PRIESKUM Ako sú Slováci spokojní s PREZIDENTKOU? TOTO sa jej páčiť NEBUDE
12 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová toto určite nečakala! Väčšina Slovákov jej totiš poslala jasný odkaz. S doterajším pôsobením hlavy štátu je spokojných len 37 percent občanov! Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry Median SK pre RTVS.

Väčšina občanov Slovenska nie je s Čaputovej doterajším pôsobením v prezidentskom úrade spokojná. S prezidentkou je spokojných len 37 percent občanov na Slovensku. Ďalších 54 percent deklaruje svoju nespokojnosť a 9 percent sa nevedelo vyjadriť, informoval v sobotu spravodajský kanál verejnoprávnej televízie.

Viac jej držia palce ženy

Ako ďalej RTVS uviedla, spokojnosť s Čaputovou deklarujú častejšie ženy, ľudia vo veku 40 až 49 a 60 až 69 rokov, alebo ľudia s vyšším dosiahnutým vzdelaním či obyvatelia Bratislavského a Trnavského kraja. „Nespokojných nájdeme najmä medzi mužmi, ľuďmi vo veku 50 až 59 a 70 a viac rokov, ale aj medzi ľuďmi so stredným a nižším dosiahnutým vzdelaním, alebo obyvateľmi Nitrianskeho a Žilinského kraja,“ spresnila televízia výsledky prieskumu.

PRIESKUM! PREKVAPIVÉ VÝSLEDKY pre stranu REPUBLIKA, OĽaNO by definitívne skončilo!
Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali na prelome októbra a novembra, najvyššiu podporu by získala strana Hlas-SD s 18,6 percenta hlasov. Druhý by bol Smer-SD so 14,2 percenta, tretia Republika s 11,8 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Výsledky podľa voličov politických strán

A ako to je u voličov jednotlivých politických strán. Prezidentke najviac fandia tí, ktorí podporujú strany Za ľudí, PS, OĽANA, SaS, KDH a Sme rodina. Naopak, prezidentku, ako sa vraví, príliš nemusia voliči strán Republika, ĽSNS, Smer-SD a Hlas-SD.

Zdroj: RTVS

Polarizáciu obyvateľstva i kultivované a umiernené vystupovanie

A z akých dôvodov sú najčastejšie ľudia spokojní či nespokojní s Čaputovou? Kým tí spokojní si najviac cenia u prezidentky „kultivované a umiernené vystupovanie“, nespokojní považujú za najhoršie jej „odmietanie pomoci obyvateľom“. Ako dôvod svojej nespokojnosti s hlavou štátu uvádzajú aj „polarizáciu obyvateľstva“, ktorú má mať podľa väčšiny občanov Čaputová na svedomí.

Agentúra Median SK robila prieskum formou telefonického opytovania na reprezentatívnej vzorke 1011 respondentov starších ako 18 rokov v termíne od 25. októbra do 8. novembra 2022, dodala verejnoprávna televízia.

Kotleba podal trestné oznámenie na Mikulca: PRESPAL ďalšiu KRÍZU! (VIDEO)
Predseda ĽSNS Marián Kotleba podal trestné oznámenie na ministra vnútra, Romana Mikulca (OĽaNO). Odôvodnil to nečinnosťou ministra v situácii, kedy Česko a Rakúsko nielenže zatvorilo hranice so Slovenskom, ale k nám vracajú nelegálnych migrantov,... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik