Vo Virgínii sa strieľalo: DESAŤ mŕtvych!
23 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Pri streľbe vo Walmarte v Chesapeake vo Virgínii zahynulo až 10 ľudí. Miestne úrady tvrdia, že medzi mŕtvymi je aj strelec, no počet obetí zostáva nejasný, informuje The Guardian.

Streľba na Walmart v Chesapeake vo Virgínii si podľa miestnych úradov v utorok večer vyžiadala niekoľko mŕtvych a zranených. Strelec bol medzi mŕtvymi, napísalo v utorok mesto Chesapeake na Twitteri.

„Polícia v Chesapeake potvrdila incident s aktívnym strelcom s obeťami vo Walmarte na Sam's Circle. Strelec je mŕtvy."

Leo Kosinski, hovorca policajného oddelenia, na krátkej tlačovej konferencii uviedol, že polícia dostala správy o streľbe o 22:00 a našla viacero obetí. Predpokladá sa, že streľba prestala, keď prišla polícia, uviedol Kosinski a dodal, že neverí, že polícia vystrelila, ale nevedel povedať, či strelec zomrel na výstrel, ktorý si spôsobil sám.

Nie je jasné, koľko ľudí zomrelo, ale Kosinski povedal, že „nie je zabitých viac“ ako 10 ľudí.

"Sme šokovaní touto tragickou udalosťou v našom obchode v Chesapeake vo Virgínii," napísal Walmart v stredu skoro ráno. „Modlíme sa za postihnutých, komunitu a našich spolupracovníkov. Úzko spolupracujeme s orgánmi činnými v trestnom konaní a zameriavame sa na podporu našich spolupracovníkov,“ uvádza sa v tweete.

ODPADNETE! Zelenskyj objavil novú ruskú ZBRAŇ HROMADNÉHO NIČENIA!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok povedal, že Rusko sa útokmi na energetickú infraštruktúru pokúša použiť počas tejto zimy chlad ako "zbraň hromadného ničenia". "Kremeľ chce chlad tejto zimy pretvoriť na zbraň hromadného ničenia,"... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Mike Kafka, hovorca Sentara Healthcare, uviedol, že päť pacientov z Walmartu sa lieči vo všeobecnej nemocnici v Norfolku. 

Senátorka za štát Virginia Louise Lucasová povedala, že jej „absolútne zlomilo srdce, že posledná americká masová streľba sa odohrala vo Walmarte v mojom okrese v Chesapeake vo Virgínii.

Utorková streľba tiež vyvolala spomienky na ďalšiu streľbu vo Walmarte v roku 2019, keď ozbrojený policajt mieril na Mexičanov, spustil paľbu na obchod v El Pase a zabil 22 ľudí. 

Bombové útoky v Jeruzaleme!
V Jeruzaleme vybuchli dve bomby! Najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia pri bombových útokoch, ku ktorým došlo v stredu ráno na dvoch autobusových zastávkach v Jeruzaleme. Podľa polície by za útokmi mohli stáť Palestínčania. Jeden z výbuchov, ktorý sa... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik