Členovia britskej monarchie sú naozaj platení "kráľovsky". Kto a koľko dostáva z peňazí kráľovnej Alžbety
14 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Britská monarchia trvá už niekoľko storočí a kráľovská rodina oplýva nemalými majetkami. Členovia britskej monarchie sú naozaj platení "kráľovsky". Kto každý a koľko dostáva z peňazí kráľovnej Alžbety, ktorá rozdáva zo 600 miliónov dolárov, zisťoval portál 1.pluska.sk. 

Kráľovná Alžbeta

Za svoj život sa u nej nazbieralo 600 miliónov dolárov. Z toho šestinu získala od daňových poplatníkov, do 25 percent jej majetku tvorí zisk z nehnuteľností a vlastní zbierku známok či šperkov.

Následník trónu

Väčšinu zo sto miliónov dolárov, ktoré vlastní princ Charles tvoria príjmy z Cornwallského vojvodstva. To podľa Plusky financuje život a prijmy každého princa z Walesu a jeho rodiny. Toto vojvodstvo disponuje majetkami v celkovej hodnote okolo 1,3 miliardy dolárov a výnosy z neho musia pokryť výdavky princa Charlesa, jeho manželky Camilly a synov s rodinami.

Kráľ Charles / Facebook (Tatler)

Princ Harry

Desať rokov slúžil v britskom kráľovskom letectve a od roku 2015 je na dôchodku, venuje sa filantropii. V roku 2020 formálne aj s manželkou Meghan opustili kráľovskú rodinu a presťahovali sa do USA. Ani tu však nie je nútený trieť biedu, dedičstvo po mame - Lady Di v hodnote okolo 9 miliónov dolárov mu zabezpečí slušný život. Slušne však zarábala aj Meghan - za jednu epizódu seriálu Kravaťáci zarobila pol milióna dolárov.

Pripravte si pukance. Toto nuda určite nebude, sľubuje OĽaNO
Kto sa trošku orientuje v politike vie, že tie najdôležitejšie veci sa dejú "na pozadí", mimo záujmu a hlavne dohľadu verejnosti. Nie je tomu inak ani v tejto komplikovanej situácii, píše Denník Štandard. Veľa času na špekulácie Komentátor... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Jediná dcéra a ďalší dôchodca

Majetok princeznej Anne podľa Plusky zahŕňa ročné "vreckové" od kráľovnej, šperky v hodnote 7 miliónov dolárov, dom v hodnote 15 miliónov dolárov. Má tiež príjem z trustového fondu, ktorú založil starý otec.

Kým princ William, druhý syn princeznej Diany rovnako, ako brat zdedil 9 - 14 miliónov dolárov a každoročne dostáva pevnú sumu 450 tisíc dolárov. Pracoval ako pilot v leteckej záchrannej službe, no plat, ktorý dostával (okolo 62 tisíc dolárov) venoval na charitu. 

Kráľovnej manžel, princ Phillip

Vojvoda z Edinburghu pred svojou smrťou od parlamentu dostával ročný plat pol milióna dolárov a svoj majetok v závete odkázal "trom kľúčovým zamestnancom, píše Pluska.

Televízny producent

V roku 2002 sa princ Edward vzdal svojich dovtedajších aktivít v tejto oblasti, chcel sa naplno venovať kráľovským povinnostiam. Hodnota majetku páru Edward a Sophie má hodnotu okolo 10 miliónov dolárov. 

Braňo Mojsej: Našiel sám seba?
Je tomu veľa rokov, čo slávny pár z Pereša Nora a Braňo Mojsejovci vo svojej vile "ubytovali" účastníkov prvej realityšou Mojsejovci. Odvtedy boli aktérmi niekoľkých televíznych projektov, Nora sa pokúšala o vstup do politiky a zdalo sa, že Braňovi... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Kate Middleton 

Síce bola vychovávaná, ako obyčajné dievča, dnes jej kráľovské výdavky hradí Cornwallské vojvodstvo. Osobný majetok vojvodkyne Kate môže mať hodnotu až 10 miliónov dolárov. Rodičia Middletonovci sú úspešní podnikatelia a odhad ich majetku je 30 až 50 miliónov dolárov.

Camilla Parker-Bowles

Druhá manželka princa Charlesa pred rokom 1973 pracovala ako sekretárka. Jej majetok rastie aj vďaka vlastníctvu nehnuteľností, ako aj finančnej podpore od Cornwallského vojvodstva a odhaduje sa na 5 miliónov dolárov, píše Pluska.

Podobnú sumu vlastní aj princ Andrew, ktorý dostáva "vreckové" vo výške 250 000 libier a od námorníctva dostáva dôchodok vo výške 20 000 libier.

Skromné princezné

V porovnaní s vyššie menovanými členmi kráľovskej rodiny sú príjmy princezien Eugenie a Beatrice naozaj skromné - obe dostávajú od kráľovnej mesačné príspevky a ich imanie sa odhaduje na milión dolárov. 

Čelí Majerský antikampani? Jablkom sváru je jeho dom
S blížiacimi sa komunálnymi voľbami a voľbami do VÚC pribúdajú nie len kandidáti na rôzne posty, ale aj ich kauzy, ktoré by mohli ovplyvniť volebný výsledok. Nevynímajúc ani predsedu KDH a kandidáta na predsedu VÚC Milana Majerského. V podstate... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Už zmieňovaná Lady Diana

V rámci rozvodového vyrovnania dostala princezná Diana od Charlesa 22,5 milióna dolárov. Tie, ako aj ďalší majetok po jej smrti pripadli jej synom.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik