Kyjev sedí potme!
01 | 11 | 2022 I Milan Laca

Ďalších 270 tisíc bytov v Kyjeve je bez elektriny. Starosta Kličko oznámil, kedy bude situácia stabilizovaná.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko oznámil, že situácia s elektrinou v hlavnom meste bude stabilizovaná večer.  „Energetici plánujú stabilizovať situáciu so svetlom. Ale aj po obnovení dodávky elektriny budú  odstávky, pretože situácia je zložitá", povedal Kličko.

Bez prúdu...

V posledný deň októbra bolo  v hlavnom meste Ukrajiny bez elektriny 270 000 bytov.   40 % spotrebiteľov v hlavnom meste nemá vodu. Dodávku vody na ľavom brehu Kyjeva obnovili. Prebiehajú práce na obnovení dodávky vody na pravý breh hlavného mesta.

Vytočil Bidena, ale peniažky budú!
Biden „stratil nervy“ pri telefonickom rozhovore so Zelenským. Ide o rozhovor, ktorý sa odohral v júni. Potom Zelenskyj v reakcii na Bidenov odkaz o ďalšej pomoci začal vymenúvať, čo Kyjevu chýba. Vzťahy medzi prezidentmi sa odvedy zlepšili,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Milan Laca

Snažia sa 

Starosta Kličko oznámil, že dokončujú napojenie zariadení Kyivvodokanal na elektrickú energiu, čo umožní obnovenie dodávky vody. V Kyjeve už obnovili dodávku elektriny aj na 27 čerpacích staníc, ktoré sú  k dispozícii obyvateľom mesta.

Rusi zaútočili 

Spoločnosť Ukrenergo  oznámila, že  v dôsledku raketových útokov Ruskej federácie došlo k poškodeniu hlavného sieťového zariadenia ukrajinského energetického systému súčasne vo viacerých regiónoch. "Momentálne sú nevyhnutné obmedzenia pre spotrebiteľov, aby sa znížilo zaťaženie sietí a zabránilo sa opakovaným nehodám po poškodení infraštruktúry ruským ostreľovaním. Takéto opatrenia umožňujú energetickým spoločnostiam rýchlo obnoviť poškodené zariadenia a udržať rovnováhu systému," vysvetlila spoločnosť.

Na pripomenutie  

Ráno 31. októbra zostalo v dôsledku poškodenia energetického zariadenia neďaleko Kyjeva 80 % spotrebiteľov hlavného mesta bez dodávok vody. 350 tisíc bytov  bez elektriny.

Od 1. novembra sa mení grafikon vlakov v kyjevskom metre. V záujme šetrenia elektrickej energie budú intervaly medzi vlakmi v špičkách 4-5 minút, alebo 8-10 minút.

Dopravcovia navyše, pre výpadky elektriny, na časti trolejbusových a električkových trás zorganizovali autobusovú dopravu

Putin sa spolieha na tuhú zimu. Tá mu pomôže zraziť Európu na kolená.
Niet peňazí, ktoré by Putina zastavili. Jeho útoky na Ukrajinu budú pokračovať aj v roku 2023. S najnovšími predpoveďami vyrukovali analytici Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ktorí tvrdia, že teória víťazstva ruského lídra je postavená na tuhej... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik