Prokuratúra vylúčila cudzie zavinenie v prípade smrti M. Lučanského
25 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Krajská prokuratúra v Prešove vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Rozhodnutie je právoplatné. V piatok o tom informoval prešovský krajský prokurátor Pavol Matija.

"Skutok sa stal, nie je však trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Nastal následok, bolo však vylúčené cudzie zavinenie," uviedol prokurátor v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa zranení utrpených v cele.

Vyšetrovateľ ÚIS ani prokurátor nezistili ani žiadne skutočnosti, ktoré by oprávňovali vyvodiť trestnú zodpovednosť voči príslušníkom ústavu na výkon väzby a trestu. Nepotvrdili sa podozrenia o porušení povinností dozorovej služby či z neprijatia adekvátnych opatrení z hľadiska stavu Lučanského.

Matija garantoval, že išlo o nestranné a odborné vyšetrovanie bez akýchkoľvek vonkajších vplyvov.      

Prokurátor Marek Švagerko doplnil, že v rámci vyšetrovania bolo vykonaných veľké množstvo úkonov, vypočuli troch poškodených, zrealizovali 87 výsluchov, tri konfrontácie svedkov, niekoľko znalcov, uskutočnila sa aj rekonštrukcia udalostí, zhromaždili sa znalecké posudky, listinné materiály a podklady.

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Začíname byť NESVOJPRÁVNY štát? Vzdušný priestor, zdravotníctvo...čo ešte dáme na starosť susedným štátom? (VIDEO)
Vďaka Matovič! Po vzdušnom priestore odovzdáme do rúk okolitých štátov už aj zdravotnú starostlivosť pre našich občanov! Týmito nie príliš povzbudivými slovami začal svoj status na sociálnej sieti politológ a podpredseda Mladých sociálnych... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik