Draxler: Táto vláda rozhadzuje peniaze tak nebezpečným spôsobom, že môžeme dopadnúť ako Grécko
08 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Sme veľmi zraniteľní! To skonštatoval na sociálnej sieti politológ, vysokoškolský pedagóg a exminister školstva Juraj Draxler. Varuje, ž aj druhá veľká ratingová spoločnosť, Moody's, našim verejným financiám zhoršila výhľad na negatívny (prvé bolo S&P). Ak nebudeme mať silnú vládu, Slovensko to môže naozaj silno postihnúť!

Nebezpečné rozhadzovanie slovenskej vlády

Prepadáme sa aj v tabuľkách ratingovách spoločností. O celom biznise ratingových spoločností si môžeme myslieť kadečo, ale výhľad, že s nami čoskoro môžu začať mávať medzinárodné finančné trhy, je veľmi nebezpečný," upozorňuje politik. A podľa neho táto vláda rozhadzuje peniaze tak nebezpečným spôsobom, že k tomu výrazne prispela.

"Navyše tým, že sa neinvestuje, pretože nevedia dať dokopy projekty, sa bude musieť o to viac peňazí investovať v budúcnosti, už nie z eurofondov ale z "domácich" zdrojov," prognozuje Draxler.

Podľa súdu mal mlčať, no on zaútočil! "Chodí s frajerom na výletíky, na festivaly, okopáva stromčeky, ..."
Muž, ktorému Krajský súd v Bratislave v plnom rozsahu potvrdil, že protiprávne zasahuje do práv prezidentky Zuzany Čaputovej, znovu udrel! Napriek tomu, že je povinný sa zdržať ďalších verbálnych útokov a šírenia nepravdivých informácií, poslanec... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Exminister si myslí, že všetko bude záležať od toho, ako akcieschopné vlády budeme v budúcnosti mať. Hovorí, že silná vláda bude vedieť vyjednávať s investormi, s politickými partnermi v zahraničí, aj s domácou scénou. Ak ale nejaký finančný šok udrie do slabej vlády, do rozháranej politickej situácie, môže to mať vážne dôsledky, varuje.

Dopadneme ako Grécko?

Ako sám Draxler hovorí, pre neho najšokujúcejší bol pohľad na Grécko. Tesne pred úderom sebavedomá krajina, na pohľad rýchlo sa modernizujúca. Po pár rokoch narkomani v aténskom metre, elegantné "bohatšie" štvrte posprejované nájazdníkmi z radikálnych kruhov, dôchodcovia so srdcervúcymi príbehmi," spomína na obdobie rozhodovania o eurovale.

Ako ušetriť? Najskôr miniete tisíce!
A je to tu! Napriek tomu, že nás politici dlhé mesiace ubezpečujú o tom, že energií máme dosť a Slovákom nič nehrozí, Slovenská inovačná a energetická agentúra SIEA už na svojich stránkach vypracovala rady, ako v domácnosti znížiť spotrebu energie... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Východiskom je silná vláda

"Ešte stále máme pomerne vysokú zamestnanosť. Síce veľa Slovákov emigrovalo za prácou, ale zďaleka nie v takých číslach ako Lotyšov či Bulharov. Hypotéky stále tečú, banky sú stabilné. Hromadná doprava funguje. Zároveň ideme do hospodárskej krízy, v susedstve máme vojnový konflikt, ktorý možno bude trvať ešte dlhé mesiace ak nie roky, na Európu čoskoro zatlačia vlny prisťahovalcov. Ak nebudeme mať silnú vládu, Slovensko to môže naozaj silno postihnúť. Sme veľmi zraniteľní," uzavrel Draxler.

Provokatívna návšteva Pelosiovej na Taiwane otriasla americkými mainstreamovými médiami a medzinárodnými politikmi
Poriadne narušila čínsko-americké vzťahy. Hoci predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová ukončila svoju nepremyslenú návštevu ostrova Taiwan, otrasy vo vzťahoch neprestali. Stále viac hlasov z USA a iných krajín kritizuje cestu... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik