Nesmieme zabudnúť na prípad, ktorý šokoval Slovensko pred rokom. Na pochody proti nenávisti žiaľ, nestačil (VIDEO nechutnej výpovede)
19 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Stalo sa pred rokom. V Trenčíne došlo k brutálnemu útoku, keď neďaleko Biskupíc napadol transexuál 17-ročné dievča, ktoré dobodal. Incident, ktorý sa stal pred rokom nezamával spoločnosťou natoľko, aby sa organizovali pochody. Dnes je všetko inak.

O brutálnom útoku, po ktorom muselo 17-ročné dievča absolvovať náročnú operáciu, informoval denník Pluska, ktorý čerpal informáciu z portálu tvnoviny.sk, kde už dnes túto informáciu čitateľ po odkliknutí na odkaz nenájde. Stránka údajne neexistuje.

Nesmieme zabudnúť!

Útok sa vtedy stal pred 21.00 hodinou. Médiá informovali, že transexuál mal vybehnúť z kríkov a dievča trikrát bodnúť zo zadu do chrbta. 

"Čepeľ len tesne minula pľúca a srdce, zlomila sa a ostala zapichnutá v tele dievčaťa. To sa ešte s vypätím posledných síl snažilo pred útočníkom utiecť," informovala vtedy pluska, aj tvnoviny.sk. Zranenia mladého dievčaťa boli vážne! A napadnutiu mal predchádzať iný incident. Ten sa odohral v neďalekom obchodnom centre.

Muž prezlečený za ženu mal ukradnúť v obchodnom centre mobilný telefón a už ho hľadali muži zákona. 

Mužovi, prezlečeného za ženu, ktorý mladé dievča napadol, sa zapáčila mikina mladej teenagerky. Tá mu ju odmietla dať a tak ju začal bodať do chrbta.

Čurilovci nahrávky, ako chceli zapáliť Santusovej auto, nedostanú! Ústavný súd im nevyhovel
Obvinení vyšetrovatelia NAKA Ján Čurilla a Pavol Ďurka z tímu Očistec so svojou sťažnosťou neuspeli! Prostredníctvom svojho advokáta Petra Kubinu, bývalého poradcu prezidentky Čaputovej, podali na Ústavnom súde SR sťažnosť, že obhajobe nebolo... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Páchateľove slová po napadnutí mladej ženy boli šokujúce

Muž mal potvrdiť verziu o mikine, ale rovnako mal vypovedať, že mladá žena mu pripomenula dievča, ktoré podľa vlastných slov pred 3 - 4 rokmi zavraždil.

Ľútosť nad svojim činom na policajnej stanici vtedy páchateľ nevyjadril.

"Prečo by mi to malo byť ľúto?" Odpovedal na otázku novinárov, ktorí sa ho pýtali, či ľutuje svoj čin.

Dodal, že "...nie je to vražda, keď to dievča prežilo."

POZRITE v akej výške bude dôchodcom vyplatená inflačná pomoc
Dôchodcom, ktorí majú nárok na 13. dôchodok, bude dávka tento rok vyplatená aj druhýkrát. Pozrite, v akej výške dostanú dôchodcovia inflačnú pomoc. Prinášame tabuľku. Dôchodcom, ktorí majú nárok na 13. dôchodok, bude dávka tento rok vyplatená aj... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Dnes je všetko inak

Streľba v centre Bratislavy, ku ktorej došlo pred niekoľkými dňami si vyžiadala smrť troch ľudí a zranenie tretej osoby. Páchateľ útočil na LGBTI bar na Zámockej ulici, kde prišli o život dvaja mladí ľudia. Barmanka so strelnými poraneniami bola prevezená do nemocnice a útočníka, mladého devätnásťročného muža našla polícia mŕtveho so strelnými poraneniami.

Po vražde dvoch mladých ľudí z LGBTI komunity sa takmer okamžite zorganizovali pochody proti nenávisti za účasti prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, ktorá v súvislosti s udalosťou rečnila aj v Európskom parlamente (19.10.2022).

Okrem nej sa pochodu zúčastnil aj premiér Eduard Heger a iné osobnosti politického a spoločenského života.

Eduard Heger síce solidaritu s LGBTI komunitou nevyjadril tak, ako Zuzana Čaputová a nevyvesil dúhovú vlajky pred úradom vlády,ale na proteste ju mal v rukách v zmenšenej podobe.

Situácii sa venovali aj diskusné politické relácie

V relácii televízii TA3 V politike sa počas svojho príhovoru rozplakala Jana Bittó Cigániková. Rozcítila sa kvôli nenávistnému činu voči LGBTI komunite, ktorý sa odohral na Zámockej.

A moderátor uvedenej relácie televízie TA3, Rastislav Iliev sa verejne prihlásil k LGBTI+ komunite. Urobil tak v priamom prenose relácie V politike, ktorej hosťami boli György Gyimesi (OĽaNO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD). Taraba tiež reagoval vyhlásením o svojej sexuálnej orientácii.

Plač v priamom prenose: Cigániková ronila slzy v diskusii s Gyimesim
V relácii televízii TA3 V politike sa počas svojho príhovoru rozplakala Jana Bittó Cigániková. Rozcítila sa kvôli nenávistnému činu voči LGBTI komunite, ktorý sa odohral na Zámockej. Tam útočník chladnokrvne zastrelil dvoch mladých mužov. Aj... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Čaputová 19.10. 2022 rečnila aj v Európskom parlamente. POZRITE čo ju najviac trápilo!

Zuzana Čaputová v prejave v Európskom parlamente (EP) v Štrasburgu (19.10.2022) v súvislosti s nedávnym útokom na mladých ľudí z LGBTIQ komunity v Bratislave uviedla, že: "...Bol to útok na každého na Slovensku, pretože zločiny z nenávisti sa vždy zameriavajú na samotnú podstatu našej spoločnosti."

Hlava štátu upozornila, že ak nezačneme brániť demokraciu, prestane existovať. "Nemohla som očakávať, že nedávna homofóbna vražda... v uliciach Bratislavy nám túto prostú pravdu tak bolestne pripomenie," uviedla a privítala, že slovenská občianska spoločnosť tento útok okamžite a rozhodne odsúdila.

Vo svojom prejave nevynechala situáciu na Ukrajine a venovala sa aj demokracii.

Čaputová rečnila v Európskom parlamente. POZRITE čo ju najviac trápilo!
Ubezpečujem, že nenávisť nedominuje v našej spoločnosti. Uviedla to slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v stredu v prejave v Európskom parlamente (EP) v súvislosti s nedávnym útokom na mladých ľudí z LGBTIQ komunity v Bratislave. "Bol to útok na... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik