Putin sa spolieha na tuhú zimu. Tá mu pomôže zraziť Európu na kolená.
31 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Niet peňazí, ktoré by Putina zastavili. Jeho útoky na Ukrajinu budú pokračovať aj v roku 2023. S najnovšími predpoveďami vyrukovali analytici Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ktorí tvrdia, že teória víťazstva ruského lídra je postavená na tuhej zime, ktorá by mala Európu poslať na kolená.

Analytici sa domnievajú, že ruský prezident neočakáva prímerie ani eskaláciu, ktoré by mohli vojnu ukončiť podľa jeho podmienok. Informáciu priniesol portál mandiner.hu. Vladimir Putin bude vo vojne pokračovať aj v roku 2023, aby si udržal už okupované ukrajinské územia a aby vytvoril podmienky na to, aby Západ prestal podporovať Kyjev, tvrdia. Podľa expertov sa ruský líder nesnaží o priamy vojenský konflikt s NATO, ale naďalej vedie svoje nepripravené jednotky do boja na Ukrajine, keďže jeho teória víťazstva je založená na tuhej zime. Pomocou tej by mohol Európu zlomiť, uvádzajú vo svojej analýze. 

Čiastočná mobilizácia v Rusku podľa analytikov inštitútu tiež naznačuje, že Putin o zastavení neuvažuje a v boji bude pokračovať aj v roku 2023. 

Nedostatok plynu nás dobehne skôr, ako sme si mysleli
Nedostatok plynu nás môže dobehnúť skôr, ako sme si mysleli. Podľa predpokladov sa v Európskej únii problémy s plynom tak skoro nevyriešia. Spoločné obstarávanie plynu riešia európski rozhodovatelia už pol roka, pričom je stále otázne, či by malo... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik