Pápež František: Rusko-ukrajinská vojna nie je KOVBOJKA!
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Vojna prebiehajúca na Ukrajine odráža „imperializmus v konflikte“, povedal pápež František v rozhovore zverejnenom tento týždeň.

Toto je svetová vojna!

„Prebieha vojna a myslím si, že je chybou myslieť si, že ide o kovbojku, v ktorej sú dobrí a zlí chlapi,“ povedal pápež svojim kolegom jezuitom počas svojej nedávnej cesty do Kazachstanu, píše Breitbart.

„Je tiež chybou myslieť si, že toto je vojna medzi Ruskom a Ukrajinou a nič viac. Nie, toto je svetová vojna,“ vyhlásil.

Pápež ďalej povedal, že obeťou konfliktu je Ukrajina, pričom zopakoval svoje presvedčenie, že Rusko bolo vyprovokované k invázii, pretože „NATO začalo štekať na brány Ruska bez toho, aby pochopilo, že Rusi sú imperiálni a obávajú sa neistoty hraníc“.

Belousovová: Zelenského "želania" nás privedú k tretej svetovej vojne
Anna Belousovová (NaS) je jednou z podporovateľov iniciatívy Slovensko na 1. mieste. Podľa nej je načase dať parlamentu vedieť, že Slovensko vojnu odmieta. Žiadna zhoda náhod "V ten istý deň, keď Zelenský požiadal o urýchlené prijatie Ukrajiny do... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Vojna je ako manželstvo

„Vojna je istým spôsobom ako manželstvo,“ tvrdil Francis. „Aby sme to pochopili, musíme preskúmať dynamiku, ktorá konflikt rozvinula. Existujú medzinárodné faktory, ktoré prispeli k vyprovokovaniu vojny.“

Človek „nemôže zjednodušovať uvažovanie o príčinách konfliktu. Vidím imperializmus v konflikte,“ povedal. "A keď sa cítia ohrození a v úpadku, imperializmy reagujú a myslia si, že riešením je rozpútať vojnu, aby sa to vynahradilo, a tiež predávať a testovať zbrane."

Líder Čečencov Kadyrov chce pritvrdiť: Zváž jadrové zbrane, radí Putinovi
Moskva by mala zvážiť na Ukrajine jadrovú zbraň s nízkou výťažnosťou, odporučil Putinovi Kadyrov. Chce drastickejšie opatrenia Ramzan Kadyrov, šéf ruského regiónu Čečensko, povedal, že Moskva by mala po novej porážke na bojisku zvážiť na... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Nevidíme celú drámu

Pápežove nedávne komentáre k vojne odzrkadľujú jeho úvahy z minulého mája, kde podobne uviedol, že na pochopenie konfliktu „musíme odísť od normálneho vzoru ‚Červenej čiapočky‘: Červená čiapočka bola dobrá a vlk bol ten zlý."

"V abstrakte tu neexistujú metafyzickí dobrí a zlí ľudia," povedal vtedy.

Čo máme pred očami, je situácia svetovej vojny, globálnych záujmov, predaja zbraní a geopolitického privlastňovania si

Nebezpečenstvo spočíva v tom, „že vidíme len toto, čo je monštruózne, a nevidíme celú drámu, ktorá sa odohráva za touto vojnou, ktorá bola možno nejakým spôsobom buď vyprovokovaná, alebo jej nebolo zabránené,“ tvrdil. "A všimnite si záujem o testovanie a predaj zbraní."

Tieto vyhlásenia neznamenajú, že pápež je „pro-Putinov“ a dodal, že „je proti znižovaniu zložitosti na rozlišovanie medzi dobrými a zlými ľuďmi bez uvažovania o koreňoch a záujmoch, ktoré sú veľmi zložité“.

„Čo máme pred očami, je situácia svetovej vojny, globálnych záujmov, predaja zbraní a geopolitického privlastňovania si, čo je mučeníctvom hrdinského ľudu,“ vyhlásil.

Pripravte sa na RECESIU eurozóny. Aké ZLÉ to bude?
Európa upadá do recesie. Neustála vysoká inflácia a ekonomická neistota potláčajú výdavky a hrozia výpadky energie, píše Politico. Vo štvrtok kľúčový indikátor ukázal, že dôvera podnikov a spotrebiteľov v EÚ a eurozóne v septembri prudko... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková