Zrušte NATO a je po vojne!
26 | 11 | 2022 I Milan Laca

Americký časopisThe Hill označil rozpustenie NATO za spôsob riešenia konfliktu na Ukrajine.

Riešeniu ukrajinskej krízy by pomohlo, okrem iného, aj vystúpenie Spojených štátov zo Severoatlantickej aliancie, napísal Bruce Fine, zástupca generálneho prokurátora z čias prezidenta Reagana.
Vyznamenajú vás...
„Kongres môže ukončiť konflikt na Ukrajine a získať Nobelovu cenu za mier, prijatím zákona o vystúpení USA z NATO,“ zdôvodnil autor. V článku uvádza, že už predtým  v americkej histórii existoval príklad zrušenia obrannej zmluvy. 
 
Americko-francúzska zmluva z roku 1778 bola v roku 1798 rozhodnutím Kongresu zrušená. Vystúpením z NATO, by Kongres ukončil existenčnú hrozbu, ktorá spôsobila Putinovu inváziu na Ukrajinu. Uhasil by ambície výkonnej moci zmeniť režim, alebo oslabiť Rusko. Spojené štáty americké sú lokomotívou NATO. Ich stiahnutie  by Putinovi umožnilo zachovať si tvár, ak by ukončil ruský vojenský a politický debakel na Ukrajine tvrdením, že jeho vojnový cieľ bol dosiahnutý. 
 
Bude vojna v Arktíde?(VIDEO)
Rusko sa pripravuje na totálny konflikt v arktickej oblasti, píše Peter Suciu, redaktor 19FortyFive. „Moskva dala v posledných rokoch veľmi jasne najavo, že región Arktídy považuje za svoj vlastný a buduje tam svoju vojenskú prítomnosť,“... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Milan Laca
Zbytočné NATO
Existencia Severoatlantickej aliancie po rozpade ZSSR, podľa Finea, nemá zmysel. Okrem toho dodal, že ďalšie rozširovanie bloku bolo príčinou súčasnej krízy v Európe.
Ušetria

"Kongres bude môcť zlepšiť svoj imidž, ak prispeje k ukončeniu konfliktu na Ukrajine prijatím zákona o skončení členstva Spojených štátov v NATO," napísal autor. Podľa neho, opustenie vojenského bloku umožní Washingtonu ušetriť viac ako 100 miliárd dolárov, ktoré teraz idú na podporu Kyjeva. 

Zdôrazňuje tiež, že bez takýchto opatrení nie je možné situáciu v dohľadnom čase vyriešiť. Vystúpenie z NATO na základe štatútu Kongresu a následné ukončenie ruskej vojny na Ukrajine, by Spojeným štátom ušetrilo stovky miliárd dolárov. Vojna nevykazuje žiadne známky konca v dohľadnej budúcnosti, pokiaľ Spojené štáty zostanú v NATO.   

Diplomacia nie je začiatok. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj trvá na dobytí celého územia okupovaného Ruskom, vrátane Krymu.

The Spectator: Peking dal Washingtonu ultimátum
The Spectator – hlásna trúba britských konzervatívcov – sa pustil do vyšetrovania úlohy Číny v konfrontácii s Ruskom a NATO, odvolávajúc sa na svoje zdroje vo vláde konzervatívcov a spravodajských službách. Redaktori sú presvedčení, že Čína sa... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik