Radačovský s HANBOU: Slovenskí europoslanci majú Slovensko NA HÁKU!
23 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Je ľahko riešiť šál na krku premiéra Orbána. Na to nie sú potrebné odborné a iné vedomosti, stačí len vykrikovať, ako si bránime Slovensko a jeho územnú celistvosť, skonštatoval na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský.

Nedôstojné osočovanie

Ale zúčastniť sa stretnutia, ktoré sa odohralo dňa 16.11.2022 v Európskom parlamente, na ktorý boli pozvaní aj všetci slovenskí europoslanci je už asi problém. "Bolo mi strašne ľúto, a cítil som sa nepríjemne, že som sám, ako Europoslanec zo Slovenska obhajoval a bránil Slovensko pred neoprávneným a nedôstojným osočovaním," hovorí europoslanec.

Podľa vlastných slov v prvom rade namietal propagačný materiál týkajúci sa tohto stretnutia, na ktorom je znázornený dobytčí vagón s nápisom deportácia Maďarov zo Slovenska na nútené práce v rokoch 1946-1947. Vysvetľoval tam prítomným aj otázku Benešových dekrétov, otázku, že v roku 1946 a 1947 Slovensko ani neexistovalo, pretože vtedy bolo Československo, ako unitárny štát riadený z Prahy a tiež im vysvetlil, že deportácia, či už Maďarov alebo Nemcov, kedy v jednotlivých prípadoch mohlo dochádzať a dochádzalo k nespravodlivosti, bola výsledkom Postupimskej konferencie z júla 1945, na ktorej sa Československo vôbec nezúčastnilo, ale zúčastnili sa ho vtedajší predstavitelia USA, Veľkej Británie a Sovietskeho zväzu.

Okrem iného Radačovský uviedol: „Ako europoslanca zastupujúceho Slovenskú republiku, ako aj občana Slovenska, ale aj skutočného priateľa Maďarska a Maďarov žijúcich na území Slovenska, ma veľmi mrzí vyobrazenie dobytčieho vagóna s nápisom, ktorý navodzuje dojem akoby Slováci deportovali našich maďarských priateľov na nútené práce.“

Slovensko PÍŠE Orbánovi list, Kyjev ŽIADA hneď ospravedlnenie
Slovenskí europoslanci píšu Orbánovi: Hranice Slovenska sú nemenné! Kyjev žiada ospravedlnenie, Rumunsko vyjadruje nespokojnosť. Provokácia maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý si v nedeľu (20.11.) zobral šál s mapou tzv. Veľkého Maďarska... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Zadosťučinením pre politika bolo, že tam-prítomní zástupcovia, predovšetkým z Maďarska a Nemecka pochopili, že Slováci nikdy neboli protimaďarsky naladení a že to, čo sa dialo v tomto období nebola záležitosť jednoduchých pracujúcich ľudí - či už Slovákov, Maďarov alebo Nemcov, ale výsledok prihlúplej politiky našich terajších západných spojencov.

Naložil kolegom

O tomto stretnutí som zámerne občanov SR neinformoval z toho dôvodu, že bolo mi trápne konštatovať, že na tomto stretnutí sa nezúčastnil ani jeden zo slovenských europoslancov. 

Je preto nanajvýš zaujímavé, že teraz slovenskí europoslanci svojimi výkrikmi na sociálnych sieťach sa ohradzujú voči šálu premiéra Orbana, ale na stretnutiach kde je potrebná odborná znalosť problematiky, na týchto sa nezúčastňujú a ani ich nekomentujú.

Hlina sa len tak nedá!

Iný názor má politik Alojz Hlina. "Zajtra naozaj nestíham byť v Košiciach. Prosím Vás, nenájde sa niekto v Košiciach, kto privíta Orbána s mapou Veľkomoravskej ríše? (Zajtra je v Košiciach zasadnutie premiérov V4)," uviedol Hlina na sociálnej sieti a priložil aj foto.

Zdroj: FB/Alojz Hlina

Ešte výstižnejšia mapa sa však zjavila na sociálnej sieti. Tak si teda vyberte!

DO BIELA sú VYTOČENÍ Andrej Stančík a Michal Šimečka! Viktor Orbán mal na krku urážlivý šál!
"Slovensko nepatrí Maďarsku," deklaruje na sociálnej sieti Andrej Stančík (OĽaNO), štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Orbánovi vyčíta šál, ktorý mal okolo krku. Stančíka pobúril motív na... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik