Chmelár vyzýva Slovákov: Nerobte Matovičovi UŽITOČNÝCH IDIOTOV!
25 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Zodpovednosť za to, kam sme sa dostali, nesie jednoznačne vláda! Tá nemala dovoliť, aby to zašlo až sem. Skonštatoval to vo svojom komentári politický analitik Eduard Chmelár. Vyzýva preto verejnosť, aby sa znova nenechala detinsky oklamať ministrom financií. Nerobte zo seba zatrpknuté a sebestredné indivíduá! Nerobte zo seba užitočných idiotov!

Názor Eduarda Chmelára prináša HD v plnom znení.

Nech už máte na vrcholiaci spor lekárov s Igorom Matovičom akýkoľvek názor, nemali by ste pochybovať o tom, že zodpovednosť za to, kam sme sa dostali, nesie jednoznačne vláda, ktorá nemala dovoliť, aby to zašlo až sem. Požiadavky zdravotníkov ležali na stole minimálne rok a pol, no celé mesiace si ani minister financií, ani minister zdravotníctva, ani premiér nenašli na protestujúcich čas, akoby ich nebrali vážne a neverili, že svoje hrozby naplnia.

V tejto kauze ma však najviac neprekvapil Igor Matovič – jeho sklony k fabulácii a manipulácii až za hranicu zdravého rozumu musí za tie necelé tri roky poznať každý. Najviac ma znechutila časť verejnosti, ktorá sa nechala detinsky oklamať ministrom financií a na lekárov nemajú lepšieho slova ako vydierači, darmožráči a podobne (a to som použil len tie slušnejšie). Preto budú moje dnešné slová adresované predovšetkým týmto zatrpknutým a sebestredným indivíduám.

Poviem vám niečo, čo vám žiadny politik nepovie, lebo každý si vás len obchádza strachujúc sa o svoje hlasy. Ja sa však o vaše hlasy neuchádzam, takže mňa vydierať nemôžete.

MO SR: Požiadavku na možnú výpomoc zahraničných vojenských lekárov nedostalo
Ministerstvo zdravotníctva sa zatiaľ na rezort obrany neobrátilo s požiadavkou možnej výpomoci zahraničných vojenských lekárov pre hromadné výpovede v nemocniciach. "Vzhľadom na to o eventualite nasadenia zahraničných vojenských lekárov nateraz... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

To, čo predvádzate, je jednoducho nechutné

Roky sa snažím vštepiť ľuďom jednu hlavnú zásadu: ak sa chcete mať lepšie, buďte jednotní, navzájom sa podporujte a nezáviďte si. Ukazoval som vám to osobným príkladom. Verejne som podporoval všetky doterajšie sociálne protesty a štrajky. Stál som za štrajkujúcimi železničiarmi, za učiteľmi, za sestričkami, za zamestnancami Volkswagenu, za robotníkmi z Podpolianskych strojární, za šičkami z Vranova nad Topľou, za osamelými bojovníkmi za svoje práva ako bola žeriavnička z U.S. Steel či robotník z ružomberských papierní.

Podporoval som všetky zápasy za lepšie pracovné podmienky. Pretože iba vzájomná solidarita nám pomôže nielen vydržať, ale predovšetkým dosiahnuť zlepšenie postavenia pracujúcich ľudí na Slovensku. Po rokoch tohto úsilia musím skonštatovať, že Slováci si závidia aj vodu v kolene a systémová solidarita je pre nich neznámy pojem, radšej sa dojmú pri okázalej charite typu Modré z neba, pri ktorej si môžu poplakať a jasať nad štedrosťou pánov, ktorí rozhadzujú chudobe omrvinky a nechajú sa pri tom oslavovať.

Prezradím vám verejné tajomstvo. Lekári nemôžu za vaše pokašľané životy. Za tie si môžete sami, lebo ste nepoučiteľní, nekonečne hlúpi a nechávate sa opakovane klamať politikmi všetkých farieb. Aj tentoraz ste sa nechali opiť rožkom (po koľký raz už?) a uverili ste klamstvám Igora Matoviča, že nenásytným lekárom ide len o nadštandardné platy. Pritom si každý z vás mohol prečítať ich memorandum a pochopiť, že žiadajú naozaj systémové zmeny v zdravotníctve v prospech vás i nás všetkých, v prospech pacientov.

Matovič DOSTAL FACKU! Je to idiot a psychiatrický pacient, ktorý sa rozhodol merať si s lekármi piňdúrov, tvrdí Fico.
Heger dnes na stretnutí s premiérmi ČR, Poľska a Maďarska požiadal o pomoc pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti občanom SR Hanbím sa ako pes. Čo sme my preboha Urundi Burundi? Alebo krajinu zachvátila vojna, či prírodná katastrofa... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Vy ste si nevšimli, v akom havarijnom stave sú nemocnice?

Že im padajú stropy na hlavu, že nemajú dosť liekov, základnej techniky, bežných zariadení, že nemajú dosť personálu, že tí ľudia sú vyčerpaní a na dne síl? Nadávate na lekárov a na sestričky, akoby oni mohli za to, že ich je málo, že im chýba základné vybavenie, že rozpis ich služieb dávno porušuje všetky interné predpisy i zákony tohto štátu. Dali by ste sa operovať vyčerpaným chirurgom po 30-hodinovej službe? Ibaže on nemá na výber.

A prosím vás, neoháňajte sa svojimi negatívnymi individuálnymi skúsenosťami. V každej profesii nájdete lajdákov a babrákov, ale väčšina ľudí pracujúcich v zdravotníctve ide za vás dušu vypustiť, pre nich je to rehoľa, nie práca, a ak práca, tak taká obetavá, že si to vy neviete ani len predstaviť. To si myslíte, že kvalifikovaní špičkoví ľudia, ktorí roky študovali preto, aby odvádzali čo najlepšiu prácu v prospech pacienta, budú donekonečna žobrať o príspevky od štátu a hrdlačiť za priemernú mzdu v rizikovom prostredí, keď hneď v susednom štáte ich vedia oceniť nielen vysokým platom, ale aj komfortnými pracovnými a osobnými podmienkami pre život? Oni nie sú povinní znášať vašu šikanu, ak neviete doceniť jedinečnosť ich povolania.

V plnej miere podporujem oprávnené požiadavky našich lekárov, zdravotníkov i všetkých pracujúcich. Neverte Matovičovi, ktorý je schopný za poondiatych 40 miliónov, ktoré sú z hľadiska štátnej kasy kvapkou v mori, ohroziť dostupnosť zdravotnej starostlivosti a vaše ústavné práva.

Minister financií Igor Matovič škodí celej situácii, tvrdí šéf LOZ Visolajský
Lekárski odborári vyzývajú politikov, aby upokojili situáciu v zdravotníctve a prišli k rokovaciemu stolu. Na žiadnych nových požiadavkách netrvajú. Vo štvrtok to uviedol šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. Minister... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pozrite sa, ako luxusne vyzerajú sídla súkromných zdravotných poisťovní, ktoré vytiahli od ľudí miliardy, a porovnajte ich s chátrajúcimi nemocnicami

Lekári dnes bojujú aj za vás, pretože katastrofálny stav zdravotníctva si vyžaduje urýchlené systémové riešenia, a oni ich majú. Peter Visolajský nie je nijaký radikálny odborársky boss, je to jeden z najumiernenejších lídrov, rozumie si skôr s touto vládou ako s opozíciou a nemá nijaké nereálne požiadavky. Všetkým by nám malo záležať na tom, aby sme mali vyššiu životnú úroveň, Slovensko potrebuje takú platovú revolúciu, akú uskutočnili v Slovinsku alebo Estónsku a pracujúci by si mali vydobyť väčší podiel z ekonomického výkonu. Ale nedosiahneme to inak ako spoločne.

Pred dvoma dňami sa konal v Aténach obrovský protest, ktorý vyvolal šok a hnev z násilného vysťahovania dôchodkyne (polícia jej rozbila vchodové dvere a vyniesla ju pred bytovku), neschopnej splatiť svoj dlh. Pobúrenie ľudí bolo také veľké, že desaťtisíce ľudí smerovali k banke, ktorá byt získala. Gréci sú na sociálne otrasy veľmi citliví. Do ulíc ich dokáže vyhnať aj samovražda človeka, ktorý nevládal platiť nájomné, vedia si masovo uctiť každého „gréckeho mučeníka“ za sociálne práva.

U nás sme majstri sveta v tom, že človeka v núdzi vieme skôr ohovoriť a špekulovať, že si za to môže sám, ako mu vyjadriť podporu. Dnes je našou prvoradou povinnosťou zabrániť núdzovému stavu v zdravotníctve. Hnev na lekárov je hnev orientovaný nesprávnym smerom. Oni na tento neudržateľný stav upozorňujú už dlho a nemajú inú voľbu.

Tak nerobte Matovičovi užitočných idiotov a podporte ich požiadavky. Oni dnes naozaj bojujú za vás. A prirodzene, aj za svoje právo mať adekvátne pracovné podmienky. Lebo my máme naozaj vynikajúcich lekárov a ich prácu si treba vážiť. Nedovoľme, aby ich táto vláda vyhnala a nahradila ukrajinskými brigádnikmi bez atestácie, ktorí sú ochotní robiť za menej peňazí. Nezľavujme zo svojich nárokov a porovnávajme sa s najlepšími. Iba tak sa bude Slovensko rozvíjať.

Začíname byť NESVOJPRÁVNY štát? Vzdušný priestor, zdravotníctvo...čo ešte dáme na starosť susedným štátom? (VIDEO)
Vďaka Matovič! Po vzdušnom priestore odovzdáme do rúk okolitých štátov už aj zdravotnú starostlivosť pre našich občanov! Týmito nie príliš povzbudivými slovami začal svoj status na sociálnej sieti politológ a podpredseda Mladých sociálnych... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik