzvu vypočula medzi prvými.

„Základná vec je ukázať, že tam nevkročíš. My sme toto doma riešili. Moja múdra dobrá žena napísala do Lega a to Lego jej veľmi rýchlo, veľmi kvetnato a obsažne odpísalo, že my sme firma, ktorá je na takéto veci citlivá," povedal Kemka v Mimóze. Tieto banery u neho dokonca spustili odpor k 30 rokov starému animovanému filmu Dráčik.

Juraj Kemka má v hlave STOP a v JEDNEJ VECI urobil rázny krok
Mimóza okrem toho, že je to kvet, je aj televízna relácia. Jej hosťom bol herec Juraj Kemka, ktorý sa vyjadril aj k neutíchajúcej kauze okolo hračkárstva Dráčik. Majiteľ sieti predajní má na mnohé veci alternatívny názor, ktorý sa nebojí publikovať... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik