DO BIELA sú VYTOČENÍ Andrej Stančík a Michal Šimečka! Viktor Orbán mal na krku urážlivý šál!
22 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Slovensko nepatrí Maďarsku," deklaruje na sociálnej sieti Andrej Stančík (OĽaNO), štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Orbánovi vyčíta šál, ktorý mal okolo krku. Stančíka pobúril motív na Orbánovom šále a zamyslel sa aj nad tým, že ako sa dostal necitlivý a pre Slovensko tak urážlivý šál na krk maďarského premiéra. K Stančíkovi sa pridal aj europoslanec Michal Šimečka (PS). Obaja sú vytočení do biela!

Viktor Orbán uverejnil na svojom Facebooku a Instagrame video, ako sa teší z víťazstva Maďarska vo futbale.

VIDEO:

"Nič zvláštne samo o sebe," píše Andrej Stančík na sociálnej sieti.

"Pozornému oku ale neujde šál, ktorý má Viktor Orbán na sebe," dodáva.

"Je na ňom mapka Veľkého Uhorska vo farbách maďarskej vlajky. Územie slovenskej republiky je na tejto “mapke” súčasťou Maďarska, respektíve Veľkého Uhorska," vysvetľuje Stančík.

Podľa štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí ide o extrémne necitlivú záležitosť 

"Obzvlášť vzhľadom na vojnu na Ukrajine, kde si Rusko odtrhlo časť cudzieho územia. Takýto historický revizionizmus je v dnešnej dobe extrémne nebezpečný," zdôrazňuje Andrej Stančík.

"Slovenská republika je samostatný a zvrchovaný štát, nie súčasť Maďarska. V lepšom prípade ide o nedbalosť, no v horšom o provokáciu a útok na našu suverenitu a územnú celistvosť. Naši maďarskí partneri dobre vedia, ako citlivo sú takéto myšlienky a snahy vnímané na Slovensku," vysvetľuje ďalej. 

Stančík si nevie predstaviť, ako sa takýto revizionistický, necitlivý a pre Slovensko urážlivý šál dostal na krk maďarského premiéra. Vysvetľuje, že vie, ako citlivo sleduje protokol premiéra Hegera všetky symboly okolo neho a pochybuje, že protokol maďarského premiéra je neskúsený, či neprofesionálny.

"Takýto šál by totiž nemal nosiť ani radový štátny zamestnanec Maďarska, určite nie premiér," zdôrazňuje opäť Stančík.

"Nám na dobrých vzťahoch s naším južným susedom záleží a vzhľadom na niekedy komplikovanú minulosť si dávame dobrý pozor na citlivé otázky," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti.

Miroslav Radačovský: Černák na slobodu rozhodne nepatrí!
Na verejnosti sa stále viac hovorí o možnosti prepustenia bossa banskobystrického podsvetia, ktorý má na svedomí niekoľko medializovaných vrážd. Za svoju trestnú činnosť bol odsúdený na doživotie, no po 25 rokoch môže požiadať o... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

"V politike záleží aj na symboloch. A keď si premiér susedného štátu dá na krk futbalový šál s mapou Veľkého Uhorska, popierajúc existenciu samostatnej Slovenskej republiky, je to nebezpečný symbol," myslí si europoslanec Michal Šimečka (Progresívne Slovensko)

"Orbánova propaganda ma často kritizuje," vysvetľuje Šimečka na sociálnej sieti.

"Je to preto, že ako podpredseda Európskeho parlamentu zastávam principiálny postoj - proti likvidácii demokracie, aj proti rozkrádaniu eurofondov. Orbánov režim tým najviac škodí samotným Maďarom a Maďarkám, sekundárne aj celej Únii. To isté platí aj o jeho aktuálnej provokácii," vysvetľuje Šimečka.

Orbán sa podľa neho zahráva sa s nebezpečným ohňom nacionalizmu a revizionizmu, s čím podľa neho máme v Európe tie najhoršie skúsenosti.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik