Gyimesi sa zastal šikanovaného učiteľa: Čelí obrovskému LIBERÁLNEMU DŽIHÁDU!
12 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Poslanec parlamentu György Gyimesi (OĽANO) sa v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy verejne zastal pedagóga Mária Schwarza, ktorý univerzitných študentov vyučuje, že manželstvo je zväzkom jedného muža a jednej ženy. Po tomto zistení sa totiž na pedagóga spustil neopodstatnený lynč zo strany študentov aj zo strany Univerzity. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) jeho názory však považuje za spiatočnícke.

Liberálny lynč

Ako HD informoval, po novom sa budú musieť mať na veľkom pozore pri vyjadrovaní názorov aj vysokoškolskí pedagógovia. Akýkoľvek iný názor sa totiž iba ťažko odpúšťa. Veľkú vzburu vyvolali výroky psychológa Mária Schwarza pôsobiaceho na Trnavskej univerzite, v ktorých obhajoval tradičnú rodinu a to vyžadoval od študentov aj na skúške. 

Na jednej zo svojich prednášok pedagóg definoval rodinu nasledovne: „Rodina je inštitucionalizovaná biosociálna skupina vytvorená z dvoch členov odlišného pohlavia, medzi ktorými neexistujú pokrvné putá, a ich deti.“ Schwarz sa tým automaticky stal homofóbom, pretože opakoval tvrdenie, že dvaja muži s deťmi nemôžu vytvoriť rodinu a manželstvo dvoch mužov nazval logickým nezmyslom.

Reakcie študentov na seba nenechali dlho čakať. Študentky psychológie sa na daného pedagóga sťažovali. Vedenie Trnavskej univerzity sťažnosť vyriešilo tým, že z interného zamestnanca sa stal externý. Manželský zväzok je pri tom v Ústave SR definovaný presne tak, ako pedagóg vyučuje. 

Odvážny pedagóg Trnavskej univerzity, ako zástanca tradičnej RODINY to má nahnuté, pretože DRÁŽDI modernú SPOLOČNOSŤ
Po novom sa budú musieť mať na veľkom pozore pri vyjadrovaní názorov aj vysokoškolskí pedagógovia. Akýkoľvek iný názor sa totiž iba ťažko pripúšťa. Veľkú vzburu vyvolali výroky psychológa Mária Schwarza pôsobiaceho na Trnavskej univerzite, v... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Gyimesi: Platí to už tisíc rokov

„Dovoľte mi aby som sa zastal pedagóga Trnavskej univerzity, pána doktora Mária Schwarza, ktorý vyučuje svojich študentov to, čo už tisíc rokov platí, že manželstvo je zväzok jedného muža a jednej ženy, za to čelí teraz obrovskému liberálnemu džihádu a šikane,“ vyjadril sa Gyimesi pre RTVS. „Toto je základom tradičnej rodiny, ktorá pomohla ľudstvu prežiť tisícročia,“ dodal.

Krúpa nesúhlasil

„Bigotnosť, spiatočníctvo, falošné dušpastierstvo, tmárstvo,“ takýmito slovami začal svoju reakciu na Gyimesiho slová podpory pre pedagóga Krúpa. Dalo sa však očakávať, že ako reprezentant liberálnej strany nebude s takýmito slovami súhlasiť. Spor o tradičnú rodinu je pri tom podľa neho len príkladom: „Snažíme sa brzdiť všetko cudzie, čo nám nie je vlastné, ale mohli by sme z toho prosperovať.“

Podľa poslanca v súvislosti s LGBTI komunitou politici démonizujú a vyvolávajú falošné dilemy. „Všetci máme rovnaké práva, takže všetci by si tie rovnaké práva zaslúžili,“ dodal bývalý stranícky kolega spoludiskutujúceho Gyimesiho, dnes už člen klubu SaS.

Blaha o najnovších PRIESKUMOCH: Liberáli sa rútia plnou parou vpred na SMETISKO DEJÍN!
Z najnovších prieskumov sa musí slovenskej neoliberálnej pravici krútiť hlava - Matovič padol na 3,9% a Čaputovej dôveruje už len 30%. Skonštatoval to podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha v reakcii na výsledky prieskumu, ktorý zrealizovala prieskumná... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Konzervatívno-liberálny spor

Gyimesi bol jeden z iniciátorov návrhu zákona, aby bolo zakázané umiestňovať dúhové vlajky na verejné budovy. Strana SaS na druhej strane po teroristickom útoku na Zámockej navrhovala zákon o partnerskom spolužití.

Konflikt bol teda na spadnutie. „Tu sa už z nenormálnosti stáva normálnosť a to, čo sa po tisícky rokov považovalo za normálne, sa dnes hanbíme povedať,“ pokračoval Gyimesi. Krúpa však kontroval, že konzervatívna politika je často poháňaná falošnou morálkou. „Tisícky rokov tu fungovala aj falošná morálka, napríklad v katolíckej cirkvi,“ uviedol príklad.

Konzervatívno-liberálny spor, ktorý po udalostiach na Zámockej ulici prebieha, nemá jednoduché riešenie. Veľa pravdepodobne závisí od zloženia parlamentu, ktoré bude výsledkom najbližších volieb do NR SR.

PRIESKUM Ako sú Slováci spokojní s PREZIDENTKOU? TOTO sa jej páčiť NEBUDE
Prezidentka Zuzana Čaputová toto určite nečakala! Väčšina Slovákov jej totiš poslala jasný odkaz. S doterajším pôsobením hlavy štátu je spokojných len 37 percent občanov! Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry Median SK pre RTVS. Väčšina... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik