Zomrel Coolio - rapper známy piesňou Gangsta's Paradise (FOTOGALÉRIA)
29 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Rapper Coolio zomrel vo veku 59 rokov v Los Angeles. Podľa jeho manažéra hudobník, ktorý získal Grammy, skonal v dome priateľa v Los Angeles, píše The Guardian.

Umelec, ktorého skutočné meno je Artis Leon Ivey Jr, zomrel v dome priateľa, povedal jeho dlhoročný manažér Jarez Posey agentúre Associated Press a ďalším vrátane TMZ , Rolling Stone a Variety. Príčina smrti nebola potvrdená. 

Coolio je známy najmä vďaka singlu Gangsta's Paradise z roku 1995, za ktorý získal Grammy za najlepší sólový rapový výkon. Útočný hit pochádza zo soundtracku k filmu s Michelle Pfeiffer Dangerous Minds a sampluje pieseň Stevieho Wondera z roku 1976 Pastime Paradise.

Gangsta's Paradise

Jeho kariéra odštartovala v roku 1994 vydaním jeho debutového albumu It Takes a Thief na Tommy Boy Records. Jeho úvodná skladba, Fantastic Voyage, by sa dostala na tretie miesto v rebríčku Billboard Hot 100.

O rok neskôr sa Gangsta's Paradise stal singlom číslo 1 so svojím strašidelným úvodným textom: „Ako kráčam údolím tieňa smrti/ pozriem sa na svoj život a uvedomím si, že už nič nezostalo/, pretože ja tak dlho som sa smial a smial som sa tak dlho, že/ dokonca aj moja mama si myslí, že moja myseľ je preč.“

Začiatkom tohto roka dosiahla skladba miliardu pozretí na YouTube. "Chcem poďakovať všetkým za všetky tie roky lásky a za to, že ste tu pre mňa," povedal Coolio vo videu označujúcom míľnik, uviedol Billboard . "Dúfam, že som ťa prežil pár dobrými a pár zlými."

Je rozhodnuté?
Západ nepomôže Ukrajine získať späť stratené regióny po referendách. Energetická kríza a neochota zapojiť sa do vojenskej konfrontácie s Ruskom prinúti Západ odmietnuť pomoc Ukrajine na opätovné dobytie štyroch regiónov, vyhlásili experti,... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Milan Laca

Dobrovoľný hasič

Coolio sa narodil v Monessene v Pensylvánii južne od Pittsburghu a presťahoval sa do Comptonu v Kalifornii, kde študoval na komunitnej škole. Predtým, ako sa naplno začal venovať hip-hopu, pracoval ako dobrovoľný hasič a v bezpečnostnej službe na letisku.

Jeho raná práca pre hasičské posádky v oblasti San Jose bola „spôsobom upratovania“, povedal pre Los Angeles Times v roku 1994. „Pri hasičskom výcviku som potreboval disciplínu. Behali sme každý deň. Nepil som, nefajčil a nerobil som to, čo som zvyčajne robil."

Coolio by sa stal hercom a tiež oceneným hudobníkom, ktorý by sa objavil v desiatkach filmov a populárnych televíznych relácií , uviedol Variety.

V posledných rokoch sa Coolio objavil v reality show Big Brother a vyvinul sériu o varení, ktorá si získala online fanúšikov . V roku 2013 sa dostal na titulky v plánovanej aukcii svojich hudobných práv vrátane práv na Gangsta's Paradise, aby mohol financovať svoju kariéru šéfkuchára . Napísal aj kuchársku knihu a objavil sa v reláciách o varení celebrít.

Tucker Carlson: Kto stojí za výbuchmi plynovodov Nord Stream 1 a 2?
Kto stojí za výbuchmi plynovodov Nord Stream 1 a 2? Je možné, že s tým majú niečo do činenia záujmy USA? Do Baltského mora unikajú milióny kubíkov zemného plynu. V priamom prenose dochádza k jednej z najväčších ekologických katastróf. Môže ich mať... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik