Znova sa v NRSR KYDÁ HNOJ! Výsledky vyšetrovania ROZBÚRILI HLADINU
25 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Krajská prokuratúra v Prešov oficiálne ukončila vyšetrovanie a vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. A vyústilo to, samozrejme, do zaujatia dvoch diametrálne odlišných postojov našich politikov."Nechutné politické divadlo plné lží a konšpirácií dnes dostalo definitívne KO," hovorí jeden. "Svojimi akože-vyšetrovaniami sa len vysmievajú ľuďom. A politicky zahladzujú stopy," vraví druhý.

"Krajská prokuratúra dnes oficiálne ukončila vyšetrovanie a potvrdila, že Milan Lučanský spáchal samovraždu. V čase jeho samovraždy sa ale pod taktovkou bývalej garnitúry spustila vlna hystérie a konšpirácií," pripomína v statuse na sociálnej sieti poslanec za OĽaNO a štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Andrej Stančík.

Hyeny chcú čím skôr odrovnať túto vládu

Pri tejto príležitosti si zaspomínal na svoje vyjadrenie z 2. januára 2021. "Dnes prokuratúra do bodky potvrdila to, čo sme vtedy hovorili. Nechutné politické divadlo plné lží a konšpirácií dnes dostalo definitívne KO. Pamätajte na politikov a aktérov, ktorí tieto lži šírili. Nešlo im nikdy o pravdu, či pamiatku Milana Lučanského. Išlo im len a len o seba," obviňuje Stančík tak, ako to vie len koalícia.

"Nikto túto samovraždu nezneužíva viac ako SMER s Hlasom," napísal takmer pred dvoma rokmi Stančík. A z celého statusu si urobil priam nenávistnú ódu na všetkých, ktorí sa nebodaj odvážia zapárať do vtedajšieho premiéra a dnešného ministra financií Igora Matoviča.

"Niektorí tvrdia, že za jeho smrť môže priamo Igor Matovič. Hyeny túto tragédiu využívajú na boj proti nemu a celej vláde. Útočia na vládu a premiéra všetkými možnými spôsobmi. Cieľ je jasný. Čím skôr odrovnať túto vládu," uľavil si pred dvomi rokmi v statuse Stančík.

Samosprávy BIJÚ NA POPLACH: Sme v TOTÁLNEJ KRÍZE! TOTO je pomoc rodinám?
Základné služby pre obyvateľov miest a obcí po celom Slovensku sú v ohrození! V Národnej rade Slovenskej republiky je totiž pred hlasovaním pozmeňujúci návrh k novele zákona o dani z príjmov, cez ktorý vláda zoberie samosprávam 784 mil. eur na tzv.... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Na vládne lži o Milanovi Lučanskom uý nikto nie je zvedavý

"Boja sa. Trasú sa od strachu. Lebo končia. A tak zametajú stopy. Väčšina Slovákov dobre vie, že Milana Lučanského odstránila táto vláda. A tie ich smiešne akože-vyšetrovania, v ktorých sa chcú vyviniť, majú asi takú dôveryhodnosť, ako keby v roku 1944 Himmler vyšetroval, či Nemci posielajú ľudí do plynových komôr." Takýto absolútne protichodný názor zastáva podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.

Represívne štátne zložky sa podľa opozičného poslanca od nástupu Lipšica prepracovali na úplne dno dôvery. "Nikto im neverí, nech by povedali čokoľvek. Môžu za smrť generála Lúčanského, môžu za smrť advokáta Krivočenka. A teraz si to sami vyšetrujú a kozmickou náhodou dochádzajú k tomu, že nič sa nestalo, všetko je v poriadku, zajtra očakávame správu, že vlastne Milan Lučanský stále žije," obviňuje Blaha tak, ako to vie len Blaha.

Podľa smeráka je to zo strany matovičovského štátu primitívne a uráža to inteligenciu väčšiny Slovákov. O tom, že generála trýznili, existujú podľa neho svedectvá priamo od ex-vyšetrovateľa Naky Kaľavského.

"Údajnú samovraždu Milana Lučanského dosvedčuje až pochybná druhá pitva, no nejakým zázrakom sa v prvej pitve nenašla žiadna škrtiaca ryha. Kto tomuto uverí? A kto uverí, že sa Milan Lučanský potkol o papuču a následne si spôsobil zranenia ako po brutálnej bitke obuškami?," pýta sa aj po dvoch rokoch Blaha.

Pravdu o Milanovi Lučanskom sa podľa opozičného poslanca dozvieme až vtedy, keď zbavíme moci tých, ktorí ho odstránili. "Až vtedy, keď nebude na čele špeciálnej prokuratúry Lipšic, na čele koalície Matovič, na čele rezortu vnútra Mikulec a na čele polície Hamran. Dovtedy sú všetky zinscenované vyšetrovania vraždy Milana Lučanského iba trápnym divadelným predstavením zločineckej matovičovsko-lipšicovskej štátnej mašinérie," uzavrel Blaha.

VYVRCHOLENIE sporu v priamom prenose! Cigánikovej rupli nervy (VIDEO)
Politické diskusie v poslednom čase, strácajú akúkoľvek súdnosť a takt. Prinášajú len obraz o tom, v akom TOTÁLNOM rozklade je náš štát, vzhľadom k tomu, aká lúza ho vedie. Štvrtková diskusia v relácii Na Hrane z produkcie televízie JOJ, to len... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Výsledky vyšetrovania 

Krajská prokuratúra v Prešove vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Rozhodnutie je právoplatné. V piatok o tom informoval prešovský krajský prokurátor Pavol Matija.

"Skutok sa stal, nie je však trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Nastal následok, bolo však vylúčené cudzie zavinenie," uviedol prokurátor v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa zranení utrpených v cele.

Matija garantoval, že išlo o nestranné a odborné vyšetrovanie bez akýchkoľvek vonkajších vplyvov.     

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Prokuratúra vylúčila cudzie zavinenie v prípade smrti M. Lučanského
Krajská prokuratúra v Prešove vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby (ÚIS).... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik