Milan Markovič: Hoaxy sa stávajú pravdou, dezinformácia je to najhlúpejšie, najprimitívnejšie pomenovanie opačného názoru
14 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Milan Markovič sa rozhovoril. O cenzúre, ale aj o tom, prečo je zdravý človek podozrivý. Je presvedčený, že hoaxy sa stávajú pravdou a vysvetľuje aj to, prečo je podľa neho dezinformácia to najhlúpejšie, najprimitívnejšie pomenovanie opačného názoru.

Milan Markovič napísal knihu s názvom Zblízka. Rozhovor o svojom živote. Niektorí vydavatelia ho ale úplne odmietli, iní okolkovali a ďalší sa ani neozvali.  "Veď aj to je odpoveď," konštatuje sám Markovič na margo mlčania vydavateľov v podkaste Bez omáčky a rozhovoril sa.

Cenzúra?

"Kniha vznikla aj vďaka tým, ktorí ju odmietli vydať. Takto sa dostane k ľuďom, ktorí chcú vedieť, čo si naozaj myslím. Bez toho, že by som niečo pomenil, upravil, vynechal," priznáva autor.

"Koho už dnes zaujíma, že v Ústave stojí: Cenzúra je zakázaná? Ak vôbec ešte niekoho zaujíma Ústava, či naše zákonodarstvo. Ja už som bol protisocialistický, aj protislovenský, tak prečo by som nebol protipandemický, keď je to, s prepáčením, kravina?"

Najväčší strach má zo strachu

"Nebudem vás zahŕňať citátmi, ale ten, ktorý vždy platil, je od Alberta Einsteina. Svet riadia tri veľké sily. Ľudská hlúposť, strach a chamtivosť. Za všetkým nájdete čosi z toho, ak nie všetko dohromady," cituje Markovič velikána mysle. 

Karol Farkašovský: „Aj kakať aj maľovať sa nedá“
„Aj kakať aj maľovať sa nedá“ - B. Kollár. Oceňujem úprimnosť predsedu parlamentu, ktorý sa touto hlboko filozofickou pravdou dnes blysol v diskusii Ta3. Okrem úprimnosti a prostorekosti je zaujímavé ako urputne sa snaží byť za dobrého aj pre... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

"Nikdy nikde nebolo zdokladované, že všetky tie státisíce ľudí umreli výlučne na ten covid," vysvetľuje Markovič s tým, že on to síce nepopiera, ale chýbajú mu dôkazy.

"Ja som posledný, ktorý zdravotníckemu personálu závidel tie covidové príplatky. Oni boli chudáci konečne ako-tak zaplatení, ako by mali byť. Ale vďaka svojmu povolaniu som spolupracoval s mnohými lekármi a odborníkmi. Od nich viem, že keď niekto prišiel s takými či onakými príznakmi, tak samozrejme, že ho otestovali a zistili, že je tam covid. Za to bol prvý príplatok. Za umelú pľúcnu ventiláciu ďalší príplatok. Za úmrtie na covid ďalší príplatok.  Ako je možné, že to nikoho nezaujíma?" Vracia sa Markovič k dvojročnému obdobiu. Pripomína slová vynálezcu testov, ktorý upozorňoval, že je to veľmi ľahko zneužiteľné a vysvetľuje, ako ten test vlastne funguje.

Zdravý človek je podozrivý

"Nikdy som nebol očkovaný týmto roztokom, ale moja trúfalosť zašla tak ďaleko, že som desať, či pätnásť rokov nebol chorý. Keď človek normálne žije, rozumne sa stravujete, výdatne spíte, nepripustíte si v žiadnom prípade nijaký zbytočný, dlhodobý stres, tak ja viem, čo vás potom čaká. Kto už je dnes viac podozrivý, ako zdravý človek? Všetci mali covid, už dokonca aj vaše okolie vás bude nenávidieť! Tak ja som chorý a ty? No to čo je?" Konštatuje komik.

Je to isté - nahradia nás roboty!
Asi to poznáte. Voláte do spoločnosti, kde sa ozve príjemný hlas. Ten vás vyzýva, aby ste podľa toho, čo potrebujete, na svojom telefóne stlačili príslušnú číslicu. Ešte pred dvadsiatimi rokmi na to potrebovali telefonistu, či sekretárku. Magazín... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Pre neho sa nič nezačalo

"Naozaj musíte počúvať v tých správach, koľko je nových prípadov, koľko pribudlo infikovaných, to bolo ako výsledky Športky. Každý deň vo všetkých novinách a tí lokaji tejto pomýlenej vlády už len čakajú, kedy to môžu zase obnoviť," varuje Milan Markovič.

Nebola to celosvetová pandémia

"Vezmime si Švédsko WHO im predpovedala 90 tisíc mŕtvych. No bolo ich 13 tisíc a tiež - len s covidom. Nie vyslovene na covid. Nikdy nemali žiaden lockdown, neprerušili vyučovanie, všetky tie rúška boli odporúčané, nie povinné. U nás ľudia aj teraz niektorí nosia rúško. To je pochopiteľné u chorých, ktorí by mali sedieť doma. Nekomentujem to, veď keď niekto chce, nech si tam sedí v skafandri. Protestoval by som, keby ten nezmysel vyhlásili, ako všeobecnú povinnosť," upozorňuje komik.

Hoaxy sa stávajú pravdou

"Rúška boli vždy symbolom poslušnosti. Nikomu to nič nedalo, pred ničím to nikoho neochránilo," vysvetľuje Markovič. 

"Jediný statočný lekár, ktorý sa nebál statočne všetko povedať. Ja už som hovoril, že Dr. Igor Bukovský PhD je očný lekár, lebo otvára ľuďom oči. Vedel dokladoval dlhodobými skúsenosťami všetko to, čo hovoril. Preto mu samozrejme zrušili YouTube kanál a nechcú mu ani knihu, ktorá je práve o tomto covidovom období, brať kníhkupectvá, zakázali mu akékoľvek vystupovanie. Hoci to všetko, čo hlásal, už pomaly priznávajú," upozorňuje Milan Markovič.

Členovia britskej monarchie sú naozaj platení "kráľovsky". Kto a koľko dostáva z peňazí kráľovnej Alžbety
Britská monarchia trvá už niekoľko storočí a kráľovská rodina oplýva nemalými majetkami. Členovia britskej monarchie sú naozaj platení "kráľovsky". Kto každý a koľko dostáva z peňazí kráľovnej Alžbety, ktorá rozdáva zo 600 miliónov dolárov,... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Kto sú vo všeobecnosti dezinformátori

"Vezmime si profesora Berana. Na profesúru vám stačí trinásť citácií. On ich má vyše tristo a niekto si ho dovolí označiť za dezinformátora?" Nechápe Markovič.

"Dezinformácia je to najhlúpejšie, najprimitívnejšie pomenovanie opačného názoru," dodáva humorista. 

Obrovský zázrak

"Nepotrebujete žiadne očkovanie, stačí rozumne žiť a zariadiť sa tak, aby ste neboli ničím ohrození. Obrovský zázrak je váš autoimunitný systém. Mnohí si povedia - si dôchodca, sedíš doma, ty nemusíš ráno pripraviť deti do školy, raňajky urobiť, večer vyžehliť a medzitým kopu vecí. Kedy ja mám čas normálne sa stravovať a dostatočne spať. Neviem poradiť. Ale netreba sa báť, netreba sa stresovať. Chápem, že sú ľudia, u ktorých to ide veľmi ťažko dodržať, hlavne preto, že je to možno len zlozvyk," uznáva komik.

Politická satira

"Za desať či jedenásť rokov môjho pôsobenia v STV som zažil šesť, či sedem riaditeľov. Tí pomaly odchádzali a vydržali, pokiaľ poslúchali. Dnes vám môžu povedať, že dnes sa už nezakazuje. Ale to len preto, lebo sa nič nedovolí ani len začať," smeje sa Markovič.

"Zažil som povestnú Noc dlhých nožov. Všetci z opozície odišli, ostal tam len mladý Robert Fico a ten si večne niečo zapisoval. Ja som až neskôr pochopil, že on sa učil," hovorí Milan Markovič.

Braňo Mojsej: Našiel sám seba?
Je tomu veľa rokov, čo slávny pár z Pereša Nora a Braňo Mojsejovci vo svojej vile "ubytovali" účastníkov prvej realityšou Mojsejovci. Odvtedy boli aktérmi niekoľkých televíznych projektov, Nora sa pokúšala o vstup do politiky a zdalo sa, že Braňovi... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik