Pelosiová takmer rozpútala vojnu medzi Čínou a Taiwanom, teraz dráždi obe Kórey
06 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Severná Kórea protestovala proti sobotňajšej návšteve americkej hovorkyne Nancy Pelosiovej na hranici medzi oboma Kóreami, pričom oficiálne uviedla, že ide o: "...najväčšiu ranu pre medzinárodný mier a bezpečnosť," informuje portál Origo.

Pelosiová, ktorá na svojom ázijskom turné navštívila aj Južnú Kóreu, zavítala do demilitarizovanej zóny na hranici medzi oboma Kóreami. Po bývalom americkom prezidentovi Donaldovi Trumpovi bola najvyšším predstaviteľom USA, ktorý tam zavítal.

Pelosiová pred návštevou rokovala s juhokórejským premiérom Kim Jin Pyom.

Viktor Orbán: Spoľahnime sa na svoje kresťanské korene!
O tom, že Viktor Orbán vystúpil v úvode štvrtkovej výročnej Konferencie konzervatívnej politickej akcie (CPAC) v texaskom Dallase, sme vás informovali už aj na našich stránkach. Jeho prejav, v ktorom vyjadril plnú mieru solidarity ukrajinskému... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Spojené štáty prilievajú oheň do ohňa

Severokórejský predstaviteľ pre zahraničné veci poukázal na to, že návšteva amerického hovorcu odhaľuje nepriateľský zámer washingtonskej vlády voči Severnej Kórei.

„Spojené štáty len prilievajú olej do ohňa,“ oznámil vo svojom vyhlásení. 

Pelosiovú označil za ničiteľa medzinárodného mieru a bezpečnosti pre jej návštevu na Taiwane, čo rozhnevalo Peking. Čína v reakcii na to začala niekoľkodňové vojenské cvičenia okolo ostrova, ktorý má od roku 1949 nezávislé politické vedenie a ktorý považuje za svoje územie.

"Varoval, že „Spojené štáty draho zaplatia za všetky problémy“, ktoré Pelosiová spôsobila," informuje Origo.

Primátori veľkých miest na Ukrajine sa vzbúrili proti Volodymyrovi Zelenskému
Vojna pokračuje! Miliardy medzinárodnej pomoci sa prilievajú na Ukrajinu. Medzi centrálnou vládou a miestnymi lídrami sa objavujú trhliny. Primátori veľkých miest na Ukrajine sa vzbúrili proti Volodymyrovi Zelenskému. Ten obvinil Európsku úniu, že... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik