Maďarská diplomacia reagovala na kritické video americkej ambasády
19 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Maďarské ministerstvo zahraničných vecí v stredu reagovalo na kritické video veľvyslanectva Spojených štátov v Budapešti, v ktorom americká strana citovala protizápadné a protiamerické vyjadrenia maďarských vládnych predstaviteľov. Podľa servera Index.hu štátny tajomník Tamás Menczer odporučil Spojeným štátom, aby sa radšej usilovali o mierové rokovania v záujme ukončenia vojny na Ukrajine, informuje spravodajca TASR.

"Bolo by potrebné premýšľať o dôsledkoch neúspešnej sankčnej politiky a podporovať mierové rokovania," uviedol v reakcii na video Menczer. Podľa neho by sa americká vláda mala zaujímať o zorganizovanie stretnutia prezidenta Joea Bidena s jeho ruským náprotivkom Vladimirom Putinom, ktoré "by výrazne pomohlo k nastoleniu mieru medzi Ruskom a Ukrajinou". Dodal, že Budapešť je stále k dispozícii na uskutočnenie mierových rokovaní.

Veľvyslanectvo Spojených štátov v Budapešti zverejnilo v pondelok na Twitteri video, kde cituje "tvrdé protizápadné a protiamerické vyhlásenia" vysokých predstaviteľov maďarskej vlády.

Nesmieme zabudnúť na prípad, ktorý šokoval Slovensko pred rokom. Na pochody proti nenávisti žiaľ, nestačil (VIDEO nechutnej výpovede)
Stalo sa pred rokom. V Trenčíne došlo k brutálnemu útoku, keď neďaleko Biskupíc napadol transexuál 17-ročné dievča, ktoré dobodal. Incident, ktorý sa stal pred rokom nezamával spoločnosťou natoľko, aby sa organizovali pochody. Dnes je všetko... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik