ODPADNETE! Zelenskyj objavil novú ruskú ZBRAŇ HROMADNÉHO NIČENIA!
23 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok povedal, že Rusko sa útokmi na energetickú infraštruktúru pokúša použiť počas tejto zimy chlad ako "zbraň hromadného ničenia". 

"Kremeľ chce chlad tejto zimy pretvoriť na zbraň hromadného ničenia," povedal Zelenskyj prostredníctvom telemostu v príhovore na stretnutí starostov francúzskych miest.

Ukrajinci podľa jeho slov potrebujú "veľa vecí" na to, aby prežili túto zimu a zabránili Rusku pretvoriť chlad na nástroj teroru a podriadenia sa. Zelenskyj pripomenul, že ruské sily zámerne útočia na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, zdravotnícke zariadenia i vzdelávacie inštitúcie.

Ukrajinský prezident požiadal zväz starostov francúzskych miest o pomoc pri odmínovacích operáciách na Ukrajine a o vybavenie pre ukrajinské záchranné služby a zdravotníkov.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v pondelok upozornila, že mráz bude počas prichádzajúcej zimy ohrozovať životy miliónov Ukrajincov po tom, ako energetickú infraštruktúru krajiny poškodila séria ruských útokov.

Sudca, ktorý odmietal protipandemické opatrenia už pozná svoj trest!
Disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR uznal na utorkovom pojednávaní za vinného sudcu Okresného súdu Zvolen Dalibora Miľana, ktorý si v čase pandémie viackrát odmietol prekryť na pracovisku horné dýchacie cesty. Senát mu na rok... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik