Eduard Heger sa odvážne pustil do Roberta Fica! Ľuboša Blahu nazýva trubadúrom
07 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Po zuby ozbrojení dezinformátori prehrávajú," myslí si premiér Eduard Heger (OĽaNO). V príspevku na sociálnej sieti sa Eduard Heger odvážne pustil do Roberta Fica, predsedu strany SMER - SD), poslanca NR SR a Ľuboša Blahu (SMER - SD), poslanca NR SR. Tvrdí, že šíria bezohľadné lži. Heger je presvedčený, že našou záchranou je spojenectvo EÚ a NATO.

"Keď hovorím, že mojou prioritou je udržanie štvorkoalície, myslím tým aj na postavenie Slovenska v Európe a vo svete; myslím tým aj na našu zahranično-politickú orientáciu. Ráno, kedy Rusko napadlo Ukrajinu, bolo zároveň aj tvrdým prebudením do reality. Mnohí od tej chvíle pochopili, že solidarita a spojenectvo v EÚ a NATO je našou záchranou, aby sme nedopadli ako náš východný sused," píše Eduard Heger, premiér Slovenskej republiky.

Heger je presvedčený, že Robert Fico a jeho hlavný trubadúr Ľuboš Blaha aj v utrpení ukrajinského ľudu našli príležitosť šíriť zlobu a chaos.

"Len aby sa dostali späť k moci a zastavili našu slovenskú „inváziu“ spravodlivosti. Najskôr nás volali vojnoví štváči a po vypuknutí vojny zašli ešte ďalej. Pripomeňme si ich najväčšie lži, ktoré bezohľadne šírili," píše Eduard Heger.

Milan Uhrík: Pán Naď, odíďte, a vezmite so sebou aj ostatných z vlády
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) uvažuje o odchode z politiky. Europoslanec Milan Uhrik (Republika) mu gratuluje a pripomína, že Naď nad odchodom uvažuje, lebo je znechutený z politiky a zrejme aj bordelu svojej vlády, pretože opozícia vo vláde... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Po prvé

„Koalícia chce privítať nemecký Wehrmacht“, cituje Eduard Heger, Roberta Fica

A reaguje: "Je to v prvom rade hrubé a necitlivé voči Nemecku, ktoré sa po prehratej vojne bolestivo vyrovnalo s nacizmom. Je to čistá prokremeľská rétorika, ktorá chce vyvolať dojem, že všade naokolo sú samí nacisti či fašisti, takže Rusko má morálne právo voči nim zasahovať. Je to pritom presne naopak. Rusko sa správa ako imperiálna, hlboko nedemokratická mocnosť. Nie ja, ale ľudia znalí ruských pomerov, hovoria o ruskom fašizme".

Po druhé

„Práve dnes sa ukázalo, že vojna na Ukrajine je jeden gigantický hoax, ktorý si vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili Európu“, cituje Eduard Heger, Ľuboša Blahu

A reaguje: Hoci už Rusko zhromažďovalo obrovské množstvo vojenskej techniky na hraniciach s Ukrajinou, Ľuboš Blaha neváhal ešte v predvečer ruského útoku démonizovať USA a zavádzať. Keby Blahu za tieto reči platili Rusi, nesprával by sa inak. Som rád, že napriek tomu väčšina našich občanov má rozum i srdce na správnom mieste. Vedia, kto je agresor, kto vyhnal milióny ľudí z ich domovov, kto zabíja civilistov, zrovnáva so zemou ukrajinské dediny a mestá. Udržme si tento zdravý úsudok.

Ľuboš Blaha: Keď Naď odíde, na Slovensku vypukne celonárodná veselica
"Go home Jaro, go home," začína Ľuboš Blaha (SMER - SD), poslanec NR SR príspevok na Telegrame. Blaha reaguje na informáciu, že minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), zvažuje odchod z politiky. Je presvedčený, že vypukne celonáradná veselica a... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Po tretie

„A neverte lžiam, že Američania sú všetci gejovia, ktorí sem neprišli znásilňovať „slovenské devy“ “, cituje Eduard Heger, Ľuboša Blahu.

A reaguje: Okolo obrannej zmluvy o vojenskej spolupráci s USA sa rozpútala bezohľadná dezinformačná kampaň. Samozrejme nič z nej sa nepotvrdilo. Americkí vojaci mali podľa nej okupovať naše územie. Ľuboš Blaha aj takýmito absurdnými výrokmi začal podsúvať verejnosti strach, že americkí vojaci prídu znásilňovať slovenské ženy. Miesto toho na naše územie prišli profesionálni vojaci, ktorí spolu s našimi vojakmi chránia naše hranice a občanov. Celkovo na Slovensku podľa ministra obrany Jaroslava Naďa pôsobí okolo 1600 spojeneckých vojakov. Vojakov, ktorí riskujú v ochrane nášho pokoja a slobody svoj život.

Po štvrté

„Čaputová s Hegerom nás otvorene ťahajú do vojny na Ukrajine. Darovanie multimiliónového systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine je vojnovým činom s nedoziernymi následkami pre Slovensko“, cituje Eduard Heger, Robera Fica.

A reaguje: Robert Fico si želá, aby vojnu na Ukrajine vyhralo Rusko. Inak si neviem vysvetliť jeho kritiku našej pomoci. Spolu s ďalšími demokratickými krajinami pomáhame v rámci našich možností slabšiemu. Je to naša morálna povinnosť, ale aj správna investícia do budúcnosti. Nechceme mať militantné Rusko na hraniciach. Želáme si nezávislú, prosperujúcu a demokratickú Ukrajinu, ktorá časom vstúpi do Európskej únie. Tak ako jej pomáhame vo vojne, pomôžeme jej aj s prístupovým procesom. Mimochodom, protivzdušný systém ruskej výroby S-300 nahradili oveľa výkonnejšie Patrioty. Náš vzdušných priestor nebolo ešte nikdy tak dobre chránený ako teraz.

Peter Szijjártó: Následky vojny budú dramatickejšie, ako sú dnes
"Vojna na Ukrajine má dramatický dopad na celý svet a jej následky budú ešte horšie, ako sú teraz," uviedol šéf maďarskej diplomacie Peter Szijjártó na sociálnej sieti potom, ako sa stretol s jordánskym ministrom zahraničných vecí Aymanom Safadim v... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik