Belousovová: Zelenského "želania" nás privedú k tretej svetovej vojne
01 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Anna Belousovová (NaS) je jednou z podporovateľov iniciatívy Slovensko na 1. mieste. Podľa nej je načase dať parlamentu vedieť, že Slovensko vojnu odmieta.

Žiadna zhoda náhod

"V ten istý deň, keď Zelenský požiadal o urýchlené prijatie Ukrajiny do NATO, prezident USA Biden odkázal Putinovi, že NATO bude brániť svoje územia. Doslova sa vyjadril, že NATO bude brániť každý centimeter svojho územia. Nebuďme naivní. Zelenský je priamo riadený USA. Preto všetko, čo doteraz urobil, či povedal, bolo po konzultácii a so súhlasom, alebo na pokyn USA," píše v úvode svojho statusu Belousovová.

Desivé Zelenského želania

"Aj keď to boli na prvý pohľad nezmysly, stali sa realitou. Napríklad jeho "želanie", aby EÚ odmietla vydávať vstupné víza ruským občanom. Bol a je to nezmysel v rozpore so zdravým rozumom, ľudskými právami atď. Ale pár dní po vyslovení želania Zelenského ho EÚ splnila," pripomína politička

"Takisto dodávky zbraní. Doslova si štáty EÚ odtŕhajú od úst a vyzbrojujú Ukrajinu na úkor vlastnej bezpečnosti. Slovensko je toho skvelým príkladom. Teraz Zelenský požiadal o urýchlené prijatie do NATO a Biden to podčiarkol odkazom Putinovi. Miestodržiteľ a jeho vládca vyslali jasné odkazy poddaným (štáty NATO) a súperovi (Rusko)," upozorňuje Belousovová.

Matovič reaguje na otvorený list novinárov: KLAMETE ľuďom!
Minister financii Igor Matovič na sociálnej sieti reagoval na vyhlásenie šéfredaktorov, ktorí odmietajú jeho útoky. Nepáčia sa im Matovičove slová Pod vyhlásenie sa podpísali šéfredaktori SME, DenníkaN, Aktualít, ale aj spravodajstva štyroch... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Čo to vlastne znamená

"Pre štáty NATO to bol jasný príkaz urýchlene schváliť prijatie Ukrajiny a pre Rusko to bol buď odkaz, o zastrašovaní, alebo o tom, že sú skutočne pripravení ísť do ostrého konfliktu NATO a Rusko. Tej druhej možnosti sa musíme reálne obávať," vysvetľuje politička.

Rozhoduje aj naša Národná rada

"Táto možnosť je vlastne deklarovanie pripravenosti začať tretiu svetovú vojnu! A tento fakt by si mali uvedomiť všetky členské štáty NATO. Teda aj Slovensko. Rozhodovanie o vstupe Ukrajiny do NATO bude rozhodovanie o začatí TRETEJ SVETOVEJ VOJNY! Rozhodovať o tom bude aj slovenský parlament," píše Belousovová.

Obhajcovia Haščáka o Lipšicovi: ŠKANDÁL! Ponúkol kajúcnickú spoluprácu
Jaroslav Hačšák pred dvoma rokmi strávil v kolúznej väzbe niekoľko mesiacov, za čo sa mu nedávno ospravedlnilo Ministerstvo spravodlivosti. K celej veci sa vyjadrili aj jeho obhajcovia a Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Repa... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Prečo to hlasovanie, opozícia?

"Pred pár dňami ten parlament hlasoval o súhlase SR s prijatím Fínska a Švédska do NATO. ZA prijatie týchto dvoch krajín bol aj Smer aj Hlas, hoci im muselo byť jasné, že v tejto situácii ďalšie rozširovanie NATO len prilieva oheň do ohňa a zvyšuje napätie. Prečo tak hlasovali, občanom nevysvetlili. Mítingy kvôli tomu na námestia nezvolávali..." konštatuje predsedníčka NaS.

Na vojnu mandát nemajú

"Hlasovanie o vstupe Ukrajiny do NATO bude hlasovanie o začiatku TRETEJ SVETOVEJ VOJNY. To by si mali uvedomiť nielen všetci poslanci, ale aj ich voliči. Nikto im pri voľbách takýto mandát nedal!" Upozorňuje dlhoročná bývalá poslankyňa.

Bekmatov hľadá ruských agentov. Nie však tam, kde mainstream
Stále viac politikov, ako v EÚ, tak aj u nás, nesúhlasí so sankciami voči Rusku. Najnovšie sa medzi nich zaradil aj Artur Bekmatov (Socialiti.sk). Jednomyseľné schválenie Európska komisia (EK) v stredu predložila návrh ďalšieho súboru sankcií... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Nie je na nich spoľah

"Ukrajina o členstvo požiadala, hlasovanie o tom teda určite bude aj v NR SR. Ako ukázali spomínané hlasovania o vstupe Fínska a Švédska, na poslancov sa spoliehať nedá. Treba sa chopiť iniciatívy a dostatočne jasne vyjadriť svoj občiansky postoj. Čím skôr, tým lepšie. Slovensko a mier na prvom mieste! Pretože Slovensko ani Európa, či svet nesmie patriť hŕstke vojnových štváčov a ich poskokom! Toto nie je film a my nie sme diváci. Je to realita, ktorú máme právo a povinnosť tvoriť," uzatvára svoj status Belousovová.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik